STILLING LEDIG:

Flere regionale samarbeid deler kontorfellesskap på Sortland. Fra venstre: Sekretariatsleder Helle Næss i Vesterålen regionråd, daglig leder Bård Meløe i Vesterålen friluftsråd og reiselivssjef Astrid Berthinussen.

Brenner du for samarbeid og samfunnsutvikling i Vesterålen? Da kan dette være drømmejobben

Hvordan kan Vesterålen samarbeide bedre og få sterkere gjennomslag nasjonalt og internasjonalt? Har du gode svar på dette, er du kanskje regionrådets nye rådgiver.

Mange muligheter står på dagsorden når sekretariatsleder Helle Næss i Vesterålen regionråd lyser ut stilling som rådgiver.

Samarbeidsorganet står midt i store endringer. Det politiske samarbeidet og gjennomslaget blir kanskje enda viktigere.

Og for å lykkes med det, trengs nå riktig person på laget.

– Det er kanskje litt klisjé, men du må brenne for samfunnsutvikling. Gjerne ha erfaring med prosjekter og utredningsarbeid. Forståelse for politisk arbeid er en fordel, men vi skal ikke drive politikk, understreker Næss.

Er dette jobben for deg? Bla videre for å lese mer, eller gå rett til søknadsskjema

Store endringer

Her nord i Nordland har det regionale samarbeidet vært viktig i mange år. Kommunene samarbeider på tjenesteområder som renovasjon, barnevern og PPD.

Gjennom Vesterålen regionråd har samarbeidet omfattet blant annet kultur, friluftsliv, kompetanse og reiseliv.

Bilder fra arbeid og arrangementer i det regionale samarbeidet.
Bilder fra arbeid og arrangementer i det regionale samarbeidet.
Bilder fra arbeid og arrangementer i det regionale samarbeidet.

Nye regler for regionale samarbeid gjør at tjenester ikke lenger kan organiseres gjennom et regionråd, men gjennom hvert enkelt samarbeid.

Det betyr at kultursamarbeidet og friluftssamarbeidet flyttes ut av regionrådet.

– Regionrådet blir i større grad et politisk organ, noe som gjør at vi kan konsentrere oss mer om de politiske innspillene. Rådet skal samle seg om felles standpunkter, som vi kan kommunisere med én sterk stemme for å få gjennomslag for hva Vesterålen trenger for å nå våre mål som samfunn. Det krever godt administrativt og politisk håndverk, sier Næss videre.

Bli kjent med Vesterålen på 120 sekunder:

Liten, produktiv administrasjon

Når tjenesteområdene er flyttet ut av regionrådet, er det en veldig begrenset stab igjen: Den vil bestå av en sekretariatsleder og en rådgiver.

I dette tilfellet skal Helle Næss faktisk erstatte seg selv, ettersom hun nylig rykket opp fra rådgiverstillingen til fast ansettelse som sekretariatsleder.

Det betyr ikke at arbeidshverdagen blir ensom, eller uten kontakt med de regionale samarbeidene:

– Vi sitter i kontorfellesskap med kultur, friluftsliv og kompetanse, og har selvsagt dialog med disse også, sier Næss.

Men de faktiske ansvaret i regionrådet er på to ansatte. En liten stab som må snu seg raskt. Og har som oppdrag å få andre til å skinne.

– Vi skal utrede og komme med innspill, og da er det viktig å forstå hvilken retning budskapene bør gå. Sånn at politikerne kan bli enige, og jobbe politisk videre med sakene.

– Det innebærer både lange og raske prosesser. Et øyeblikk sitter du med en komplisert høringsuttalelse til nasjonal transportplan. Så kan det plutselig dukke opp en sak som krever et budskap fra regionrådet samme dag, sier Næss.

Regionrådet samlet til årsmøte i Bø.

«Mellom politikk og administrasjon»

Etter corona og digitale møter kan slike uttalelser også vedtas raskt. Med tett dialog mellom regionrådet og de enkelte kommuners administrasjon blir det også mulighet til å bidra til politikkutforming på tvers.

Kort sagt er det en fordel med bred samfunnsforståelse, når man skal jobbe i dette spennet «mellom politikk og administrasjon», som det ofte heter.

– Men dette blir ikke som å jobbe i en kommune; her må vi kanskje være enda mer dynamiske og snu oss raskt rundt. Det er heller ikke noe stort apparat, sier Helle Næss.

