Rekruttert av Heia Nord-Norge

Kristin trives med både små og store dyr: Fant jobben som ny veterinær i Vesterålen

Med en så trivelig gjeng som viste frem jobben, var det ikke vanskelig å ønske seg til nord, forteller den nyutdannede veterinæren fra Herøy.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Det blir gøy å få sette teori ut i praksis! Endelig kan jeg få delta på å stille diagnoser, gjøre prøvetaking og behandle dyrene. Det er noe jeg har gledet meg lenge til. Og ikke minst få lære noe nytt nesten hver dag, sier Kristin Bjørnvold Heggheim (27).

Kristin gikk et år på Toneheim folkehøgskole, før hun utdannet seg ved NMBU Veterinærhøgskolen.

Planene for hva hun skulle gjøre når hun var ferdig med utdanningen var ikke mange.

Men jobbe, det ville hun veldig gjerne.

Kristin Bjørnvold Heggheim

  • 27 år fra Herøy
  • Utdannet veterinær ved Veterinærhøyskolen, Ås
  • Nylig ansatt som veterinær ved LoVe Vet As og som vakthavende veterinær hos Stordyrveterinærene i Vesterålen

Forsket på sebrafisk

– På studiet gikk jeg forskerlinjen, et valgfritt tilleggsår, hvor man bruker et år på et forskningsprosjekt. Så da de andre begynte å jobbe ute i praksis, forsket jeg.

– Det var utrolig spennende, men det førte til at jeg har noe mindre erfaring i klinikk enn andre. Derfor er det ekstra spennende at dette er den første ordentlige jobben min som veterinær, forteller hun.

Den unge veterinæren drev frem et forskningsprosjekt om genmodifisering av sebrafisk for å se om de kunne bruke dette til å gjøre fisken mer resistent mot sykdom.

De jobbet med et spesifikt fokus på en bakterie (aeromonas hydrophila), som er en svært viktig årsak til sykdom hos oppdrettsfisk rundt om i verden.

Sebrafiskene ble brukt som modellorganisme, sånn at de kan overføre resultatene de finner til andre arter som for eksempel laks.

– Prosjektet jeg jobbet med var en liten del av et større samarbeidsprosjekt med en indisk forskergruppe. Resultatene ble ikke veldig vellykket, men det er spennende og viktig å jobbe med denne typen forskning.

– Det er uansett fint for fremtidig forskning å kunne ser på våre metoder senere. Det ble mye lab-arbeid, men det synes jeg er veldig gøy, forteller Heggheim.

Klar for både jobb, katt og et større nettverk

På plass i Vesterålen har Heggheim blitt tatt godt imot. Hun har nå jobbet en litt over en måned sammen med både Stordyrveterinærene i Vesterålen og gjengen på smådyrklinikken LoVe Vet på Stokmarknes.

Det var muligheten for å jobbe med både små og store dyr som lokket veterinæren nordover igjen.

Hun forteller at det å jobbe med både fjærkre, geit og gris, sammen med kyr og hest er en fin kombinasjon som gir mer lærdom i hverdagen.

– Jeg så stillingsutlysningen og ble umiddelbart interessert. Et stort pluss var mine potensielle kollegaer hadde god faglig kompetanse og at jobben ga muligheten til å lære mye av dem. Godt nettverk og gode kollegaer ble svært avgjørende for meg, forklarer Heggheim.

Hun er nå klar for å ta fatt på livet i Vesterålen med ny jobb og kanskje flere nye kollegaer etter hvert.

– Det tar litt tid å bli kjent med nye mennesker på et nytt sted, men jeg har troen på at det ordner seg når jeg er på plass her. Og kanskje det kommer flere nye veterinærer til regionen så vi blir en liten gjeng, sier Heggheim optimistisk.

Powered by Labrador CMS