Joachim Kjelstrup ser fram til å jobbe med miljøfaget på anleggsprosjekter.

LNS henter erfaren miljøleder fra NVE: – Et solid og offensivt selskap i vekst

Heia Nord-Norge har bistått entreprenørselskapet med viktig rekruttering til E6 Helgeland.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Joachim Kjelstrup (44) ble tidligere i år ansatt som miljøleder i LNS, Nord-Norges største anleggsentreprenør.

Kjelstrup kommer fra stilling som overingeniør i NVE, Norges vassdrags- og energidirektorat. Her har han jobbet siden 2014.

I midten av mai begynner han hos LNS – og går rett inn i prosjektet E6 Helgeland, et oppdrag med en totalverdi på 1,4 milliarder kroner.

– Ikke i tvil

Da Kjelstrup ble invitert inn i og gjort oppmerksom på prosessen, fattet han raskt interesse:

Med muligheten til å jobbe som miljøleder for et verdensomspennende konsern som LNS var jeg ikke tvil. Et solid og offensivt selskap i vekst, og som satser på sine ansatte gjennom ansvar og tillit, sier ingeniøren.

Nå ser fram til å bli kjent med nye kolleger og bli en del av det sosiale livet på anleggsplassen:

– Jeg har ikke erfaring med anleggslivet fra før, men jeg tror det vil passe meg bra. Fullt fokus og trykk på arbeidsoppgavene på anlegget, avløst av perioder med full fritid vil passe meg godt, forteller han.

– En veldig fin bonus at det første prosjektet jeg skal jobbe på er E6 i Helgeland. Det er et stort og viktig prosjekt i en veldig vakker del av Norge, sier Kjelstrup.

Stadig sterkere miljøfokus

Kjelstrup har en meget solid bakgrunn, med biologi fra Universitetet i Bergen, skog og utmarksforvaltning fra Høgskolen i Hedmark og en mastergrad fra Universitetet for miljø– og biovitenskap i Ås. I NVE har han jobbet med konsesjonsbehandling av vannkraftverk.

Han kommer til anleggsbransjen i en tid med stadig sterkere fokus på miljøfaget. Og et prosjekt på Helgeland med mange viktige oppgaver, hvor veien skal gå over myr, berg, i tunnel og over to bruer.

– Avbøtende tiltak for å ivareta miljøverdier på best mulig måte er svært viktig, og vil få økende fokus i tiden fremover. Jeg er glad for å få muligheten til å bidra til det i LNS og gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Kjelstrup.

  • PS! Heia Nord-Norge har nylig rekruttert flere til LNS. Les mer om disse i tiden fremover.

Trenger du hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS