Dette er en bedriftsprofil for Equinor Harstad

Harstad tiltrekker seg mange unge med høy kompetanse – som denne gjengen: Ivy Becker, Isabel Edmundson, Romain Ricchi og Kristian Haraldsvik Liland.

Nå skal Equinor ansette mange nye til Harstad: – Her får du mye ansvar tidlig i karrieren

Det er kort vei til sjefen. Kort vei til fjellet. Og mange kolleger som har flyttet langt for å jobbe akkurat her på 68,47 grader nord.

– Vi tok første ferga over til Grytøya. Gikk opp på fjellet og kjørte ned igjen. Så var vi tilbake på kontoret til første møte klokka 9.

– Jeg tror dette er det eneste stedet du kan gjøre det!

Slik forteller britiske Isabel Edmundson om utflukten hun og kollega Romain Ricchi hadde en dag på senvinteren 2021. Begge jobber hos Equinor i Harstad.

Du må ikke være glad i å stå på ski for å jobbe her. Men det gjør ikke noe om du er det.

Og kanskje får du lyst når du kommer hit. Ettersom utsikten fra selskapets nye kontorbygg i fjæra på Seljestad går rett mot fjellene og øyriket som omkranser Vågsfjorden.

20 ledige stillinger akkurat nå:

    Skal ansette mange

    Ansvaret for «Utforskning og produksjon» i nord ligger til kontoret i Harstad, og mer ansvar blir det når oljefeltet Johan Castberg settes i produksjon de neste årene.

    Nær 300 mennesker jobber ved Harstad-kontoret i dag, og nå er det duket for et kraftig påfyll av kompetanse i 2022. Letedirektør for Norskehavet, Geir Richardsen, er glad for det:

    – Equinor har en strategi for å videreutvikle verdiene vi har på norsk sokkel. Vi ser at for å få til det, så må vi få tak i folk med bred kompetanse. Og hele tida fylle på og fornye oss.

    – For oss som har vært her noen år, er det helt fantastisk at det faktisk skjer. Den satsingen vi har snakket om en tid, nå skjer den faktisk, legger han til.

    Det betyr at selskapet nå søker etter kompetanse på mange områder, og ikke bare folk som kommer med direkte erfaring på olje og gass, understreker Richardsen.

    Equinor søker blant annet etter denne kompetansen i Harstad:

    • Automasjon
    • Elektro
    • Produksjon
    • Prosess
    • Reservoar
    • Subsea
    • Kran og løft
    • Styring av forsyningskjeder
    • Prosjektstyring / ledelse

    – Men det er primært olje og gass, her er det ikke så mye fornybart?

    – Det kan du si, men alt vi gjør innen fornybar energi bygger på både kunnskapen og aktiviteten vår innen olje og gass. Og når vi jobber med karbonrensing, er det definitivt et viktig tiltak for fornybar energi. En annen fordel med å være et integrert selskap er at det er lett å søke seg videre, også til vår fornybare divisjon.

    Trekker høykompetent arbeidskraft

    Equinor er Harstads største private arbeidsgiver – og definitivt et bidrag til både mangfold og kompetanse i regionen. Her jobber det rundt 20 forskjellige nasjonaliteter. Mange av dem med solid spisskompetanse på sine felt.

    Ivy Becker fra Tyskland er en av dem. Hun var ferdig med sin doktorgrad i geologi i 2018 og fikk jobb hos Equinor i Bergen rett før pandemien brøt ut.

    Etter en tid der gikk veien videre til Harstad. Det har hun aldri angret på. Men visste ikke helt hva hun gikk til:

    – Jeg visste ikke at det fantes et sted så langt nord…jeg trodde det var litt nord for Trondheim. Så så jeg på kartet og skjønte at det var litt lengre!

    – Men jeg tok sjansen, og trives veldig godt her. På jobb og utenfor kontoret. Det er mye bra folk her, friluftslivet er helt fantastisk. Jeg liker både mørketid og midnattssol, sier Becker.

