Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Anne May Knudsen på plass foran Bodø rådhus.

Anne May (50) hadde drømmejobben i sikte lenge: Nå har hun begynt å kommunisere for hjembyen

Denne høsten er det både ny politisk ledelse og ny kommunikasjonssjef i Bodø kommune. – Det var på tide å gjøre noe nytt, sier Anne May Knudsen. 

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Hurra! Nå er drømmejobben ledig!

Slik åpnet Anne May Knudsen (50) jobbsøknaden som skulle sikre henne en jobb hun har hatt i sikte i årevis.

– Jeg hadde fulgt med på pensjonsdatoen til den sittende kommunikasjonssjefen, og endelig var jobben ledig.

Da stillingen som Bodø kommunes nye kommunikasjonssjef ble utlyst i april, var det over 20 søkere. En av dem var Anne May Knudsen, og i starten av oktober gikk hun inn i rådhuset for å finne den nye kontorplassen sin.

– Det er et helt fantastisk bygg. Inn i arkitekturen har de tatt inn alt det man forbinder med den nordnorske naturen; fjell, sol, snø og midnattssol. Man blir glad av å komme inn her.

Et cellekontor og jobb som kommunikasjonssjef i Helse Nord er byttet ut med et åpent kontorlandskap i et av Bodøs nyere signalbygg. Et rådhus som er åpent, lyst og moderne. 

Anne May rakk fire dager i jobben før den politiske ledelsen ble ny: Forrige uke ble ordfører, varaordfører og det nye bystyret konstituert. Mye har skjedd på kort tid. 

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg at jeg har fått drømmejobben, sier hun og ler.

Heia Nord-Norge bistod Bodø kommune i rekrutteringsprosessen våren 2023

    Fra en stor organisasjon til en annen

    Da Knudsen ventet forventningsfullt på pensjonsdatoen til forgjengeren Tord Berthinussen, var det ikke fordi hun mistrivdes i jobben som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord RHF. Tvert imot.

Det var et foretak hun stortrivdes i. Såpass godt at hun ble værende i 20 år, først som kommunikasjonsrådgiver og deretter som kommunikasjonsdirektør.

– Jeg går fra en fantastisk jobb til en annen fantastisk jobb. Men det var på tide å gjøre noe nytt, og dette er en jobb jeg er ekstremt motivert for. Det skinte godt igjennom under jobbintervjuene.

Helse Nord er en gedigen virksomhet, med 19.000 ansatte, seks helseforetak og spesialisthelsetjenester for rundt en halv million nordmenn i Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard.

Nå blir arbeidsplassen Bodø kommune, som har 4700 ansatte og 53.000 innbyggere. Felles for begge jobbene er et viktig samfunnsoppdrag, og at god kommunikasjon er en helt essensiell ingrediens for å løse oppgaven.

For å lykkes med kommunikasjonen må man være i forkant, ha et analytisk blikk og vite hvordan man skal tilfredsstille mange ulike behov og interesser.

Det var kombinasjonen av det viktige samfunnsoppdraget overfor Bodøs befolkning og størrelsen på organisasjonen som trakk Knudsen til stillingen.

– Jeg synes det er morsomt å jobbe stort, og Bodø kommune er også en svær organisasjon. Nå får jeg utvidet horisonten min, det handler ikke bare om sykehus lengre, men innbyggerne i Bodø fra A til Å. 

– Jeg skal jobbe med helse, omsorg, oppvekst, kultur, samfunn og næringsutvikling, blant annet. Det er mye nytt, og det var også det som gjorde jobben så ekstremt attraktiv.

Engasjement for hele Nord-Norge

Hun er selv bodøværing i kropp og sinn, og eller slik hun selv omtaler det: med hjertet i Bodø, røtter i Gildeskål, sjelero på hytta i Sulis og ånden i og for hele Nord-Norge.

– Det viktigste i jobben min blir å ivareta innbyggerne i Bodø. De skal få god informasjon, og de skal få den lett, der de trenger den. Om det er på nett, sosiale medier, i dialogmøter eller folkemøter. Samtidig skal jeg ikke miste Nord-Norge-perspektivet, som jeg tar med meg fra Helse Nord. Vi får til mer sammen enn alene. 

Anne May Knudsen skal være en sentral fagperson og strateg for all intern og ekstern kommunikasjon, samtidig som hun skal være en god støttespiller for kommunens ledelse.

Det blir ikke vanskelig, ettersom kontorplassen hennes er plassert mellom kontorene til politisk ledelse, ordfører Odd Emil Ingebrigtsen (H), varaordfører Ida Gudding Johnsen (V), og administrasjonen, med kommunedirektør Kjell Hugvik i spissen. Med på kommunikasjonslaget Anne May Knudsen tre ansatte.

– Vi blir så å si en ny kommunikasjonsavdeling. Det er tre helt nye og én erfaren. Jeg gleder meg veldig til å bygge noe helt nytt, med stor respekt for det som har blitt gjort før meg.

Med en fot på gassen og en på bremsen

Samtidig som Bodø har medvind, både på fotballbanen og utenfor – som europeisk kulturhovedstad i 2024, en ny bydel og flyplass under arbeid og en havn som rigges for vekst – så er det også en kommune i omstilling.

Kommunebudsjettet er stramt, og harde økonomiske valg ligger foran dem. 

De må kutte kostnader og omstille for å få et større økonomisk handlingsrom.

– Bodø kommune har, i likhet med de fleste andre kommuner, ikke nok penger. Vår oppgave blir å kommunisere pengebruken. Jeg trives godt i dette spennet, mellom den daglige driften, å gi bodøværingene den informasjonen de trenger til daglig, samtidig som vi skal jobbe med store endringer innen helse, skole, samfunns- og næringsutvikling og økonomi.

Anne May Knudsen går med andre ord løs på oppgaven med entusiasme og begeistring.

– Jeg gleder meg over å være på plass og ser enormt fram til å komme skikkelig i gang!


Trenger du hjelp til å finne folk innen medier, kommunikasjon eller andre fag?

Ta gjerne kontakt med partner og rådgiver Gard Michalsen på gard@hnn.no eller 91732534

Powered by Labrador CMS