Markedsføring for LoVe Food

Elijah Holland from Australia nyter et rikt liv i Lofoten og Vesterålen.

Da Elijah fikk høre at de trengte folk i Lofoten, slapp han alt han hadde i hendene og byttet et tropisk paradis mot et arktisk

32 år gamle Elijah Holland fra Sydney har jobbet som kokk over store deler av verden. Men nå har han funnet et sted i Lofoten hvor han skal slå rot.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en del av en rekrutterings-kampanje for nettverket LoVe Food. Besøk forsiden her!

Hele sitt liv har Elijah Holland fra Sydney levd mellom strendene og fjellene i Australia. 

Han er vokst opp med å lære naturen å kjenne, og utnytte ressursene jorda gir på best mulig måte. Som kokk har han lært seg å bruke lokale råvarer fra havet, skogen og fjellene.

Elijha har det i fingerspissene å kunne velge de aller beste råvarene naturen har å by på. Han liker ikke å få råvarene ferdig levert på døren. I stedet tar han lange turer i skog og mark, eller så dykker han ned i dypet på jakt etter den lekreste sjømaten.

I så måte er han nå på rett sted. Ved Holmen Lofoten i Sørvågen i Lofoten. En liten bygd i Moskenes kommune. Her jobber han som kjøkkensjef på Holmen Lofotens kulinariske restaurant. Med storhavet noen få skritt utenfor husveggene. Holland kom til Lofoten i starten av januar, og nå ser han ikke for seg å forlate.

– Nå har jeg lagt skoene bort, sier Elijah og ler.

Eller han har satt seg tilbake og lagt beina på bordet. Billedlig sagt. Allerede etter drøye tre måneder ytterst i øyriket Lofoten, ser han for seg at dette kan bli hans nye hjemsted.

– Jeg elsker virkelig Lofoten, og jeg planlegger å bli her for alltid om jeg får lov. Allerede føles det som jeg har vært her i seks-syv måneder, og det har blitt mitt hjem.

Holmen Lofoten er et eget arktisk paradis i Lofoten og Vesterålen

Som serverer unike matretter med utsøkte råvarer...

Explore,The,Picturesque,Village,Of,Reine,In,Norways,Lofoten,Islands,

...direkte fra storhavet utenfor den vakre øygruppen i nord

Processed with VSCO with we2 preset

Det var her Elijah fra Australia til slutt fant sitt sted på jorden

Historien om Elijah og Lofoten startet en gang i 2024. Han var på Christmas Island. En liten øy som ligger i det Indiske hav, men som tilhører Australia. Her jobbet han som kjøkkensjef, og levde livet på samme måte som han nå gjør i Lofoten; benyttet seg av gavene fra naturen og laget fantastiske retter.

For å si det rett ut, så flippet jeg hele livet mitt helt rundt da jeg dro til Lofoten. Jeg dro fra en tropisk øytilværelse, til en arktisk øytilværelse. Begge stedene er utrolig vakre på sin måte. Både på Christmas Island og her i Lofoten får jeg leve tett på naturen, og får muligheten til å lage de mest utrolige matrettene.

Forskjellene på de to øyparadisene er store. På Christmas Island gror det fram planter, grønnsaker, og frukt, hele året. I Lofoten må man snu seg etter sesongene, og forberede seg på en litt annen måte. Ettersom Elijah ankom Nord-Norge på vinteren, har han til gode å se den grønne, fruktbare skogen. De grønne engene, og midnattsola. Men han har mye å se fram til. Inntil videre benytter han mye av tiden sin under vann, hvor han er på jakt etter råvarer.

– Her kan jeg høste av den pelagiske fiskebestanden - store feite fisker med mye smak. Lofoten og Christmas Island er to polariteter som begge er fantastiske på sin måte.

For folk som elsker å lage mat med de ferskeste og beste råvarene, er Lofoten og Vesterålen som en godteributikk. Her får du utfolde deg på en helt unik måte. Som kjøkkensjef lever Elijah midt i matfatet, og har tilgang på den aller ferskeste, og beste fisken i hele verden.

Yrkesstoltheten til den unge australieren lyser av ham. Han lever for jobben sin, og har gjort den til sin store lidenskap. Det handler ikke bare om å jobbe for å leve – men å leve for jobben.

– For meg handler det om den store sirkelen som nå har samlet seg. Det er som sirkelen i livet. For meg handler det om mer enn å spise for å overleve - jeg lærer av naturen hver eneste dag.

Vil du jobbe med mat i Lofoten og Vesterålen? Send din søknad her

I Lofoten har han på kort tid klart å skape seg et nettverk. Nordlendinger er et spesielt folkeslag. Du blir tatt imot med åpne armer, og de lokale innbyggerne viser interesse for deg når du er ny i bygda.

– Alle her har vært svært mottakelige og hjelpsomme. Her har jeg møtt likesinnede som er interessert i det samme som meg. Etter to uker hadde de fått meg meldt inn på treningssenteret, og jeg ble raskt en del av en gruppe mennesker som henger sammen. Jeg har til og med fått spille hockey for første gang i mitt liv, sier Elijah.

Han legger til at han fortsatt liker seg bedre under vann, enn på en hockeybane.

– Men det var moro å prøve i hvert fall.

I Lofoten har man muligheten til å leve et rikere liv, i roligere omgivelser, der man kjenner at pulsen og skuldrene senker seg. Gjennom hele året kommer turistene strømmende til de stupbratte fjellene og hvite strendene. Erfaringene man gjør seg her, gjør livet mer innholdsrikt og interessant. Samtidig som man lærer seg helt nye verdier.

Nå har også du muligheten til å få ta del i dette. Mange serveringssteder, restauranter og hoteller trenger stadig mye folk som kan mat og servering. Gjennom prosjektet LoVe Food forsøker man å rekruttere flere som ønsker å flytte til Lofoten og Vesterålen for å skape seg et nytt liv.

Vil du leve tett på råvarer og storhavet – samtidig som du har fast jobb på et bryggeanlegg, gårdsbruk eller et lite hotell i øygruppen? Bli en lokal mathelt i Lofoten og Vesterålen. 

Processed with VSCO with we2 preset

Gjør som Elijah du også. Flytt til Lofoten og Vesterålen og bli en lokal mathelt

Some of the places you can work in Lofoten and Vesterålen:

Aimees Restaurant

Gårdsrestaurant i Vikjord på Valberg med kjøtt, grønnsaker og potet fra egen gård. Mat laget med kjærlighet til gården, handverket og gjestene.

Hva søker vi?

  • Kokk deltid, men heltid fra 2026.
  • Kjøttskjærer heltid asap. 
  • Også mulighet for noen som ønsker å jobbe med søtmelk og meieriprodukter i denne sjangren.

Hvorfor jobbe her?

Vi har stort fokus på matproduksjon i et økosystem i oppbygging. Hvis du ønsker å være del av et særdeles hardtarbeidende team som produserer mat på naturens premisser og med utgangspunkt i å utnytte ressursgrunnlaget på gården til det ytterste, så passer du hos oss. 

Her blir vi stolte når vi lykkes i å få høyere biodiversitet samtidig som vi produserer sunn og god mat til to– og firbente. 

Kontaktinfo

Kontakt Aimee på e-post eller på 48028344

aimeesfarm.no

Richard With Hotel

På Quality Hotel Richard With tilbyr vi frokost, lunsj og middag hver eneste dag. I fokus står lokale råvarer med et internasjonalt snitt. Vi serverer alt fra en enkel, men innmari god burger, til smaksmenyer på sjeldne råvarer, og har en av Nord-Norges beste vinkjellere, med blant annet over 200 ulike Champagner.

Hva søker vi?

  • Faste ansatte og deltidsstillinger

Hvorfor jobbe her?

Arbeidshverdagen er variert og spennende. Vi tilbyr konkurransedyktige arbeidsbetingelser i et godt arbeidsmiljø. Her er dessuten gode muligheter for å utvikle seg faglig. Jobber du hos oss, nyter du dessuten godt av å være en del av Strawberry, med flust av rabatter og tilbud for ansatte.

