Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Fant drømmejobben i et av Norges største oppdrettsselskap: Nå flytter Ulrikke (26) fra Oslo til Lovund

Med et bankende hjerte for HR og mennesker, var Ulrikke Grannes Martinsen ikke i tvil da stillingsutlysningen dukket opp: Denne jobben måtte hun ha!

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Det kom nok et lite gledeshyl da jeg fikk invitasjon til intervju, forteller Ulrikke. 

Hun er snart klar for nye utfordringer på Lovund. 26-åringen er nylig ansatt som HR-rådgiver med rekrutteringsansvar i oppdrettsselskapet Nova Sea.

Ulrikke Grannes Martinsen kommer opprinnelig fra Drøbak. Med familierøtter fra Helgeland og feriehus på Myken, hadde hun kjennskap til Nova Sea fra før.

– Det er et veldig spennende selskap i stor utvikling. Jeg ser på det som en fantastisk mulighet til å få lov til å være med på reisen og samtidig jobbe med det jeg elsker.

Nå ser hun frem til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver og sette i gang med rekrutteringsarbeidet i selskapet.

– Og jeg gleder meg selvsagt til å bli kjent med alle. Jeg har hørt så mye fint om både arbeidsmiljøet og menneskene.

Ulrikke har tilbragt mange ferier på Helgeland, og trives godt med å leve tett på naturen. Her med Myken fyr i bakgrunnen.

Solid faglig tyngde – og erfaring

Med seg i bagasjen nordover har Ulrikke bachelor i HR- og personalledelse og en master i strategisk HR. Etter studiene arbeidet hun med rekruttering og omorganisering i Skatteetaten, før ferden gikk videre til en HR-stilling på Akershus universitetssykehus.

Jobben i Norges største akuttsykehus innebærer blant annet store forhandlinger, mange lover og regler, og god dialog med tillitsvalgte og ansatte – områder som kanskje for mange nyutdannede kan virke skremmende å begi seg ut på.

Ulrikkes to beste tips:

1. Hva er det viktigste du har lært i jobb- eller studiesammenheng?

– Det er lett å fokusere på det man ikke får til, og kanskje også tvile på valgene man tar underveis. Men det er viktig å stole på seg selv. Det som kjennes rett ut for deg, er som regel det.

2. Ditt beste karrieretips?

– Det går litt i det samme, å stole på seg selv og følge magefølelsen. Effekten av å gjøre det man ønsker og brenner for, vil kunne lede deg til drømmejobben. Det gir en motivasjon som legges merke til.

Men ifølge Ulrikke må man bare hoppe i det.

– Jeg trives med utfordringer. Det er slik man lærer og vokser. Jeg ville aldri vært foruten denne erfaringen og har hatt en veldig fin tid.

Selv om interessen for arbeidsrett og forhandlinger fortsatt står sterkt, banker hjertet sterkest for rekruttering og mennesker.

– Så jeg har definitivt kapret drømmejobben!

Fra travelt byliv til rolig øyliv

Kontrastene fra et travelt byliv til et rolig øyliv på Lovund er store, men Ulrikke ser ingen utfordringer med det – heller tvert imot.

Med mange ferieturer til Helgeland gjennom oppveksten, har hun for lengst forelsket seg i naturen og det joviale folket.

Nå venter nye utfordringer på Lovund og i Nova Sea.

– Jeg liker å være sosial, gå turer og trene. Og akkurat det samme kan jeg gjøre på Lovund, bare at jeg har naturen enda tettere på.

Og selv om øya er liten, er mulighetene mange. Noe Ulrikke også har latt seg overraske av.

Blant listen av tilbud finner man blant annet treningssenter, ulike treningsgrupper, kino, hotell, butikk, restaurant, pub, kiosk, kystkultursenter og varierende friluftsaktiviteter.

– Jeg føler på ingen måte at jeg må gi slipp på noe. Heller at livet på øya vil gi meg mer, og jeg klarer nesten ikke vente med å komme i gang, avslutter hun med et stort smil. Heia Nord-Norge har bistått Nova Sea med synlighet og rekruttering i denne prosessen. 

Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta kontakt med partner og rådgiver Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS