STÅR BAK: Gard L. Michalsen (t.v.) og Kjartan Ridderseth har etablert Heia Nord-Norge.

6 av 10 nordnorske bedrifter får ikke tak i kompetanse. Det vil vi gjøre noe med

Derfor lanserer vi Heia Nord-Norge – en jobbportal som skal bidra til vekst og utvikling i nord, ved å løfte fram landsdelen og alle mulighetene som finnes her.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Norge har vært opplevd sterkere økonomisk vekst enn resten av landet siden årtusenskiftet. Mulighetene er enorme, og det mangler ikke på spennende prosjekter og satsinger i mange bransjer.

Om Heia Nord-Norge

  • Heia Nord-Norge AS er stiftet våren 2021. Selskapet eies av Gard L. Michalsen og Kjartan Ridderseth, gjennom Caroliussen Eftf. AS og Ridderseth AS.
  • Vi lanserer i mai 2021 jobbportalen heianordnorge.no, med stillingsannonser, bedriftsprofiler, kandidatbase, rekrutteringstjenester og annen rådgivning for nordnorsk næringsliv og arbeidsgivere.
  • Selskapet er registrert i Harstad, og har hovedkontor i Gründerhuset iQBEN.

– Men vi har et stort problem: Det er for få folk til å gjøre jobbene, sier Gard L. Michalsen, partner og daglig leder i nyetablerte Heia Nord-Norge AS.

– Det er helt riktig som Arne O. Holm skrev på High North News for noen uker siden: Det er en myte at vi mangler arbeid til folk som vil bo i nord. Vi har arbeidsplassene. Det vi mangler er folk, sier Michalsen.

Urovekkende utvikling

Budskapet fra nordnorsk næringsliv og arbeidsgivere er tydelig: 62 prosent av bedriftene i nord opplever tilgangen til relevant kompetanse som «vanskelig» eller «svært vanskelig», ifølge Navs bedriftsundersøkelse.

Andre makrotall går dessverre også i gal retning:

  • Den økonomiske veksten i nord er ikke like sterk lenger, konstaterer Sparebank 1 Nord-Norge i sine årlige konjunkturbarometere.
  • Ti år med positiv befolkningsutvikling snudde i 2019. I løpet av de to siste årene har det ifølge SSB blitt 4000 færre innbyggere i landsdelen.
  • SNN kom for to år siden med en klar advarsel i konjunkturbarometeret: Tilgangen på folk er og kan bli en begrensing som vil få direkte betydning for samfunnsøkonomien, heter det.
Heia Nord-Norge har hovedkontor i Harstad.

Lanserer jobbportal

Det er i dette bildet Heia Nord-Norge i løpet av mai måned lanserer en jobbportal med samme navn, hvor målet beskjedent nok er å bidra til å løse problemet.

- Vi skal hjelpe nordnorske bedrifter og offentlige virksomheter med å vise seg fram. Potensielle kandidater får et sted å sjekke muligheter. Og lykkes vi, gjør vi en kobling mellom disse, sier Kjartan Ridderseth, partner og faglig ansvarlig for rekruttering.

Hovedproduktet på portalen blir bedriftsprofiler og stillingsannonser – kombinert med målrettet distribusjon og markedsføring i nyhetsbrev, sosiale medier og andre kanaler.

I 2021 holder det ikke med passiv stillingsannonsering, mener gründerne.

– Klassiske stillingsbaser er avhengig av aktive jobbsøkere, men de beste kandidatene er som oftest ikke på jakt etter ny jobb. Vi kan tilby kombinasjonen av en engasjerende kontekst og målrettet annonsering i sosiale kanaler med egne, unike målgruppedata. Slik når vi ut til de du faktisk vil treffe, sier Gard L. Michalsen.

Om gründerne

  • Kjartan Ridderseth (42) er tidligere direktør for Lofotregionens arbeidsmarkedsbedrift, personalleder for Ballangen kommune og rådgiver ved Nav Harstad. Han er utdannet ved UIT Norges arktiske universitet og Nord universitet. Ridderseth har skrevet masteroppgave (MBA-studiet) om strategisk rekruttering.
  • Ridderseth er partner og faglig ansvarlig rekruttering. Han er bosatt i Harstad og kommer fra Sigerfjord i Vesterålen.
  • Gard Lehne Borch Michalsen (35) er tidligere sjefredaktør for E24, gründer av Medier24 og har vokst opp i nordnorske lokalaviser. Michalsen har vært redaktør for SortlandsAvisa, VOL og Finnmarken.
  • Michalsen er partner og daglig leder. Han er bosatt i Oslo og kommer fra Bjørnskinn i Vesterålen.

Begge partnere er våren 2021 DNV-sertifiserte etter nasjonal standard for rekrutteringspersonell.

Rekruttering og rådgivning

Heia Nord-Norge vil også tilby kandidatsøk, rekrutteringstjenester, PR-tjenester og annen rådgivning. Målet er å hjelpe nordnorske arbeidsgivere med rekruttering i et større perspektiv.

- Ofte begynner prosessen ved å skrive ned en rask stillingsutlysning, men god rekruttering er noe arbeidsgivere må tenke på i alt man gjør og all merkevarebygging, understreker Kjartan Ridderseth.

Gründerne peker på tall og trender når de forklarer bakgrunnen for Heia Nord-Norge. Men legger ikke skjul på at det også ligger mye engasjement og nordnorsk entusiasme bak etableringen.

Og at tidspunktet er godt – etter et år der det å bo i storby kanskje frister mindre, samtidig som definisjonen av kontor og fast arbeidssted holder på å endre seg.

Ridderseth og Michalsen oppsummerer slik:

- Ut av koronapandemien skal vi gasse på med et stort heiarop for Nord-Norge. Skal landsdelen lykkes, må vi vinne kampen om talentene. På en felles møteplass der mulighetene synes, historiene fortelles, entusiasmen lever - og jobbmatchen skapes!

Lansering! Skal vi publisere din stilling helt uten kostnad? Send tekst, bilder og logo til heia@hnn.no, eller i vårt skjema

Powered by Labrador CMS