#studenten

PÅ JOBBJAKT: Victoria Helen Jakobsen (23) er snart ferdig med master i rettsvitenskap.

Victoria (23) er snart ferdig med jussen. Nå jakter hun drømmejobben i Nord-Norge

23-åringen trodde hun måtte sørover for å lykkes, men har ombestemt seg og vil bli i nord. I jakten på jobb har den ambisiøse studenten også registrert seg i kandidatbasen på Heia Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Hva drømmer nordnorske studenter og unge voksne om? Hva skal til for at de skal komme til, eller bli værende, i Nord-Norge? Og hva må arbeidsgiverne gjøre for å tiltrekke seg denne kompetansen?

Det er blant spørsmålene når vi fremover vil snakke med nordnorske studenter om disse spørsmålene. Først ut i spalten er Victoria Helen Jakobsen fra Sortland, som snart er ferdig med fem års master i rettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø.

Under studietiden har hun også jobbet og vært i praksis i Oslo. Lenge trodde Victoria at de mest spennende jobbene lå i sør. Det tror hun ikke lenger.

  • ...i jakten på drømmejobben har 23-åringen registrert seg i kandidatbasen til Heia Nord-Norge. Det kan du også gjøre her!

Slik svarer Victoria på våre spørsmål:

Hva har du studert, og hva skal du bli når du blir stor?

– Jeg er snart ferdig med en master i rettsvitenskap. Hvordan stillingstittel eller nøyaktig jeg ønsker er vanskelig å svare på, men jeg har lyst å jobbe med noe som gir meg utfordringer, mestringsfølelse og muligheten til å ta del i et faglig sterkt miljø.

Kan du tenke deg å jobbe et sted i Nord-Norge?

– Ja! Det er uten tvil målet. Jeg har forelsket meg i Tromsø etter nå snart fem år her. Jeg håper virkelig jeg klare å finne min arbeidsgiver her i byen.

– Da jeg først begynte å studere juss var jeg av den oppfatning at man var nødt til å flytte sørover for å lykkes i mitt fag, men jeg har nå ingen tvil om at det er mulig i Nord-Norge. Det er en mangfoldig og sterk juridisk kompetanse i nordnorsk næringsliv som jeg absolutt ønsker å ta del i.

Hva ser du etter hos en arbeidsplass – hva bør arbeidsgivere for å tiltrekke seg kandidater

For min del ser jeg primært etter en arbeidsplass som ønsker å videreutvikle kompetansen til de ansatte, og har fokus på et godt arbeidsmiljø. Jeg ser etter en arbeidsplass hvor jeg kan bli utfordret, hvor jeg kan lære av kompetente kollegaer og ta del i spennende utfordringer. Altså et fokus på å utvikle kompetansen i juss, men også omkringliggende emner som økonomi, regnskap, andre bransjekunnskaper og forretningsforståelse, med mer.

– Når det kommer til hva arbeidsgivere i nord burde gjøre så er det litt vanskelig å si noe konkret. Men jeg tenker at arbeidsgivere i nord burde satse på unge og nyutdannede, og ikke minst tror jeg de har godt av litt økt synlighet. Det er mange spennende arbeidsgivere her, men det er ikke alle som vet om dem. Delta på karrieredager, vær synlig på universitetene, hold presentasjoner.

Du er snart ferdig utdannet. Hva vil du si til dem som er helt i starten av studiet – hva skulle du sagt til den du selv var for fem år siden?

– Studier er mye, men det er ikke alt. Søk på den deltidsjobben, vær frivillig i Gatejuristen eller Jusshjelpa hvis du ønsker, delta i en studentforening eller vær politisk aktiv. Tørr å ta initiativ, vær engasjert og få livserfaring.

– Det ble nok sagt da jeg begynte å studere, men det er noe jeg selv mener man kan understreke. Jeg har lært mye på studiene, men alt jeg har gjort ved siden av eksamenslesingen har lært meg minst like mye.

Du har registrert deg i Heia Nord-Norges kandidatbase. Hva håper du å oppnå med det?

– Først og fremst håper jeg selvfølgelig å bli sett av en potensiell arbeidsgiver. Videre så ønsker jeg å vise at jeg heier på næringslivet i nord, og vise at jeg ønsker å bli en del av deres arbeidshverdag.

Powered by Labrador CMS