Rekruttert av Heia Nord-Norge

Ann Charlott Karlsen tar fatt på jobben som enhetsleder for kommunalteknisk drift og eiendomsforvaltning i Karlsøy.

Ann Charlott (37) fikk lederjobb i kommunen, og hele familien flytter til Karlsøy: – Viktig å være en del av lokalsamfunnet

Tromsøkvinnen Ann Charlott Karlsen har takket ja til å bli leder for drift og eiendom i Karlsøy kommune. Nå jakter hun og familien sitt nye hjem på Ringvassøya, nær kommunesenteret Hansnes.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

I vinter lyste Karlsøy kommune og Heia Nord-Norge ut den ledige stillingen som leder for kommunalteknisk drift og eiendomsforvaltning. Etter en solid rekrutteringsprosess, med totalt 18 søkere, falt valget på Ann Charlott Karlsen

Hun er opprinnelig fra Tromsø, men har familiære røtter på Reinøya i sin nye hjemkommune.

Nå tar Karlsen med seg hele sin familie, mann og tre barn, og flytter til Karlsøy i løpet av sommerhalvåret. Jakten på sin nye bolig har allerede startet.

– Vi har et stort håp om å få tak i bolig før skolestart, slik at vi er skikkelig etablert fra høsten av. Jeg og min mann mener det er positivt for barna å flytte til et mindre lokalsamfunn, der man er nærmere både fritidsaktiviteter, jobb og skole.

Den nye enhetslederen starter allerede 17. juni i sin nye jobb, og fram til de finner sin nye bolig kan det bli aktuelt med noe pendling. 

Men Ann Charlott er fast bestemt på at den beste løsningen er å droppe pendling, og flytte til Karlsøy.

– For meg er det viktig i jobbsammenheng å være en del av lokalsamfunnet, og være i kontakt med det som foregår.

Barna til Ann Charlott trives svært godt i Karlsøy, hvor de ofte er på besøk hos slekta.

Elsker å lære

Karlsen kommer fra en jobb som administrasjonssjef for Arktisk Råd som er etablert i Tromsø.

Her har hun vært siden mars 2022, og tar med seg erfaringer innen endringsledelse, personalansvar, budsjett, rekruttering, og mye mer. 

Ann Charlott og samboeren Kris Dutte Solvang tar barna med seg og flytter til Karlsøy.

Dette er Ann Charlott Karlsen

Alder: 37

Bosted: Tromsø, snart Karlsøy

Sivilstand: Samboer, tre barn

Utdannelse: Master i menneskerettigheter og arbeid innen ideelle organisasjoner fra University of York, og Bachelorgrad i Statsvitenskap fra The American University of Paris.
I tillegg har hun en internasjonal bachelorgrad fra Lester B. Pearson College i Canada. 

Tromsøkvinnen har ingen direkte erfaring med kommunalteknisk drift og eiendomsforvaltning, som hun skal jobbe med fra sommeren av. Det ser hun bare på som positivt, da hun er en person som verdsetter å lære noe nytt hele tiden.

– Hadde jeg fått betalt for kun å lære nye ting, ville det vært en drøm. Det blir kjempespennende å jobbe med dette, og som jeg sa i intervjuet; Jeg elsker å lære, og det skal jeg bruke sommeren til mens det er ferieavvikling på enheten.

Flytter hjem

Hun ser fram til å komme i gang sammen med sine nye kolleger, og tar sikte på å få arbeide en del ute i felt i starten.

– Jeg tenker at jeg må være så mye som mulig ute og delta i felt. Samtidig skal jeg gjennomføre oppstartsmøter med de forskjellige avdelingene på enheten. 

– For meg er det viktig å skjønne hvordan enheten fungerer, og se de forskjellige ansvarsområdene. Med andre ord; jeg er en nerd og gleder meg til å nerde og lære, sier Karlsen og humrer.

Samboeren er opprinnelig fra Karlsøy, og var bosatt der inntil han møtte Ann Charlott. Hun har besteforeldre på Reinøya, og ser fram til å komme nærmere dem. 

Kris er i ferd med å utdanne seg til barnehagelærer, og ser svært positivt på å få flytte tilbake til hjemkommunen. Å få seg jobb i Karlsøy, tror de ikke blir noe problem.

– Vi ser ikke at det skal bli noe problem for han å få seg jobb. Samtidig passer det svært bra for ungene våre å flytte på seg nå, heller enn senere i livet.


Er du arbeidsgiver og trenger bistand til rekruttering? Ta gjerne kontakt!

Nordlys, Aurora Borealis over Hansnes i Karlsøy kommune.

Eller jakter du ny jobb? Sjekk flere muligheter på Heia Nord-Norge!

Powered by Labrador CMS