Rekruttert av Heia Nord-Norge

Lena Arntzen har fire år bak seg som både varaordfører og ordfører. Nå går hun over i rollen som daglig leder for Vesterålsrådet.

Denne uka ga hun seg i hadselpolitikken. Nå skal Lena Arntzen jobbe for hele Vesterålen

Først og fremst likte Lena tanken på å jobbe med politikk. Dermed fikk den nå avgåtte ordføreren lederstillingen i Vesterålsrådet.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Jeg la merke til at det politiske arbeidet var fremhevet i stillingsannonsen, og det var helt perfekt i forhold til mitt interessefelt. 

– I Vesterålsrådet kan jeg fortsette å jobbe innenfor politikkområdet på heltid. Da tenkte jeg at den jobben søker jeg på! 

Det sier en fornøyd Lena Arntzen (47), om prosessen som førte til at hun senere i høst tiltrer jobben som daglig leder for Vesterålsrådet.

Fikk trygghet

På det tidspunkt, i juli 2023, var Lena ordfører i Hadsel kommune – og på ferie. 

Hun var egentlig ikke i jobbskiftemodus. Hun likte seg både som ordfører og i jobben hun hadde før det, i en lederstilling i kommunens miljøtjeneste. 

Men så var det den annonsen som gjorde at hun tok kontakt med Heia Nord-Norge og rekrutterer Kjartan Ridderseth. 

– Han mente vi burde møtes, og det gjorde vi på Sortland etter ferien. Han var flink til å gi meg den tryggheten en søker trenger og var oppriktig interessert i min bakgrunn og kompetanse.

God prosess

Etter samtalen med Kjartan ble Lena oppfordret til å søke, og i august gikk ansettelsesprosessen videre.

– Jeg har aldri søkt jobb via rekrutteringsbyrå, men det ble en fin erfaring. Jeg var først igjennom et effektivt førstegangsintervju, forteller hun. 

– Deretter hadde jeg et interessant andregangsintervju som tok litt lengre tid. Der møtte jeg et ansettelsesutvalg som virkelig hadde forberedt seg og stilte krevende og gode spørsmål.

Tiltrer 27. november

31. august sa Lena opp sin tidligere jobb som avdelingsleder i miljøtjenesten i Hadsel kommune. Denne uka ble hun takket av som varaordfører og fungerende ordfører i Hadsel kommune. Nå skal hun tilbake en liten snartur til miljøtjenesten og jobbe ut oppsigelsestiden. 

Det betyr at hun ikke får særlig mye tid til å sette seg inn i nyjobben, som hun tiltrer 27. november. 

Der ligger det store og viktige saker og venter, enten det er Nasjonal Transportplan, linjenettet til Statskraft eller sykehusstrukturen i Nord-Norge. Vesterålsrådet er et viktig verktøy for å fremme Vesterålens interesser i spørsmål som dette.

– Helse Nord sitt syn på sykehusene i Nord-Norge berører hverdagen til folk, spesielt her i Vesterålen der vi har et sykehus. 

– Det kan ikke være opp til styret i et helseforetak å bestemme. I helsepolitikken må politikerne, også i Vesterålen, ha en hånd på rattet, og det arbeidet gleder jeg meg til å være med på.

Lena Arntzen hjemme på Sandnes.

Helt annen rolle

Den avtroppende ordføreren er mer enn klar over at hun går inn i en helt annen rolle som daglig leder i Vesterålsrådet regionrådet:

– Det handler om rolleforståelse. Jeg går fra et Hadsel-fokus til et Vesterålen-fokus, og må skaffe meg kunnskap og nettverk i de andre kommunene. Og jeg kan ikke være så rask på avtrekkeren og mene så mye som i en ordfører– eller politikerrolle, sier hun. 

– Vesterålsrådet er kommunenes verktøy for å lykkes sammen. Det blir min jobb å legge til rette for politikk og sikre at vi jobber godt for regionen på både kort og lang sikt.

Meningsfull hverdag

Lena legger ikke skjul på at hun gleder seg til å begynne i sin nye stilling i slutten av november.

– Hva gleder du deg mest til?

– Å ha en meningsfull arbeidshverdag. Denne jobben gir meg muligheten til det, og det er jeg veldig glad for. Jeg ser også frem til å jobbe strategisk og langsiktig. Jeg tror det er sunt å gå inn i stillingen med ydmykhet, og selvfølgelig er jeg spent. Jeg vet at det er store forventninger og at disse må innfris, men det skal gå bra.

Med bosted på Sandnes og kontor på Sortland får hun en 30 minutters biltur hver dag. Det passer perfekt for en som elsker å kjøre bil. 

Da kan hun ta telefoner eller spille listepop og forberede seg på dagens arbeid. Bedre kan det knapt bli.


Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta kontakt med partner og rekrutterer Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS