Viktor Johnsen (55) fra Vesteraalens til Sortland kommune.

Han blir Sortland kommunes nye næringssjef

Viktor Johnsen bytter ut fiskeboller med lederjobb i Vesterålens største kommune.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Etter å ha utlyst stillingen for andre gang, har Sortland kommune nå lyktes med å ansette ny næringssjef.

Dette etter et samarbeid med Heia Nord-Norge og Kjelseth Consulting, som sammen har stått for markedsføring, kandidatsøk og rekrutteringsbistand helt inn til målstreken.

Det var 15 søkere til stillingen. Seks av disse ble kalt inn til intervju. Og blant mange gode kandidater falt valget til slutt på Viktor Johnsen.

Han vil tiltre i stillingen som næringssjef i Sortland kommune over nyåret. 55-åringen kommer til kommunen fra mange år i Vesteraalens, sist som fabrikkdirektør.

Tror på dialog og videre vekst

Johnsen leste om jobben i stillingsannonsen, og opplevde den som så spennende at han ønsket å søke.

Med lang erfaring fra næringsvirksomhet og gode kunnskaper om nærområdet, ønsker han som kommunens representant å være i tett dialog med næringslivet.

– Som tilrettelegger for et aktivt og variert næringsliv, er det viktig å forstå de problemstillinger som er aktuelle for næringsaktørene, slik at vi som kommune kan fatte de riktige beslutningene, sier den påtroppende næringssjefen i en pressemelding.

– Jeg tror med den erfaringen jeg bringer med meg fra det det private næringsliv, sammen med den kunnskapen som Sortland kommune besitter, så kan vi få en god og tett dialog med næringsaktørene i lokalmiljøet, og sammen skape vekst i regionen

Rita Johnsen, kommunedirektør i Sortland.

– Utrolig fornøyde

Kommunedirektør Rita Johnsen i Sortland kommune er svært tilfreds med ansettelsen.

– Vi er utrolig fornøyde med resultatet og ser frem til å få vår nye næringssjef på plass. I prosessen var det tydelig at dette var personen som kan utvikle og styrke samarbeidet mellom næringslivet og kommunen, sier hun i meldingen.

– Johnsen har den brede kompetansen vi har vært ute etter og vi er sikre på at han vil bidra med gode erfaringer fra nasjonalt og internasjonalt næringsliv, fortsetter hun.

Trenger du hjelp til å finne flinke folk?

Powered by Labrador CMS