Noen av dem som står bak møteplassen Link Vesterålen, fra venstre: Frederik A. Haga (Sortland), Gabriel J. Roland (Øksnes), Yngvild B. Furunes (Hadsel) og Siv E. Loe (Andøy).

Link Vesterålen: Skaper ny møteplass for unge voksne i regionen

– Vi har sett behov for en arena hvor tilflyttere og lokale kunne finne hverandre, bli kjent og dele tanker og ideer, sier initiativtakerne. Torsdag 16. juni blir det kickoff på Kulturfabrikken Sortland.

Publisert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Yngvild Bakken Furunes (25) og Siv Elisabeth Loe (27) jobber begge i Egga Utvikling. Fredrik A. Haga (26) er ansatt i Kulturfabrikken, mens Gabriel Roland (25) jobber hos BioMar.

Alle tilflyttere til Vesterålen. Og etter ei stund i Vesterålen innså de at de gikk glipp av mye informasjon om hva som skjer her.

– Mye av informasjonen om det som skjer deles via bekjente og på lokale Facebook-grupper. Vet du ikke at de gruppene finnes, så går du glipp av veldig mye informasjon, forteller Loe.

Etter dialog med nettverket Link Nord-Norge fikk Yngvild en tanke om å etablere Link Vesterålen, og i mai ble foreningen etablert. Dette blir det tredje nettverket av denne sorten; i fjor ble Link Harstad etablert, og tidligere i år kom Link Narvik til.

Faglig og sosiale møteplass

Torsdag 16. juni blir det kickoff på Kulturfabrikken Sortland, hvor målgruppen både er de «unge voksne» – men også næringsliv og kommuner som forhåpentligvis ser betydningen av en slik møteplass..

Her blir det faglige innlegg, fortellinger fra tilflyttere og en samtale med kommunene. Det er også satt av tid til å mingle, bli kjent og knytte kontakter.

Målet for Link Vesterålen er å være en faglig og sosial møteplass for unge voksne i hele regionen. Det er etablert arbeidsgrupper i hver kommune, det vil si: I Bø søker Link fortsatt initiativtakere.

Men hva er en ung voksen? Det er helt bevisst at det ikke kommer noen aldersdefinisjon:

– Vi har ingen definisjon på hvem som kan være med. Føler du deg som en ung voksen er du hjertelig velkommen sammen med oss, sier Yngvild, styringsgruppemedlem og leder for arbeidsgruppa i Hadsel.

Knytte tettere bånd

Link Vesterålen skal gjennom sommeren ha flere arrangementer lokalt i kommunene. Dette vil være et lavterskeltilbud som ikke skal kreve mye eller koste noe for de som ønsker å delta.

Målet med nettverket er å skape en møteplass for unge voksne i hele regionen hvor båndet mellom befolkningen og næringslivet i kommunene blir sterkere.

– Det er viktig at kommunene og næringslivet ser nytte i det Link Vesterålen kan bidra med, sier Yngvild Furunes.

Hun tror nettverk og samarbeid som dette, på tvers av kommuner og næringsliv, kan bli et viktig tiltak for å holde på tilflytterne til regionen.

Jobbportalen og rekrutteringsbyrået Heia Nord-Norge er en av flere samarbeidspartnere Link Vesterålen har fått på laget.

Foreningen ønsker seg gjerne flere samarbeidspartnere, bidragsytere, og ikke minst: Medlemmer!

Ja, dette vil jeg vite mer om! Følg Facebook-siden Link Vesterålen, meld deg på eventet eller kontakt initiativtakerne!

Powered by Labrador CMS