#nyjobb

Om noen måneder åpner Marina Thomassen (25) ny Kiwi-butikk på Leknes. Hun har allerede byttet ut Rema-drakten med grønne Kiwi-farger.

Marina (25) blir helt sjef for splitter ny butikk. Dette er hennes beste karrieretips

Mange ville bli leder for Kiwis nye butikk på Leknes. 25-åringen Marina Thomassen trakk det lengste strået. Nå bytter hun ut Remas blåfarger og blir helt sjef i grønt.

Publisert Sist oppdatert

Mange vil lede den nye Kiwi-butikken, skrev Lofot-Tidende tidligere i år. Langt større interesse enn normalt, uttalte distriktssjef Svein Bergseng.

For litt siden meldte samme avis hvem som fikk jobben: Marina Thomassen (25) flytter i sommer til Lofoten for å åpne en helt splitter ny butikk 1. september.

Thomassen flytter nå fra Melhus til Leknes, men kommer opprinnelig fra Skarsvåg i Nordkapp kommune. 25-åringen kommer med andre ord hjem til Nord-Norge – om enn fortsatt et stykke unna heimplassen.

Hun flytter altså til et helt ny sted. Men det er det verdt. Dette er nemlig drømmejobben, forteller hun til Heia Nord-Norge.

Ny jobb: Marina Thomassen (25)

  • Tidligere arbeid: Har jobbet på Rema 1000, Melhus Torg.
  • Utdannelse: Studiekompetanse, «pre-talent» som en del av Rema-skolen.

– Helt fantastisk

Gratulerer med ny jobb som butikksjef! Hvordan føles det?

– Tusen takk! Det føles veldig bra. Dette er en unik mulighet som jeg er svært takknemlig for å få. Jeg har hatt et mål om å bli sjef. Og det å få åpne en splitter ny butikk er en drøm som går i oppfyllelse. Helt fantastisk!

For dette har du planlagt noen år, skjønner vi. Du har jobbet lenge i butikk?

– Ja, jeg begynte i Rema 1000 da jeg var 18 år. Det startet med en deltidsjobb og et par stengevakter i helgene. Etterhvert som jeg fikk mer ansvar, så skjønte jeg at butikksjef var noe for meg.

Men du planla kanskje ikke å gå fra Rema til erkefienden? Hvordan kjennes det?

– Som regel er det veldig mange om beinet når det kommer til stillinger som den jeg har fått. Jeg hadde et mål om å komme hit, og har vært veldig målbevisst. Så selv om jeg har trivdes godt i Rema, var jeg villig til å bytte lag hvis jeg fikk muligheten.

Mennesker og muligheter

Hva er det som gjør at du liker å jobbe i dagligvarebutikk – hvem passer det for?

– Jeg er glad i høyt tempo, varierte arbeidsdager og det å jobbe sammen med mennesker. Man må være forberedt på hektiske hverdager for det er alltid mye å gjøre i butikk. Er du glad i dette i tillegg til at du er blid og serviceinnstilt, da passer det godt for deg.

Og så kan man raskt få ansvar og karrieremuligheter, viser det seg?

– Det kommer alltid til å være behov for folk innen dagligvare. Dette har kanskje kommet enda tydeligere fram etter koronapandemien. Alle de store dagligvarekjedene har karrieremuligheter både internt, og åpent for alle søkere. Ta gjerne kontakt med den som har ansvaret for å finne ut av mulighetene.

Hvilke tips kan du gi til andre som har lyst på en karriere og ansvar?

– Snakk med sjefen din. Fortell hva du ønsker, slik at veien til målet kan legges til rette for deg. Undersøk hva du kan gjøre selv for å øke kompetansen din, eller stille sterkere i en eventuell søknad. Og sist men ikke minst: Ikke vær redd for å søke på drømmejobben.

Det er fortsatt litt byggeplass, men om drøyt to måneder er det full drift i nye Kiwi på Leknes.

Får sette standarden helt selv

Nå skal dere åpne en helt ny butikk – hvilke fordeler gir det?

– Når man er med på å åpne en helt ny butikk, så setter du standarden for butikken helt selv. Det er en stor fordel. Målet er jo å gå i et godt inntrykk, og da er det greit å starte helt på scratch.

Hvor mange ansatte må til for å fylle en slik butikk?

– Det er ikke helt klart ennå, og antall ansatte i en butikk kommer selvsagt an på størrelsen. Men det blir som regel minst 15 ansatte. Avdelingsledere, låseansvarlige, medarbeidere, tilkallingsvikarer... Det er gjerne flere enn forbrukere flest tror.

Hva er det viktigste du ser etter selv når du skal ansette?

– Jeg ønsker å sette sammen et team med folk som vil gjøre hverandre gode. Blide lagspillere som er motiverte til å gjøre butikken vår til den triveligste dagligvarebutikken.

Til fiskevær og gudbarn

Du er fra Skarsvåg i Nordkapp, har jobbet på Melhus og flytter nå nordover igjen til Leknes. Hva lokket deg til Lofoten?

– Jeg var innom Lofoten som en del av Norgesferien min i 2020. Da kjente jeg et snev av lengsel til fiskevær. Lofoten kan også by på storslått natur, noe som passer meg bra – jeg liker å gå tur og ta bilder.

– I tillegg bor guddatteren min på ett år her. Så da jobben ble utlyst tenkte jeg at, ja, Lofoten var jeg villig til å flytte til. Da ble det en kombinasjon av alt dette som lokket meg tilbake og nordover igjen.

Du har såvidt begynt i jobben. Hva blir det viktigste i starten?

– Opplæring og rekruttering kommer fortløpende nå. Det er mye som skal gjøres før åpning av butikken, så sommeren vil være 100 prosent i Kiwi-modus. Det viktigste i starten vil være å bli kjent med resten av teamet, og selvsagt stedet.

Powered by Labrador CMS