#nyjobb

Ann Maret Eira begynner i ny jobb i Ovddos.
Ann Maret Eira begynner i ny jobb i Ovddos.

– Tenk på hva du brenner for, ikke hva andre mener er best for deg, sier Ann Maret (34)

Nå har hun fulgt sitt eget råd, og skal jobbe enda tettere på reindrifta – som prosjektmedarbeider i omstillingsselskapet Ovddos i Kautokeino.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Gratulerer med ny jobb! Hvordan føles det?

– Det føles veldig bra. Det blir spennende å jobbe 100 prosent med det faget jeg har tatt utdanning i, samtidig er dette et veldig nytt prosjekt som nylig er startet opp, så det blir spennede å ta del i det og også ha muligheten til å være med å utvikle prosjektet videre.

Ny jobb: Ann Maret Eira (34)

Bosted: Kautokeino

Aktuell: Begynner 1. desember som prosjektmedarbeider i Nanne-boazodoaloguovddáš

Utdanning: Bachelor i reindrift, og praktisk pedagogikk

Arbeid: Prosjektmedarbeider i Næring og rovvilt i Finnmark

Hva består jobben din av – hvordan blir arbeidshverdagen og oppgavene der?

– Jobben min vil være å fungere som sekretær og saksbehandler for reinbeitedistrikter og reindriftsutøvere som er med i prosjektet, ha ansvar for arkivering for reinbeitedistrikter og ansvar for planlegging og organisering av møter for reinbeitedistriktene.

Ann Maret har selv bakgrunn fra reindrifta.
Ann Maret har selv bakgrunn fra reindrifta.

Hvorfor hadde du lyst på denne jobben, og hvordan gikk du fram for å få den?

– Først og fremst var det å kunne jobbe med faget mitt som gjorde at søkte på denne jobben. Reindrift er ikke bare et fag, det er en levemåte og en næring som er i stadig utvikling. Man blir aldri utlært, og lærer noe nytt hele tiden. Samtidig er det en stor kulturbærer jeg ønsker å ta vare på. Med dette prosjektet har jeg muligheten til å jobbe for reindriften.

– Først så fikk jeg tilsendt en link til stillingsannonsen på Heia Nord-Norge mens jeg hadde ferie, og fikk ikke lest den med det første. Så kom jeg i prat med en som jobber med prosjektet, hun fortalte hva prosjektet jobber med og skal jobbe med. Det hørtes veldig interessant ut, så da sendte jeg inn en søknad. Etter at jeg sendte inn søknaden hadde jeg en hyggelig samtale med prosjektlederen, og bestemte meg for å takke ja til jobben hvis jeg ble tilbudt stillingen.

Hvis du spoler tilbake ti år: Hva var karriereplanen din da?

– Da var jeg lærling på sykehjem, og planen var å jobbe som helsefagarbeider.

Hva har vært viktigst for deg – utdanning eller arbeidserfaring?

– For min del har det vært viktig å ta utdanning for å komme meg inn i arbeidslivet. Etter at jeg ble ferdig med bachelorgraden, så har det å få seg arbeidserfaring vært det største fokuset. Jeg har hatt en mastergrad i tankene, men ser at det å ha arbeidserfaring teller utrolig mye når man skal ut i arbeidslivet.

Jakter du drømmejobben? Sjekk mulighetene på Heia Nord-Norge!

Hvilke gode råd vil du gi til andre som er under utdanning eller tidlig i karrieren?

– Tenk på hva du brenner for, ta en utdanning i det du vil jobbe med. Ikke tenk så mye på hva andre mener er det beste for deg. Tenk på hva du selv vet du kommer til å trives med og har interesse for. Trives du med det du jobber med, da har du det bra ellers i livet også.

Hva er dine ambisjoner videre – har du funnet drømmejobben nå?

– Først og fremst så gleder jeg meg til å starte og komme i gang! Jeg er født og oppvokst i en reindriftsfamilie, så dette er en jobb som passer med resten av livet mitt. Det er et arbeid som er til hjelp for andre, og et fag som er en hjertesak for meg. I tillegg så har jeg muligheten til å være med på å utvikle prosjektet videre.

Powered by Labrador CMS