Rekruttert av Heia Nord-Norge

På Hamarøy fant Arne (48) jobben som fikk han nordover: Her er den nye innkjøpssjefen i The Quartz Corp

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gå over på innkjøp, sier Flø. Men selskapet og stillingen var så interessant at han ble nødt til å søke.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Industrieventyret The Quartz Corp på Hamarøy har store ambisjoner. Søker innkjøpssjef til å bygge opp viktig fagfelt

Slik lød overskriften da selskapet lyste ut stillingen her på Heia Nord-Norge. Vi bistod også med kandidatsøk og hele rekrutteringsprosessen.

I takt med veksten har selskapet behov for å rigge seg for ytterligere vekst på mange områder, deriblant innkjøp.

Og det var nettopp de store ambisjonene som gjorde sunnmøringen Arne Flø interessert i stillingen.

– Jo mer jeg hørte og leste om selskapet, desto mer nysgjerrig ble jeg. Særlig det som gjelder utbygging og videre vekst. Det er et selskap som virkelig vil og kan, og som ser fremover.

– Og så la jeg merke til beliggenheten. Naturen der er helt fantastisk.

The Quartz er lokalisert på Drag, Hamarøy.

Kandidatbase ble jobb

Det var nettopp gjennom Heia Nord-Norge at Arne ble oppmerksom på The Quartz Corp og stillingen som innkjøpssjef.

– Jeg hadde registrert meg i kandidatbasen og kjente til HNN fra før. I august ble jeg kontaktet av rekrutterer Kjartan Ridderseth.

Arne og kona Beate, som kommer fra Vesterålen, har lenge sett på muligheten for å flytte tilbake til nord. De har siden 2011 bodd på Hareid på Sunnmøre, nær Arnes hjemsted.

– Vi har en voksen sønn som bor på Sortland, og vi har savnet familie og nettverket vårt i nord. Det blir godt å komme tilbake nå.

Fra økonomisjef til innkjøpssjef

Arne er utdannet revisor, og har mange års erfaring innen revisjon, økonomi og ledelse fra flere bransjer.

Selv om han ikke har jobbet som innkjøpssjef tidligere, er spranget fra økonomi til innkjøp ikke så stort som man kanskje skulle tro. I hvert fall ikke for Arne.

– Som økonomisjef i Kongsberg Ecotec jobbet jeg mye med tunge prosjekter, der innkjøp var en sentral del jobben. Innkjøpsfunksjoner er noe jeg har jobbet tett med og har en del innsikt i fra før.

Han startet i jobben i The Quartz rett før jul, og ser nå frem til å bli bedre kjent med nye kolleger, og sette seg godt inn i arbeidsoppgavene.

– Mottakelsen har vært veldig positiv. Jeg gleder meg til å få satt gode og konkrete mål sammen med ledergruppen og medarbeiderene mine, og jobbe videre med prosjekter, fortsetter han.

I tillegg til full jobb tar Arne også en master i strategisk ledelse, som han er ferdig med til våren.

– Studiet går jeg for å videreutvikle meg, og for å kunne jobbe bredere og utenfor min kjernekompetanse. Det handler om å se ting fra et strategisk perspektiv, ikke bare et ledelsesperspektiv.

– Jeg har en veldig spennende tid foran meg.

0I3A0814.jpg

Visste du at The Quartz Corp er verdensledende innen kvartsproduksjon?

Selskapet har vokst mye, og har store planer ambisjoner om videre vekst fremover

Må bygge nettverk og synliggjøre mulighetene i nord

Arne trives godt i nord, og mener det er mange likhetstrekk mellom vestlendinger og nordlendinger. Særlig når det gjelder kystkultur.

– Jeg har blitt like glad i Vesterålen som i Sunnmøre. Folket er sjarmerende, og jeg kunne ikke funnet meg et bedre alternativ når jeg først skulle flytte.

Mangelen på aktuelle jobber var den primære årsaken til at ekteparet i 2011 flyttet fra landsdelen, og ned til Sunnmøre.

– Jeg følte det ikke var noen jobber som var relevant for meg i nord den gang. Kanskje fantes det jobber å velge mellom, men de var i så fall ikke veldig synlig. Og jeg hadde heller ikke et godt nok nettverk til å fange opp disse.

3 gode tips fra Arne:

Hva er ditt beste karrieretips?

– Man må først og fremst tydeliggjøre for seg selv hva man egentlig ønsker og ikke gå på autopilot, og sette seg karrieremål som går noen år frem i tid. Prøv å bygge et nettverk og bruk det for det det er verdt. Personlig utvikling er også viktig. Ikke stopp opp, tilegne deg ny kunnskap hvis du kan. Man blir aldri ferdig utlært.

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg liker å komme meg ut i naturen og opp på fjellet. Det blir også en del bilturer, der man kan stoppe og utforske nye steder. Før drev jeg med dykking, så det har jeg en ambisjon om å starte med igjen her i nord. Ellers liker jeg å lese bøker, og holde meg oppdatert på det som skjer i samfunnet.

Ditt beste boktips?

– Det er vanskelig å velge bare en, det går mest i sakprosa og biografier. Jeg leser mye om store ledere, samt historie fra en rekke epoker og områder.

– Hvordan opplevde du rekrutteringsprosessen nå?

– Det var en veldig positiv erfaring. Rekrutterer Kjartan var tvers gjennom profesjonell, og hadde en personlig touch jeg satte pris på.

– Det er viktig og bra at det finnes selskap som kjenner markedet godt, og som er i stand til å følge opp kandidater gjennom hele prosessen.

Arne har sett at arbeidsmarkedet har forandret seg med årene, men er klar på at det fortsatt er viktig at aktører i nord blir flinkere til å bygge nettverk og synliggjøre mulighetene.

– Det er en entreprenørånd i nord som jeg kjenner godt igjen i fra Vestlandet. Nord-Norge har den samme evnen til å få til ting, selv om forutsetningene kanskje er litt annerledes, særlig med tanke på beliggenhet og avstand.Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:


Powered by Labrador CMS