Rekruttert av Heia Nord-Norge

Trond Løkke fra Sortland er et kjent fjes i turlagsmiljøet. Nå skal han inn i ny jobb i Vesterålen friluftsråd.

Trond (55) har vært fangstmann på Svalbard, bygget flere turlagshytter og nesten mistet livet i snøskred. Nå har han fått drømmejobben

Trond Løkke fra Sortland er et svært kjent navn for mange i Vesterålen. Nå har han fått jobben som daglig leder i Vesterålen friluftsråd.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

I oktober ble det kjent at Bård Meløe har søkt permisjon fra lederjobben i Vesterålen friluftsråd etter hele 12 år. Nå skal han satse på nye prosjekter innen reiseliv og overnatting i Vesterålen. 

Inn kommer Trond Løkke fra Sortland, som i en årrekke har vært styreleder i Vesterålen turlag, samt at han var sterkt involvert i opprettelsen av Vesterålen friluftsråd da det så dagens lys i 2004. 

Nå er ringen sluttet for den turglade 55-åringen som er født og oppvokst på Sortland, hvor han også bor i dag.

– På mange måter kan man si at jeg er på rett plass, og at ringen er sluttet. Allerede i 93/94 startet vi å utrede en opprettelse av et friluftsråd som kunne avlaste Vesterålen turlag. Først i 2004 opprettet regionrådet Vesterålen friluftsråd, sier Løkke.

Hobby og jobb

Hans formelle bakgrunn er sivilingeniør innen fysikk, samt at han er utdannet bedriftsøkonom. 

I nær 18 år har han jobbet i Vesterålskraft Nett/Vestall, kun avbrutt av to år i Lofoten og Vesterålen jordskifterett hvor han jobbet som avdelingsingeniør. 

Nå tar han farvel med gode kolleger i kraftselskapet, men mange av dem mener han har jobbet der litt for kort.

– Mange av de som har jobbet i selskapet i 40 år mener jeg er ei flyfille som forlater etter så kort tid som 18 år, humrer vesterålingen.

Han har trivdes godt i Vesterålskraft Nett/Vestall, og sier at det er ikke trivselen som har vært avgjørende for at han nå forlater sin mangeårige ingeniørjobb.

– Jeg gikk noen runder og vurderte om det ble riktig å ha friluftsliv både som hobby og profesjon. Til slutt landet jeg på at det går helt fint å holde rollene adskilt fra hverandre, sier han.

Trond har levd et langt liv som friluftsmann

Men i 2019 holdt det på å gå galt for vesterålingen

Nær å miste livet

CV-en til Trond Løkke vitner om et langt liv i friluftsliv, både på godt og vondt. 

Han har vært innom Sortland Røde Kors, Longyearbyen Røde Kors, jeger- og fiskeforeninger, turlag, og mye mer. Han er fritidsbåtskipper, og har kurs i naturmangfoldloven. 

Han var også med på å etablere Svalbard satellittstasjon mellom 1997 og 2001. 

Men i årene før denne etableringa, livnærte han seg som fangstmann helt nord på Svalbard, nærmere bestemt på Austfjordneset i Wijdefjorden på Spitsbergen.

– I prinsippet skaffet jeg meg inntekt blant annet ved å selge reveskinn og suvenirer i Longyearbyen. Da bodde jeg 160 kilometer fra Longyearbyen, sier Løkke.

Men vi nevnte at friluftslivet har vært viktig på godt og vondt. 

Det har ikke bare vært fryd og gammen for mannen som i dag er 55 år, men holdt på å miste livet for noen år tilbake. 

Løkke ble nemlig tatt av et snøskred i 2019 nær Trollfjordhytta på Austvågøy, i Hadsel kommune. Han hadde da vært på Trollfjordhytta sammen med styret i Vesterålen turlag, og var på vei tilbake da han som eneste person i følget ble tatt av et lite skred og pakket ned i en terrengfelle.

– Det er var altså dypeste alvor, sier Løkke med en alvorlig mine.

Han minnes tilbake at han tenkte at det var ganske ille at han som kjentmann i området skulle la seg bli tatt av snøras, men han var likevel rolig.

– Jeg tenkte at de andre kom nok til å finne meg, men etter tre minutter under snøen ble jeg borte.

Trond Løkke ble kjent etter at han overlevde et dramatisk snøskred på Austvågøy i 2019.

Måtte bearbeides

Løkke antar at han gikk inn i en Co2-narkose som følge av sin egen pust. Han våknet ikke igjen før han landet ved Universitetssykehuset i Tromsø.

– Heldigvis kom både Luftambulansen fra Evenes, Seaking fra Bodø, og redningsressurser som hadde med seg søkestenger. Jeg ble liggende under halvannen til to meter snø i nær halvannen time.

Han forteller at turfølget til Vesterålen turlag ikke hadde med seg eget søkeutstyr, og at de i ettertid tok med seg mye lærdom av hendelsen.

– Dette var så tidlig på vinteren som 3. november, og vi var ikke rigget for vintertur der vi gikk på truger til og fra hytta. Det ville vært en komplett katastrofe for familien min og turlaget om dette hadde gått ille med meg. Heldigvis gikk det bra, men jeg måtte bruke mye tid til å jobbe meg gjennom hendelsen.

Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta kontakt med partner og rådgiver Kjartan Ridderseth:

Overtar i mars

Heia Nord-Norge har bistått friluftsrådet hele veien i ansettelsesprosessen, der den ledige jobben i Vesterålen friluftsråd fikk hele 13 søkere. 

Rekrutteringsbyrået har tatt seg av markedsføring, kandidatsøk, intervjurunder, og endelig seleksjon, som til slutt endte opp med Trond Løkke. Nå ser han fram til å utvikle friluftsrådet videre.

– 1. mars skal jeg overta prosjektporteføljen, og stake ut kursen videre sammen med eierkommunene. For meg er det viktig at friluftsrådet er en ressurs for regionrådet, kommunene, og innbyggerne i regionen. Resultatet må være verdt pengene som brukes i det interkommunale fellesskapet, avslutter Løkke.

Vesterålen friluftsråd eies av Bø, Hadsel, Andøy, Sortland, Lødingen og Øksnes.

Powered by Labrador CMS