Jonas (28) jobber som innholdsprodusent for Vesterålen Havbruk: – Vi ønsker å være åpen om det vi driver med

Jonas Rømer visste ingenting om Myre i Vesterålen eller fiskerinæringen da han i fjor høst kom over en stillingsutlysning fra Vesterålen Havbruk. Nå er han ansvarlig for å dokumentere og synliggjøre alt som skjer i bedriften.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Jeg tenkte umiddelbart at arbeidsoppgavene var midt i blinken for meg. Jeg er veldig glad i å holde på med forskjellige ting, som å ta bilder, filme, redigere, klippe og animere.

Jonas kommer fra Askøy utenfor Bergen, og har en utdanning i grafisk design.

Å flytte fra det trygge og nære til det ukjente var han allerede godt vant med fra før.

– Jeg tok utdannelsen min nord i England, der var det mye som var helt nytt og annerledes. Jeg bodde også et år i Østerrike, der jeg jobbet på et skisenter som sjåfør og vaktmester. Det var interessen for skikjøring som dro meg dit.

Da han fikk tilbud om stillingen i Vesterålen Havbruk var det bare å pakke sekken og vende nesen nordover til nok et ukjent sted – og det har han ikke angret på.

Fra England og Østerrike til Myre i Vesterålen

Satser på åpenhet og kunnskapsdeling

Et større fokus på employer branding og merkevarebygging har bidratt til at flere bedrifter velger å ansette egne innholdsprodusenter, fremfor å leie inn tjenester fra eksterne byrå.

– Å leie inn et firma ville ikke gitt oss den samme verdien. Vi er avhengig av fleksibilitet. Hos oss er Jonas med på alt som skjer og bidrar i alle deler av virksomheten vår, forklarer administrerende direktør i Vesterålen Havbruk, Brynjar Kværnstuen.

En stor del av strategien til Vesterålen Havbruk er å legge særlig vekt på åpenhet. De er en av få i landet som driver med torskeoppdrett, i kombinasjon med fiske på havet.

– Vi er i ferd med å bygge opp en oppdrettsnæring som tidvis har vært uglesett og som det er mange meninger om. Vi ønsker å vise våre følgere at vi drifter på en god måte og leverer fisk i god kvalitet.

I tillegg håper Vesterålen Havbruk at videoene deres kan bidra til at andre lærer mer om bedriften og bransjen de jobber i.

– Det er mange som ikke kjenner til torskeoppdrett og hvordan den fungerer, så det er på mange måter kunnskapsformidling vi også driver med. Det er veldig viktig for oss å vise at fisken vår har det bra, sier Jonas.

Vesterålen Havbruk er opptatt av at alt de gjør skal være transparent og sporbart. På nettsiden har alle tilgang til dokumentasjon om fisken de leverer, og er du ekstra nysgjerrig kan du følge med på fisken gjennom et live-kamera, hele døgnet.

Variert og spennende arbeidshverdag

Jonas har nå jobbet i bedriften i snart et år, og kan fortelle om svært varierte og spennende arbeidshverdager.

– Jeg er med og dokumenterer det meste vi gjør. Jeg har blant annet vært ute og dykket med undervannskamera, og det blir det en god del dronefilming. Her om dagen 3D-scannet jeg en bygning for en av ingeniørene våre.

– Jobben innebærer også en del reising, som er et stort pluss for meg. Jeg vært med til Dubai, og flere steder rundt omkring i Norge. Vi er med på en flere messer og andre arrangementer, og er synlige der vi kan.

Vil du også gjøre som Jonas? Sjekk noen av mulighetene her!

Jonas dokumenterer det meste som skjer i Vesterålen Havbruk

Det innebærer mange jobbreiser - her i Dubai!

Når selve filmingen er ferdig, gjenstår den største og mest tidkrevende delen av arbeidet - klipping, redigering og publisering.

– Det er mer enn nok å gjøre, men det er det som gjør jobben spennende og givende.

Og selv om Jonas er eneste innholdsprodusent i bedriften, har han andre å lene seg på hvis det er behov for idemyldring og andre forslag.

– Sjefen min er fotoentusiast og har en del utstyr selv. Det er ikke gitt at de du jobber med har interesse og kunnskap om det du holder på med, så det er veldig fint å ha folk rundt seg som kan komme med innspill.

Bør ha solid verktøykasse for å lykkes i jobben

Jonas og Brynjar er begge glad for å høre at flere bedrifter satser på egne innholdsprodusenter, men Brynjar har et klart råd til andre som skulle vurdere det samme - det må gjøres skikkelig!

– Skal det fungere i praksis må bedriften legge til rette for at en innholdsprodusent skal lykkes med arbeidsoppgavene hun eller han blir satt til å gjøre, og ledelsen må være unisont enig om å prioritere det, mener Brynjar.

Kameraer og alt av utstyr som hører til, datamaskiner med stor kapasitet og lagringsplass, og redigeringsprogram er bare noe av det som bør være tilgjengelig i verktøykassen.

– Ansatte i en bedrift må også forstå og være komfortabel med at det tar tid å produsere godt innhold. Det er ikke bare å ta noen bilder så er jobben gjort.

– Vi er heldig som har Jonas med på laget, han er dyktig på så mange områder. Det er viktig han får mulighet til å rendyrket faget sitt og oppgavene han er satt til å gjøre.

Og legger man godt til rette for å kunne produsere videoer og annet innhold av god kvalitet, kan det ha stor verdi for en bedrift. Brynjar mener synlighet og åpenhet bidrar til at de til enhver tid er skjerpet og fokusert på å gjøre en så god jobb som mulig.

Trives aller best på fjellet

Så langt trives Jonas godt med livet i nord, og har ingen planer om å flytte på seg med det første.

– Jeg har en veldig fin arbeidsgiver, og får jobbe med flinke folk hver dag. Det er generelt et godt miljø, og i helgene gleder jeg meg alltid til en ny arbeidsuke.

Og når han ikke bruker tid på å filme, klippe, redigere og reise rundt i landet - og verden, befinner Jonas seg stort på fjellet.

Jonas trives aller best på fjellet..

Og setter stor pris på at naturen i nord er så lett tilgjengelig

– Jeg går mange fjellturer, særlig på sommeren. Også er jeg glad i å klatre. Det er så fint her oppe og naturen er så lett tilgjengelig. Det var mange som klagde på en dårlig sommer i år, men for min del var den helt topp.

Nå gleder han seg til vinteren, selv om det også betyr at dagene snart går over til en «evig» natt.

– Jeg forbereder meg på mørketiden, som fortsatt er veldig uvant for meg. Samtidig gleder jeg meg til å stå mye på ski. Jeg har faktisk kjøpt meg et nytt par nå, så alt ligger til rette for en god skisesong.

Powered by Labrador CMS