Rekruttert av Heia Nord-Norge

Bjørn Tore Woll er glad i å sykle bratte bakker. Her fra aktiv ferie på sydligere strøk.

De søkte noen som tenkte store tanker. Det var akkurat den setningen som trigget Bjørn Tore

Han har en lang og imponerende karriere bak seg i Forsvaret. Nå tråkker Bjørn Tore Woll over i det sivile liv og gjør hobby til jobb – som utviklingsleder for Storheia Arena i Hadsel.

Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Det bor 30.000 i hele Vesterålen. Hva kan vi gjøre som kan få veldig mange av disse til å komme eller bli inkludert på et arrangement på fjellet…

– Sånne spørsmål tenker jeg på. I utlysningen så de etter noen som kunne tenke store tanker. Og akkurat det var det nok som trigget meg.

Slik starter Bjørn Tore Woll, narvikværingen fra Harstad som nå bytter beite. Han blir utviklingsleder i Hadsels kommunes selskap Storheia Arena, som skal sørge for at det skjer enda mer i og rundt det 504 meter høye fjellet midt på Hadseløya.

Noen husker kanskje Arctic Race of Norway for noen år siden. Det var bare en liten forsmak. Nå er Bodø 2024 med på laget, og målet er å gjøre Storheia til et virkelig folkefjell i flere perspektiver.

– Skal vi ha stafett? Akekonkurranse? Blåseorkester? Store konserter? Alle svarene har vi definitivt ikke på forhånd. Men jeg gleder meg til å finne ut av hvordan vi kan gjøre Storheia til et virkelig ledestjerne, sier Woll.

Ikke bare den fysiske arenaen

Er du blant dem som ikke har fått med deg helt hva Storheia Arena skal bli, så er det altså ikke så rart.

Det er nettopp det Bjørn Tore skal være med på å finne ut av.

– For eksempel skal dette også være noe mer enn en fysisk arena. En ting er hvordan vi kan tilrettelegge for at flest mulig kommer seg opp. Et annet spørsmål er hvordan vi kan tilgjengeliggjøre dette for alle – gjennom visualisering, VR, simulatorer og andre ting. Eller rett og slett bevege seg utpå i et kognitivt domeme.

Han er også tydelig på å understreke at det er vi, ikke han alene. Dette må være et samarbeid mellom mange parter.

Akkurat det har Woll erfaring med fra Forsvaret, med et samhold han virkelig framsnakker. Eller fra Harstad, som styreleder og prosjektleder for Harstad Sykkelpark.

Harstad Sykkelpark, som stod ferdig for ikke lenge siden.

Et stort spleiselag og engasjement sørget for at parken, en investering til rundt 57 millioner kroner, ble en realitet.

– Hva tar du med deg herfra?

– Det er mange ting. Vi må ha initiativ for å gå fremover. Samarbeid. Og begeistring.

– Klarer vi å få til dette, skal vi gjøre mye artig og spenstig!

– En stjernesignering!

Det var Heia Nord-Norge som rekrutterte Bjørn Tore Woll (57) til Storheia Arena, på oppdrag for Hadsel kommune.

Få om noen ganger kommer vi over kandidater med så solid CV:

Narvikværingen har nær 40 års erfaring fra Forsvaret, oppdrag og stillinger hjemme og ute, en rekke lederjobber, verv, kurs og flere utdanningsløp. Han har studert i Paris, ledet operasjoner i Kosovo og jobbet flere år ved NATOs hovedkvarter i Brüssel.

Næringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune er styreleder i utviklingsselskapet. Han er meget fornøyd med ansettelsen:

Næringssjef Daniel Sowe.

– Dette anser vi som en stjernesignering! At Bjørn Tore ble interessert tar vi som et signal på at vi har klart å skape noe spennende her. Han har en profil som passet svært bra til jobben som ligger foran oss nå.

– Han er påskrudd, har et engasjerende vesen og strategisk kompetanse. Dette, i kombinasjon med gjennomføringsevne, gjorde at han skilte seg klart ut. Og vi er glade for å ha både han og energien han tilfører med på det videre arbeidet, sier Sowe.

– Gjør noe du synes er artig

Til våren trør Woll altså ut av Forsvaret og skal delvis pendle til Hadsel for den nye jobben i Storheia. Svaret på hvorfor han lot seg friste kommer kanskje også gjennom når han blir spurt om hvilke karriereråd han vil gi til andre:

– Jeg har egentlig ikke hatt noen plan. Jeg har gått etter det som jeg synes er artig. Og det gode rådet mitt blir å gjøre akkurat det du liker å gjøre. Livet er for kort til å gjøre ting som ikke er artig.

Slik oppsummerer Bjørn Tore Woll. Før han avslutter muntert:

– Og hvis du ikke liker det du gjør, så må du ringe Heia Nord-Norge!

Powered by Labrador CMS