Bo og leve i Tromsø

Tromsø sentrum våkner til liv på kveldene, med et mangfold av serveringssteder og et folkeliv badet i nordlys.

Tromsø er blitt Norges arktiske smeltedigel for studenter, karrierejegere og turister

Tromsø er med sine 77.000 innbyggere en helt unik storby som kombinerer utdanning, kultur, fantastiske naturopplevelser, og store karrieremuligheter. 

Publisert Sist oppdatert

Skal du besøke én nettside for å finne mer informasjon, så er det: Tromsø kommune

Søker du etter en kombinasjon mellom storby, fantastiske opplevelser, utdanning og jobb, trenger du ikke lete lengre enn til Tromsø. Kommunen er Nord-Norges klart største med nesten 80.000 innbyggere. 

I Ishavsbyen finner du blant annet Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT), som er en anerkjent utdanningsinstitusjon som tiltrekker seg studenter fra hele verden, Universitetssykehuset i Nord-Norge, og en rekke museer og opplevelsessentre. 

Tromsø er også kjent for sitt yrende uteliv med puber, barer, nattklubber, restauranter, og andre møtesteder. 

I Tromsø er det alltid liv på kveldene, og du blir mest sannsynlig ikke sittende alene. Folket i byen er nemlig kjent for sitt inkluderende, åpne og vennlige vesen. 

Byen tiltrekker seg turister fra hele verdens om ønsker å komme til Norge for å oppleve fantastisk nordlys, hvalsafari, og andre spektakulære naturopplevelser. 

Tromsø er omkranset av alper og tinder på alle kanter. Noe som også gjør området attraktivt for skikjørere som søker helt unike opplevelser. 

Tromsø by
Tromsø by
Tromsø by
Tromsø by

Knutepunkt

Tromsø by ligger i all hovedsak på Tromsøya, med bru- og tunnelforbindelse med Tromsdalen i øst og Kvaløya i vest. Infrastrukturen på Tromsøya er godt utbygd med tunneler fra nord til sør, øst og vest. Dette forbinder de ulike bydelene på øya sammen, og man kommer seg enkelt fra sentrum til både flyplass, arbeidsplasser, og universitetet. 

En kjøretur fra Tromsø sentrum til lufthavna tar bare noen få minutter 

Ishavskatedralen er verdenskjent for sin unike arkitektur, og er kanskje det mest fotograferte objektet i byen. Rett bak katedralen, som egentlig heter Tromsdalen kirke, ligger fjellheisen som tar deg opp til toppen av byens utkikkspunkt. Er du av den spreke typen finnes det også en sherpatrapp fra Tromsdalen opp til det samme utkikkspunktet, som kan ta deg ut på milelange fotturer inn i naturen. 

For de som vurderer å starte sin karriere i Tromsø, tilbyr byen muligheter innenfor sektorer som fiskeri, skipsfart, olje- og gassindustrien, samt et voksende forskningsmiljø. Tromsø fungerer også som et viktig knutepunkt for nordområdene, og karrieremulighetene spenner over et bredt spekter av sektorer.

Midnattsol over Tromsøya Tromsø

Fjord, fjell og hav. Tromsø byr på alt det beste

Ishavskatedralen

Ishavskatedralen – en sentral møteplass i Tromsø

Fritidstilbud

Det finnes også utallige fritidstilbud til barn og unge i alle bydelene i Tromsø. Byen er kjent for sitt store fotballmiljø, men også håndball, ski, volleyball, innebandy, og svømming står sterkt. TIL har også utmerket seg i Eliteserien i det siste, og sesongen 2023 kjempet de helt i toppen mot lag som Bodø/Glimt, Brann og Viking om de gjeveste medaljene.

TIL har et bredt supportermiljø som skaper en god atmosfære på Romssa Arena under hjemmekampene. 

I sum gir Tromsø en unik kombinasjon av utdanning, arbeid og enestående naturopplevelser. Enten du er ute etter å studere i et internasjonalt anerkjent universitet eller ønsker å utforske karrieremuligheter i et inspirerende miljø, tilbyr Tromsø alt dette og mer. 

Flytt nordover og oppdag selv hva denne arktiske byen har å by på.

Økonomisk kan du også få flere fordeler dersom du får en jobb i Tromsø by. Du har nemlig muligheten til å etablere deg en en av nabokommunene som ligger innenfor tiltakssonen i Nord-Troms. 

Du kan velge mellom Lyngen eller Karlsøy kommune som begge vil gi deg og din familie økonomiske fordeler som gratis barnehage, lavere utgifter til strøm, nedbetaling av studielån, og mye mer. 

Fem fine lenker å sjekke ut:

  1. Skal du flytte til Tromsø, er kommunens nettsider en fin plass å starte. 
  2. Vil du besøke Tromsø for et kortere opphold, kan Visit Tromsø være et godt utgangspunkt. 
  3. Ishavsbyen har også et ungt nettverk som heter Tromsø2037 som er verdt å sjekke ut. 
  4. Nav Arbeidsplassen: Få oversikt over jobbmuligheter i Tromsø.
  5. Tromsø har en egen Facebook-side for kjøp, salg og leie av bolig. 

Hjelp, hvor finner jeg sted å bo i Tromsø?

Vurderer du å kjøpe bolig, finner du et velfungerende marked, relativt rimelige hus – og det meste legges ut på Finn.no.

Tromsø er kanskje også et av få steder i Nord-Norge hvor Finn også brukes i leiemarkedet – slik alle andre steder i Norge er vant til. 

Hvilket fritidstilbud og kulturliv finnes?

Rett utenfor sentrum av Tromsø har du fjord og fjell som kan ta deg milevis. Det finnes også muligheter for å dra til sjøs og oppleve det rike dyrelivet i havet. 

En times kjøretur unna Tromsø finner du Storfjord, Lyngen, og Kåfjord. De tre kommunene er omkranset av Lyngsalpene med sine spektakulære isbreer og fossefall.

Og hvordan kommer man seg hit?

Tromsø lufthavn vil nok være det foretrukne alternativet om du kommer langveis fra, men Hurtigruten og Havila har to daglige anløp i Ishavsbyen. 

Tromsø har ingen jernbaneforbindelse, men flere regionsle busser. 

Fra Tromsø havn går det hurtigbåter sørover mot Finnsnes og Harstad. 

Jobber, arbeidsplasser og historier fra Tromsø og Nord-Troms

  • Hvor?

  • Hva?

Powered by Labrador CMS