Kontaktinfo

 Kontakt Iver Denis-Petrie på e-post eller på 90046367

Einar Hallstensen catering

Einar Hallstensen catering ligger i vakre Henningsvær. Selskapet driver med catering, events og har en a la carte-restaurant i Henningsvær.

Hva søker vi?

  • Kokk
  • Servitør

Hvorfor jobbe her?

 Hos Einar Hallstensen catering får du anledning til å jobbe med erfarne kokker, som benytter seg av lokale råvarer fra Vesterålen og Lofoten. Cateringselskapet skreddersyr etter kundenes ønsker, og du får være med og lære av de aller beste på sitt felt. 

Kontaktinfo

Kontakt Einar Hallstensen på e-post

Holmen Lofoten

Holmen er et lite hotell med restaurant og aktiviteter. Vårt mat og drikkekonsept har sterke røtter i stedets historie og omgivelser. Våre menyer er respektfullt designet rundt råvarer som er produsert i regionen, sammen med lokale vekster og det som kan høstes fra både land og hav. Vi håper vi er en god formidler av lokal kultur og historie, og har fokus på regenerative prinsipper.

Hva søker vi?

  • Resepsjonister
  • Renholdere
  • Servitører
  • Kokker

For alle stillinger søker vi både deltids- og heltidsansatte.

Hvorfor jobbe her?

Vi er en spennende og innovativ bedrift med regenerativt fokus. Holmen deltar i samarbeidsprosjekter som gir internasjonal innsikt. Flat organisasjon med rom for forskjellighet. De ansatte som ønsker det, har stor mulighet til personlig utvikling. Nærområdet og naturen rundt oss er integrert i drift.

Kontaktinfo:

Kontakt Holmen via deres rekrutteringsportal på deres nettsider.

Hattvika Lodge

FANGST er en restaurant ved Hattvika Lodge, med Nordic Fine Dining konsept, og tilbyr to forskjellige menyer: en sesongbasert smaksmeny og en daglig 3-retters meny. Begge menyene er basert på nordiske smaker med stor vekt på lokale råvarer fra Lofoten.

Hva søker vi?

  • Kokker, sesong og helårs
  • Servitører, sesong og helårsansatte

Hvorfor jobbe her?

Hattvika Lodge er et av de fremste anleggene for aktive gjester i Lofoten-regionen. For å ta teamet vårt til neste nivå ser vi etter erfarne og motiverte kandidater. Hattvika Lodge er et pulserende sted som tar imot 13.000 gjester årlig. Hvis Arktis er attraktivt for deg så er vår restaurant FANGST et flott sted å fortsette å utforske, og teamet på Hattvika er en stor familie.

Kontaktinfo

 Kontakt Alf-Einar Gjertsen på e-post eller 91866633

 

Kvitnes gård

Kvitnes Gård er en unik matdestinasjon i Vesterålen, der gårdsdrift og gastronomi smelter sammen. Midt i den nordnorske naturen driver Halvar Ellingsen og Katrine Kvitnes en restaurant og gård basert på bærekraft, sesong og egenproduksjon. Her høstes råvarene fra fjell, fjære og jorder like utenfor døra – og alt tilberedes med respekt for naturen og tradisjonene.

Hva søker vi?

  • Servitører
  • Vinkelner
  • Kokk
  • Renholder
  • Gårdsarbeider

I alle stillinger søkes det etter både sesong- og helårsansatte.

 Hvorfor jobbe her?   

 Kvitnes gård er noe helt unikt og eget. Gården driver både med dyrking av råvarer, dyrehold, og restaurant. Eierne har høye ambisjoner på alt de gjør, og lar de ansatte utfolde seg på arbeidsplassen.

Kontaktinfo:

Kontakt Halvar Ellingsen på e-post eller 46908005

Meld interesse / send a quick application here:

 
Powered by Labrador CMS