Hun nevner nok av spennende saker å jobbe med fremover:

Transport. Sjømat. Bærekraft. Næringsutvikling. Utdanning.

I utlysningen er vinduet ganske åpent for hvilken kompetanse sekretariatsleder ser etter i jakten på ny kollega.

Foruten kompetanse på utredning og saksforberedelser, nevnes kommunikasjon og digitale egenskaper som viktige momenter.

– Og kanskje kjennskap til Vesterålen?

– Det er selvsagt ingen ulempe, men vi kan også ha godt av å få inn noen som har et nytt blikk på regionen. Dette kan være en jobb også for tilflyttere. Den politiske dynamikken kommer man seg raskt inn i, mener Næss.


Sortland,Bridge,,Northern,Norway,,Vesteralen,Mountain,Chain,In,The,Background

Vil du være med på å bygge flere broer i det regionale samarbeidet?

Vesterålen regionråd søker rådgiver

Vi søker en operativ og engasjert rådgiver som vil bidra til politisk samarbeid, synlighet og utvikling av Norges mest spennende region.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Vesterålen regionråd

Stillingstittel: Rådgiver

Stillingstype: Heltid / fast

Arbeidssted: Sortland

Søknadsfrist: 14. november

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Vesterålen regionråd er et samarbeidsorgan for kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes.

I regi av regionrådet samarbeider kommunene om en rekke oppgaver som spenner fra kortvarige og enkle tiltak til mer langsiktig innsats innen faste innsatsområder.

Vesterålen regionråd er et politisk samarbeidsorgan mellom Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes. Vi søker nå en medarbeider som kan styrke samarbeidet og slagkraften til Vesterålen fremover.

Vårt kontor er lokalisert på Sortland, i fellesskap med andre regionale samarbeid. Vi tilbyr stor fleksibilitet i arbeidshverdagen, og ønsker søkere fra hele regionen.

Til denne jobben er personlig egnethet, motivasjon og evne til å få ting gjort viktig: At du er en doer.

Føler du deg motivert av utlysningen, oppfordrer vi til å sende en søknad!

Vår nye rådgiver vil jobbe med:

  • å tilrettelegge for et godt samarbeidsklima for regionale politiske beslutninger. Det innebærer å lytte til signaler, forstå retningen og komme med gode forslag til politisk nivå.

  • varierte oppgaver som berører ulike områder av samfunnsutviklingen: Den ene dagen jobber vi for musikklinja på Sortland, den neste samler vi støtte for The Whale og uka etter kan gå med til høring på Nasjonal Transportplan.

  • kommunikasjon utad – på vegne av det politiske samarbeidet.

For å lykkes med dette, tenker vi at du:

  • må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne. Du er vant til å produsere tekst, og har gjerne erfaring med kommunikasjon, nett og sosiale medier.

  • bør ha erfaring med med eller interesse for prosjektarbeid og politiske prosesser.

  • Gjerne har høyere utdanning innen samfunnsvitenskapelige studieretninger. Annen relevant erfaring og kompetanse kan også gjøre deg aktuell.

  • Er god på samarbeid, strukturert, fleksibel og har evne til kontinuerlig omstilling med raske endringer.

Fem av ordførerne: Hugo Jacobsen (Lødingen), Knut Nordmo (Andøy), Aina Nilsen (Hadsel), Karl-Erling Nordlund (Sortland) og John Danielsen (Øksnes).

Vi kan tilby

  • En interessant og viktig jobb hvor du kommer tett på samfunnsutvikling og det politiske livet i regionen. Du får anledning til å bygge nettverk på toppnivå i Vesterålen.

  • Tilrettelegging og aktiv oppfordring til faglig utvikling.

  • En fleksibel arbeidshverdag, også når det gjelder arbeidssted– og tid

  • Konkurransedyktig lønn etter avtale, og god pensjon gjennom KLP.

Det gjøres oppmerksom på at navnet på en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om at navnet blir unntatt offentlighet. Ønsker du unntatt offentlighet må det begrunnes, jf. offentleglova § 25, andre ledd.


For spørsmål om jobben, kontakt gjerne:

  • sekretariatsleder Helle Næss41 55 73 20 eller e-post
  • rekrutteringsrådgiver Kjartan Ridderseth 97 00 67 87 eller e-post

Søknadsfrist: 14. november

Meld din interesse for jobben i vårt skjema under!

Søk enkelt med kort tekst og koble til Linkedin. Du trenger ikke søknad og cv som vedlegg.

 
Powered by Labrador CMS