    Fra festspill til faglig utvikling

    Romain Jean-Baptiste Ricchi kom til Harstad via Glasgow, London, Bergen og Trondheim. Han skryter av friluftslivet, men også kulturlivet:

    – Jeg har bodd og studert i de store byene, så det å komme til Harstad har vært litt eksotisk. Her er det et litt roligere liv, men også muligheter for en tur på byen. Og så er det Festspillene, konserter i Kulturhuset…og forhåpentligvis enda mer når vi åpner opp igjen.

    Ivy Becker, Isabel Edmundson, Romain Ricchi og Kristian Haraldsvik Liland.

    Hva er det som trekker alle disse høyt utdannede menneskene fra verden til denne lille storbyen i nord? Og får de brukt kompetansen sin her?

    Definitivt, mener andværingen Kristian Haraldsvik Liland. Også han geolog på Harstad-kontoret, og fremsnakker gjerne mulighetene her:

    – Her er det ikke mange tusen ansatte. Det betyr at du får stor eksponering, du blir ikke en av veldig mange. Sammen med en bunnsolid stamme av folk som har vært her i mange år er det strålende muligheter til å utvikle seg.

    Akkurat nå preger snøen Harstad. Men om noen måneder ser det slik ut fra Nupen mot Andøya.

    Mer fleksibel arbeidsdag

    Samtidig som Harstad-kontoret er forholdsvis lite og oversiktlig i Equinor-sammenheng, kommer man tett på over 20.000 kolleger i 30 land. Det gir mange muligheter for både karriere og samarbeid på tvers.

    Om coronapandemien har brakt mye galt med seg, har det på mange måter også knyttet selskapet tettere sammen. Videomøter skjer mye mer naturlig enn før.

    Det betyr også at jobb i Harstad kanskje ikke trenger å bety at man er på kontoret hver dag.

    – Vi har ansatte som bor i Lofoten og Vesterålen. Jeg ser selv at det kanskje kan være mulig en gang i fremtiden, og bevege seg litt vestover og hjemover, sier vesterålingen.

    4 gode grunner for å jobbe ved Equinor Harstad

    1. GLOBALT LEDENDE SELSKAP: Equinor er Norges største selskap, med 20.000 ansatte i 30 land. Her er karrieremulighetene uendelig.

    2. LOKAL ARBEIDSPLASS: I Harstad jobber nær 300 mennesker. Det betyr varierte oppgaver, og kort vei fra ansatte til ledelsen.

    3. INTERNASJONAL KOMPETANSE: Harstad-kontoret preges av både erfarne og nyutdannede med meget høy kompetanse.

    4. GODE VILKÅR: Som landets største og et av de mest lønnsomme selskapene, kan Equinor by på konkurransedyktige vilkår.

    Springbrett? Ja, takk

    Billigere boliger. Et variert fritidstilbud. Enklere hverdager. Skitur før jobb. Eller levering i barnehagen på fem minutter.

    – Her er vi på vei til Senja med hurtigbåten. Med ski på syklene, forteller Romain og Isabel.

    Og kort vei til Evenes lufthavn. Verden er aldri langt unna i Harstad.

    Her kunne vi ramset opp mye mer. Equinor er samtidig klar på en ting: De søker ikke folk som nødvendigvis skal bli her resten av livet.

    – Det er lov å bruke Harstad som et springbrett for videre karriere?

    – Ja, selvsagt. Det må vi regne med, og må ta som et gode. Muligheten for videre karriere er nettopp et godt argument for rekruttering hit til oss, sier Geir Richardsen.

    – Så er vi selvsagt avhengig av en god miks. Vi kan ikke bytte ut alle ansatte hvert andre år. Men det er også mange som blir. De fleste av oss har også vært ute i verden en tur. Og det at folk søker lykken videre, det er en helt naturlig ting, fortsetter han.

    Flytte til Harstad? Her finner du mer info

    Powered by Labrador CMS