Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Snart begynner Benedicte Gjertsen-Amundsen som arealplanlegger i Vågan kommune.

Vågan slet med å ansette arealplanleggere. Slik fikk de 37 søkere og ansatte tre på rappen

Benedicte (29) fikk napp på sin aller første jobbsøknad. Sammen med Heia Nord-Norge fikk kommunen også ansatt to nye byggesaksbehandlere. 

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Jeg satt nede i Spania og tok førstegangsintervjuet på Zoom, og det fungerte aldeles utmerket. Jeg fant raskt tonen med folkene fra Vågan kommune og Heia Nord-Norge og hele prosessen var ganske avslappet. 

– Jeg følte meg godt ivaretatt hele veien og det ble en positiv opplevelse. Dette var jo mitt første ordentlige jobbintervju, smiler Benedicte Gjertsen-Amundsen.

Nå gleder hun seg til å begynne i jobb som arealplanlegger i Vågan kommune, som tidligere har slitt med å få søkere til de ledige stillingene. Men før sommeren lyktes de: 

Fikk mange søkere

Hun er faktisk én av i alt fem nye ansatte på planavdelingen, etter at kommunen valgte å få hjelp fra Heia Nord-Norge til to rekrutteringsprosesser i vår:

  • Til stillinger som arealplanlegger, fikk kommunen 37 søkere og ansatte tre nye. I tillegg har Stefanie Schramm rykket opp internt til ansvaret som fagleder. 
  • Til stillinger som byggesaksbehandlere fikk Heia Nord-Norge og Vågan kommune 14 søkere – hvorav to ble ansatte. 

Søknadsbunkene var kjennetegnet av mange høyt utdannede kandidater, og en kombinasjon av tilflyttere og «heimflyttere». 

  • Se navnene på alle de nyansatte nederst i saken!

– Stillingsannonsen dukket opp i feeden min på Facebook, og det var noe tiltalende med den. Jeg leste ingressen og ble interessert med én gang. 

– Den skilte seg ut fra de vanlige trauste stillingsannonsene fra kommuner som søker etter folk. Du fikk et inntrykk av at dette var en spennende jobb i en spennende kommune, og jeg tenkte; dette vil jeg være med på!

Trenger du også bistand til markedsføring og rekruttering? Kontakt oss på heia@hnn.no!

Denne utsikten fra taket på Vågan rådhus venter de nyansatte på plan og byggesak

Kommune i sterk vekst

Vågan er en kommune i Lofoten med 10.000 innbyggere, og har - med kommunesenteret Svolvær som lokomotiv, opplevd en sterk vekst de siste 30 årene. 

Hoteller, restauranter, kunst og kultur har utviklet Svolvær til det folk der liker å kalle «verdens største småby». 

Samtidig har Vågan kommunen tidvis opplevd det som svært krevende å rekruttere til enkelte jobber, og dette har vært veldig merkbart - spesielt siden veksttakten har vært høy.

Vågan-ordfører Frank Johnsen er fornøyd.

Dette er de nyansatte i Vågan kommune

Benedicte Gjertsen-Amundsen

  • Alder: 29 år
  • Ny jobb: Arealplanlegger i Vågan kommune
  • Utdannelse: Statsvitenskap og rettsvitenskap

Adrian Højfeldt

  • Alder: 34 år
  • Ny jobb: Arealplanlegger i Vågan kommune
  • Utdannelse: Mastergrad i arkitektur

Jonas Borg

  • Alder: 25 år
  • Ny jobb: Arealplanlegger i Vågan kommune
  • Utdannelse: Mastergrad i fysisk planlegging

Ole Fillip Grøv

  • Alder: 32 år
  • Ny jobb: Saksbehandler plan- og bygg i Vågan kommune
  • Utdannelse: Bachelor i geologi og geofare

Martin Vilhelmsson

  • Alder: 30 år
  • Ny jobb: Saksbehandler plan- og bygg i Vågan kommune
  • Utdannelse: Mastergrad i arkitektur

Kommunen gjennomførte en søknadsrunde tidlig i 2023, med dårlig respons. Derfor er ordfører Frank Johnsen ekstra fornøyd med ansettelsene på plan- og bygningsavdelingen.

– Vi fikk mange søkere, og folk med kompetanse vi ikke tidligere har hatt. Samarbeidet med Heia Nord-Norge var veldig bra, og jeg har allerede anbefalt Heia Nord-Norge til andre kommuner som sliter med de samme problemene med rekruttering som oss.

Flytter heim med solid bakgrunn

Benedicte Gjertsen-Amundsen begynner i sin nye jobb midt i september og vet foreløpig ikke så mye om arbeidsoppgavene som ligger og venter, men hun kjenner at dette er et riktig valg.

Opprinnelig er hun fra Flakstad i Lofoten. Hun flyttet til Svolvær som ungdom, før hun dro til Tromsø for å studere.

– Min bakgrunn er statsvitenskap og jus, og jeg føler at jobben som arealplanlegger er midt i skjæringspunktet mellom disse to fagfeltene. Jeg ser at jeg vil få bruk for begge fagfelt, og det er spennende. Jeg gleder meg.

– Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Vi har en gutt på 10 måneder, og da har du ikke fritidsproblemer. Men ser vi litt fremover kunne jeg godt tenke meg å bli med i musikalmiljøet i byen igjen. Der har jeg vært med før, og det er noe jeg brenner for.

Byen har endret seg

Natur og kultur. Fjell og hav. Urban og fredelig. Svolvær har endret seg fra en traust nordnorsk fiskerlandsby til en sprek og vital fargeklatt som andre gjerne besøker og flytter til. 

Det har gitt byen et sterkt innslag av kreativitet og romslighet for ambisjoner og store ideer.

Benedicte og mannen har kjøpt hus i Svolvær og har en gutt på 10 måneder, og de trives.

–  Svolvær er en veldig bra plass å bo. Byen vokser og utvikler seg, og har så mye å tilby. Vi ser at vi kan utvikle oss her, og vi er ikke nødt til å bli i Svolvær. Det finnes også andre fine steder i Vågan. Dette er en bra plass å skape seg et liv, sier hun.

Powered by Labrador CMS