Bedriftsprofil for Hadsel videregående skole

Alise Kløvstad jobber som fysikklærer på Hadsel videregående skole.

Alise (26) skulle prøve ett år som lærer i nord. Nå har hun begynt på det tredje: – Et eventyr!

Faglig fellesskap og et fantastisk friluftsliv holder fysikklæreren fortsatt i nord. – Jeg hadde ikke mange forventninger, men ble veldig overrasket over hvor mange tilbud som er her, sier hun.

Ledige stillinger akkurat nå:

    Om Hadsel vgs

    Hadsel videregående skole består av studiested Melbu og studiested Stokmarknes. Melbu og Stokmarknes ligger på hver sin side av Hadseløya, med en avstand på 16 kilometer. Skolen har til sammen 400 elever og 140 ansatte.

    Skolens rektor heter Inge Holm. De to studiestedene har hver sin studierektor, Øystein Hansen Bæverud på Melbu og Frank Karlsen på Stokmarknes.

    Hadsel vgs tilbyr følgende linjer:

    • Studiespesialisering
    • Bygg og anlegg
    • Elektro og datateknologi
    • Helse- og oppvekstfag
    • IKT og medieproduksjon
    • Teknologi- og industrifag
    • Landslinje yrkessjåfør

    – Jeg kom hit i strålende sol. Det var så fint; blått hav, fantastiske fjell. Jeg hadde flyttet 200 mil hjemmefra, min første lærerjobb. Alt var spennende og nytt, og jeg visste ikke om jeg kom til å trives.

    – Men jeg er her fortsatt!

    Slik forteller Alise Kløvstad om sommerdagen i 2019 da hun første gang kom til Stokmarknes og ny jobb ved Hadsel videregående skole.

    Det er 16 kilometer mellom de to studiestedene på Melbu og Stokmarknes. Skolen tilbyr et bredt utvalg av linjer innen både studiespesialisering, helse, bygg, teknikk og teknologi, og har til sammen 400 elever.

    Se film fra Melbu, Stokmarknes og omgivelsene:

    Ville nordover

    De 140 ansatte på skolen, de fleste av dem lærere, står på hver dag for å lære kunnskap til disse elevene. Alise Kløvstad kom til skolen som fysikklærer. Hun visste egentlig ingenting om Hadsel, men helt tilfeldig var det likevel ikke.

    26-åringen kommer fra Sandefjord, og flyttet til Bergen etter videregående for å studere til lektor i fysikk og matte. Våren 2019 skulle hun begynne å søke jobb. Det er ikke alltid like lett.

    – I de store byene kan det være 200 søkere på én stilling. Samtidig tenkte jeg at jeg skulle oppleve noe annet, ville prøve nye steder av landet. Så jeg søkte på jobber i Nordland og Møre og Romsdal.

    – Og så fikk jeg 100 prosent fast stilling her i Hadsel. Da var det bare å kjøpe seg bil og begynne å pakke!

    – Hva visste du om stedet før du fikk jobben?

    – Egentlig ingenting. Jeg hadde hørt om Lofoten, men visste ikke noe om Vesterålen før jeg kom.

    Friluftsliv og fjell hele året er noe av
    det som har holdt Alise i Vesterålen

    Ble positivt overrasket

    Alise var interessert i friluftsliv, så hun tenkte at det var mye muligheter. Forventningene til fritidstilbud og det sosiale livet her oppe var hun mer usikker på. Men Hadsel skulle by på positive overraskelser:

    Klatremiljøet har gjort en «introvert søring utadvendt», forteller Alise.

    – For eksempel kommer det mange leger hit for å jobbe på sykehuset. Det skaper et miljø med mange unge voksne. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at det var innebandy, så ble jeg med på det. Og så baller det på seg, forteller Alise engasjert.

    Slik ble hun med på orientering. Friluftsliv er det selvsagt også mye av. Særlig fjellturer og klatring, sommer som vinter, traff henne med Vesterålen.

    – Du må nok være interessert i naturen for å komme hit. Men er du det, kommer du lett i kontakt med folk. Hvis du liker å klatre, er det bare å stikke bort i hallen. Så er det alltid folk der. For en introvert søring er dette en fin måte å bli utadvendt på!

    – Jeg hadde ikke mange forventninger, men ble overrasket over mye bra tilbud som er her, fortsetter Alise.

    – Er det noe du savner her oppe?

    – Kanskje en restaurant og et utested som ikke er en fotballpub. Det som er her, er veldig bra, altså. Men nå kommer det snart et nytt hotell, og jeg har tro på at det kan bli bra!

    Faglig fellesskap

    Hadsel overrasket positivt når det kommer til å bo og leve. Alise fremsnakker gjerne også jobben, som fersk fysikklærer på en ikke altfor stor skole.

    – Her er er det mye samarbeid mellom lærere. På realfag er vi en gruppe på fire lærere, som hele tiden kan samarbeide og vet hvor vi finner hverandre, sier hun.

    – Som nyutdannet lærer er det også masse nytt å forholde seg til. Jeg fikk en mentor og som nyutdannet lærer får man litt mindre undervisningstid, nettopp for å få rom og tid til å sette seg inn i alt. Det er veldig fint.

    Sandefjordingen sier skolen også legger godt til rette når man skal ut og reise for å besøke venner og familie, for eksempel ved å ha hjemmekontor.

    Deler av skolen på Stokmarknes er nybygd. Her ved delen som binder de to byggene sammen.

    «Embrace the adventure!»

    – Hvilke råd vil du gi til andre som vurderer å flytte hit for å jobbe som lærer?

    – Det kommer selvsagt an på hvilken type menneske du er. Men det er bare å «embrace the adventure» altså, hoppe i det. Selv etter over to år er det fortsatt som et eventyr for meg, sier Alise.

    ...sjekk denne filmen som lærerkollegiet laget for noen år siden:

    3 grunner til å jobbe på Hadsel videregående skole

    1. Akkurat passe stor: Hadsel videregående skole er stor nok til at vi har et tverrfaglig utdanningstilbud med høy kompetanse i lærerstaben. Her vil du aldri være helt alene om faget ditt. Samtidig er vi liten nok til at du kjenner alle – og ingen blir helt borte, verken ansatte eller elever.

    2. Ny og moderne: Store deler av bygningsmassen til Hadsel videregående skole er relativt ny. Blant annet har vi et helt nytt skolebygg på Stokmarknes.

    3. Midt i smørøyet i nord: Hadsel ligger midt mellom Møysalen og Lofoten, med kort vei til både Andenes og Å. Her har du mulighet til friluftsliv, idrett og alle mulige fritidstilbud. Hadsel og Vesterålen har flere kulturhus, kinoer og nye hoteller. Og med egen flyplass er du aldri langt unna resten av verden.

    To måneder arbeidsfri og sommerferie gir mer enn nok av tid til å besøke hjemstedet eller sørlige breddegrader. Men følelsen av å reise nordover igjen er alltid helt spesiell:

    – Det å reise til stillheten, naturen. Å sette seg på toget fra Oslo til Gardermoen på vei nordover er en helt egen frihetsfølelse!

    Helt til slutt, det store spørsmålet: Blir hun værende i nord?

    – Jeg tar fortsatt ett år av gangen. Men jeg ser ikke noen grunn til å flytte enda.



    Powered by Labrador CMS