Hadselordfører Aina Nilsen på Arendalsuka.

– Det er vårt ansvar å fortelle hva som skjer. Vi kan ikke sitte stille og vente på risikokapital og flere innbyggere

Hadsel-ordfører Aina Nilsen er en av de mange nordnorske politikerne på Arendalsuka denne uka. Torsdag kan du høre henne snakke under Nord-Norge-dagen på MS Brim.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Denne uka er flere tusen politikere, næringslivsaktører, organisasjoner og folk flest på Arendalsuka. Også mange fra Nord-Norge.

Vi møter Hadsels ordfører Aina Nilsen på toppen av Fløyheia i byen.

På Arendalsuka skinner sola og i bakgrunnen går samtalen på et stort antall samtidige debatter, samtaler og arrangementer.

For ordføreren er det en selvfølge å være på Arendalsuka. Her møtes næringsliv og politikere til samtaler og faglig påfyll:

– Som ordfører og en av beslutningstakerne i nord, mener jeg det er vårt ansvar å fortelle om hva som skjer og rører seg i vår region, sier Nilsen.

Slik ser det ut i Arendal når det er Arendalsuka.

– For å få engasjement og mennesker med seg er det viktig å vise frem alt det spennende vi holder på med. Vi trenger at flere er med på å synliggjøre mulighetene i landsdelen vår, og da må vi være på disse arenaene. Vi må få flere på laget.

Landsdelen trenger både innbyggere og investorer med risikokapital. Det kommer ikke av seg selv, understreker ordføreren:

– Skal vi lykkes, må vi være oppdatert, påkoblet og fremst i skoa. Andre beslutningstakere er nødt til å vite hva vi holder på med. Vi når ikke målene våre alene, sier hun.

Framsnakking og samarbeid

Aina Nilsen ble ordfører for to år siden – i en alder av 24. Denne uka fylte hun 27 år, og har noen år bak seg som politisk leder for Hadsel kommune.

Programmet for Nord-Norge-dagen

Alle arrangementer: Torsdag 18. august, på MS Brim til kai i Arendal sentrum

14.30-15.30:
Hva skjer i nord?
Arendalsuka.no
// Facebook

15.45-16.30:
Energieksplosjonen
Arendalsuka.no // Facebook

15.45-16.30
Syt og bæs – krangler vi oss til fant og skremmer folk bort?
Arendalsuka.no // Facebook

16.45-17.30
En plass å bo og liv mellom husan Arendalsuka.no // Facebook

Under Arendalsuka skal hun delta på Nord-Norge-dagen torsdag ettermiddag, og snakke om blant annet samarbeid og rivalisering. Ser hun som ung ordfører annerledes på dette?

– Jeg er veldig bevisst på å tørre å framsnakke det vi og nabokommunene gjør. Synlighet i mediene og sosiale medier er viktig for å vise frem og skape nysgjerrighet rundt kommunen. Derfor har jeg også en instagramprofil jeg er aktiv på.

– Som ordfører er det mitt ansvar å gjøre mer enn akkurat det som står i stillingsbeskrivelsen, sier 27-åringen.

Tillit, ærlighet og lojalitet

Både egen hjemkommune og regionen Vesterålen har gjennom tidene vært preget av mange lokaliseringsstrider og nabokonflikter. Hadselordføreren tror mer samarbeid i framtida blir kritisk for å lykkes:

– Nøkkelordet er tillit. Vi må heie på hverandre, vi må være enige og ærlige med oss selv. Vi kan ikke være gode på alt alene. Noen kommuner er gode på en ting, og andre er gode på noe annet.

– Derfor er det viktig at vi strategisk, på lag og er lojale mot hverandre. Det er viktig å reflektere over hvilken retning vi skal i og hvordan vi kommer oss dit – sammen, sier hun.

På Nord-Norge dagen skal den unge ordføreren snakke om hvordan flere kan være med på eventyret i nord. Hadsel kommune er blant annet kjent for en offensiv næringspolitikk, med aktiv tilrettelegging. Ordføreren håper på enda mer aktivitet fremover:

– Det er store verdier i omløp og vi må legge til rette for at også de private vet hvor de skal putte pengene sine, sier hun.

Vises også digitalt

Nord-Norge-dagen foregår på MS Brim som ligger til kai utenfor Clarion Hotel Tyholmen.

Her kan du også komme og se partilederdebatten på kvelden fra kl. 20.30. 

Alle arrangementene streames også live på nordnorgedagen.no og på Facebook-eventet til Nord-Norge-dagen.

Nord-Norge-dagen arrangeres av Heia Nord-Norge, Samfunnsløftet fra SpareBank 1 Nord-Norge og Corporate Communications. Partnere for dagen er GreenH, Torghatten, Aker Horizons og Hurtigruten.

Powered by Labrador CMS