Rekruttert av Heia Nord-Norge

Erik Hansen begynte som skipsmegler hos OSO Maritim i fjor høst.

Erik (30) har vært vant til å selge hus i Harstad. Nå selger han fiskebåter til hele verden

Da samboeren fikk jobb på Andenes, måtte eiendomsmegler Erik Hansen også se seg om etter jobb. Den fant han hos OSO Maritim.

Heia! Husk å følge oss på Facebook:

OSO selger fiskebåter for en milliard kroner i året. Søker en skipsmegler til på dekk.

Slik lød overskriften på Heia Nord-Norge, som i fjor bistod OSO Maritim på Andenes med markedsføring og rekruttering av en ny kollega til den tradisjonsrike bedriften.

Og det fant vi:

Det viste seg at mange hadde en liten drøm om og lyst til å prøve seg som skipsmegler, for søknadslista var lang.

Valget falt til slutt på Erik Hansen fra Harstad. I luftlinje og sjøavstand ikke så langt fra Andenes.

Mulighet til å megle videre

30-åringen har jobbet flere år som eiendomsmegler i Trondheim og Harstad. Da samboeren fikk jobb på Andenes, tenkte han at han kanskje måtte finne seg en litt annen jobb.

– Jeg var usikker på markedet her for flere meglere, og begynte å se etter muligheter. Da dukket denne muligheten opp, og jeg tok kontakt med rådgiver Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge, forteller Erik.

– Det var en kamerat av meg som jobber i bransjen som tipset meg om muligheten. Og jeg tenkte at det kunne være en god mulighet til å bruke noe av det jeg kunne som megler, fortsetter han.

Den tanken var god, for Hansen ble til slutt tilbudt jobben og begynte i fjor høst.

Venter du på drømmejobben i nord? Registrer deg i vår kandidatbase her!

Bratt læringskurve, erfarne kolleger

30-åringen er utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI. Han har også forkurs ingeniørutdanning. En sterk interesse for båtliv og hobbyfiske tok han også med seg inn i jobben.

Men en bratt læringskurve ble det likevel, da han begynte i jobben tidligere i høst:

– Det var mye å sette seg inn i, og ikke minst større summer enn jeg er vant til! En fiskebåt, særlig med kvote, kan fort komme på en del millioner kroner. Her er det også en veldig kunnskapsrik kjøpegruppe: Partene vet veldig mye.

– Da hjelper det veldig at det er erfarne kolleger å jobbe sammen med og lære av. Det har vært veldig fint i starten, sier Erik.

Odd Sigvald Olsen etablerte OSO tilbake i 1971, 51 år siden. De siste tiårene er det andre generasjon, Johan Olsen, som driver selskapet.

De tre ansatte ved OSOs kontor på Andenes: Erik Hansen, skipsmegler og direktør Johan Olsen og megler / teknisk rådgiver Georg Bendiksen.

Egen nettside er hovedkanalen

Summene er større og båter er annerledes enn boliger. Samtidig handler det her også om å kunne snakke med folk og veilede to parter til en god handel. Den delen av jobben var Erik Hansen godt vant til fra eiendomsmegling.

Og salg har det blitt:

– Det tok ikke lang tid før jeg gjennomførte de første salgene. Men jeg begynte ikke med de aller største fartøyene. De får komme etterhvert, sier han.

Et spesialmarked som salg av fiskebåter skiller seg også fra boliger. Men hus selges på Finn, har OSO selv gjennom flere tiår bygget seg opp en solid posisjon selv: Her er den viktigste kanalen egen nettside, som når ut til potensielle kjøpere over hele verden.

– Den bruker vi aktivt i salget. Nå har jeg også tatt litt ansvar for sosiale medier, sier Erik.

– Hvis noen leser dette og tenker at de skal bli skipsmegler, hva er rådet da?

– Det er et godt spørsmål, jeg har jo kommet fra eiendomsmegling, så det kan jo gå an. Og så tror jeg det er mange veier inn. Det kan også være lurt med en maritim, teknisk eller mekanisk utdannig og bakgrunn.

Et steinkast fra Andenes er det en golfbane med relativt god utsikt på kjøpet.

– Ikke så mye jeg savner her

Erik og samboeren Cora har funnet seg til rette på Andenes, et betydelig mindre sted enn både Trondheim og Harstad. Men samtidig kanskje lettere å komme inn i lokalmiljøet her. Og flere unike tilbud på øya:

– Jeg var rask å komme i gang på golfbanen, smiler Erik.

Nabobygda Bleik har nemlig en 9-hulls bane i fantastiske omgivelser. Fotball er det også gode muligheter for, med flere mixlag og muligheter for unge oldboys.

Erik Hansen og samboer Cora Remen Sandbakken.

– Hva savner du egentlig her?

– Det er egentlig ikke så mye. Når jeg reflekterer over livet i større byer, så har jeg jo ikke benyttet meg av så mye. Her har jeg både fjell, golfbane og natur. Og så er det ikke langt til verken Sortland eller Harstad, hvis vi vil bort en tur, sier Erik Hansen.

En mulig hobby som som står godt til jobben og kan gjøre turen til Harstad kortere, står også på ønskelista:

– Ja, vi vurderer en båt!Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS