#nordnorgedagen #arendalsuka

Kraft, kapital og framtid: Se samtalene fra Nord-Norge-dagen på Arendalsuka her

Fra torsdag ettermiddag kan du følge samtalene fra Arendal her.

Publisert Sist oppdatert
  • Se strømming nederst i saken!

Nord-Norge-dagen 2023 blir fra klokka 14.00 torsdag 17. august under Arendalsuka. Arrangementet finner sted på splitter nye MS Brisen, som vil ligge sentralt plassert i Arendal.

Nord-Norge er en viktig region også for andre enn nordlendinger selv, og blir stadig viktigere i verden. 

Disse står bak arrangementet

Arrangørene bak Nord-Norge-dagen er rådgivningselskapet Corporate Communications (CC), jobbportalen og rekrutteringsbyrået Heia Nord-Norge og Samfunnsløftet fra SpareBank 1 Nord-Norge. Torghatten, Energi i Nord, GreenH, St1 og Hurtigruten er med som partnere.

På årets Nord-Norge-dag tar vi opp temaer som arbeidsplasser, kraft og arbeidskraft, stedsutvikling, energiproduksjon, arealkonflikter og ikke minst – grønn omstilling!

Få med deg presentasjoner, debatter, gode samtaler og pitcher fra scenen på nedre dekk med Carina Olset Hovda og Stein Vidar Loftås som programledere. Samtidig vil det være gode muligheter for møter og mannskjitprat på øvre dekk.

Alle arrangementene blir streamet live, så det er også mulig å følge hvis du ikke er på Arendalsuka! Du finner strømmene på Facebook-eventene eller her på nordnorgedagen.no


Hva skjer på Nord-Norge-dagen 2023? Her er programmet på MS Brisen torsdag 17. august

Nord-Norge-dagen er delt i tre kapitler:

***

14.30-15.15:

STATUS NORD-NORGE

Nord-Norge har de siste årene vært i vinden og millioninvesteringer og tilhørende arbeidsplasser står på trappene. Men prosjektene er truet av mangel på både kraft og arbeidskraft, og det er store stridigheter om landområder. 

Løyner vinden nå, når prioriteringene og de vanskelige valgene må gjøres? Hva er status for Nord-Norge akkurat nå?

***

15.30-16.15:

KRAFTKAOS OG KAPITALKRÆSJ

Et mangeårig kraftoverskudd har ført til mange mulige industrisatsinger i regionen, men nå er det stillstand i tildeling av kraft og kraftkaoset fører til både utflytting og kapitalkræsj. 

Hvilke interesser krysses, og kan aktører i nord klare å finne sammen? Hvor skal det bygges og hvordan?

***

16.30-17.15:

FINNE VEIA - FREMTIDENS NORD-NORGE

Hvilken fremtid bor i Nord-Norge, og hvordan skal vi komme dit?

Vi zoomer ut og tenker stort og langt: Hva er fremtidsvisjonen og drømmen for utvikling i Nord-Norge som region? Og hvordan skal vi unngå at vi sloss mot hverandre om kakestykkene, men jobber sammen for å bake kaka større for alle?

Vi har spurt et knippe engasjerte mennesker om hva de vil med regionen, og hvordan vi kan komme dit.

***

Powered by Labrador CMS