Eline (28) gikk fra traineestilling til direktørjobb: – Mye lettere å få ansvar i nord

– I Bodø Energi har jeg fått tillit og muligheten til å prøve meg. Å ha kunnskapsrike kollegaer som har lyst til å dele av sin kunnskap og erfaring er gull verdt, forteller den ferske direktøren for fjernvarme.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Det hadde alltid vært noe med Nord-Norge som lokket.

Da hun var ferdig utdannet sosialantropolog ved UiO, var det ikke lenger noe som stoppet Eline Tomine Olavsrud fra Spydeberg.

Hun ble trainee i Bodø Energi Varme gjennom Trainee Salten og har i løpet av en 2-årig trainee-periode jobbet både i Bodø Energi Varme og Bodø Energi Kraftsalg.

Eline Tomine Olafsrud

  • 28 år fra Spydeberg i Indre Østfold
  • Ansatt som konstituert direktør i Bodø Energi Varme
  • Kom til Bodø i 2019 som trainee
  • Er utdannet sosialantropolog og veldig interessert i mennesker

– Trainee Salten er et godt tiltak for å få unge voksne nordover. Nord-Norge har vært en bratt læringskurve for meg, og da er det fint å ha traineeprogrammet. De bidrar til at vi som er nye i nord har nettverk og støttespillere fra dag én. Det er en flott måte å bli kjent med lokalt næringsliv og få prøve seg frem, forteller hun.

Full klaff i Bodø Energi

Olavsrud startet som trainee i salgsavdelingen og har jobbet både med kommunikasjon, salg, kvalitet, markedsføring.

Etter to år som trainee fikk hun ta over som salgs- og kvalitetsleder. Nå er 28-åringen ansatt som konstituert direktør og arvtager etter sin mentor Monika Fjellstad.

– Jeg har alltid interessert meg i folk. Det vises på utdanningen min, ler Olafsrud.

– Og i Bodø Energi var jeg så heldig å få jobbe med fantastisk flotte mennesker som brenner for å dele kunnskap og erfaringer. Da er det lett å trives. Når Monika ble ansatt som konserndirektør var jeg så heldig å få ta over som direktør for Bodø Energi Varme

Hun forteller at hun aldri hadde noen drømmejobb tidligere, men at jobben som direktør i Bodø Energi Varme ligger nok på topp.

Og fremsnakker gjerne karrieremulighetene i Nord-Norge:

– I Oslo opplevde jeg at det var mange om beinet og lang vei til toppen. Man blir fort én av mange og kan oppleve at man er langt unna beslutninger.

– I nord er det så mye spennende som skjer og mange store prosjekter, så det er lettere å få en viktig rolle i prosjektene her, sier 28-åringen.

Eline inne på bioanlegget til Bodø Energi Varme
Eline inne på bioanlegget til Bodø Energi Varme

Hun roser Bodø Energi Varme når det gjelder arbeidsmiljø.

– Det finnes ingen dumme spørsmål!, sier Olafsrud.

– Det er bare å spørre i vei. Alle forstår at jeg ikke er rørlegger og da er det fint at en rørlegger kan forklare meg hva som skal skje, så forstår jeg litt mer av prosessen.

Har du lyst til å gjøre som Eline? Sjekk ut ledige stillinger her!

Viktige miljøprosjekter

Fjernvarmen til Bodø Energi sørger for bærekraftig og fornybar oppvarming til mange boliger og andre bygg i byen. I disse tider jobber Olafsrud og resten av Bodø Energi Varme med en akkumulatortank.

– Det er et termisk batteri, eller enkelt forklart i praksis en stor varmtvannstank. Med akkumulatortanken i drift kan vi kjøre biokjelen jevnt gjennom døgnet og lagre varmen i tanken til bruk senere. Vi får en enda smartere utnyttelse av energi. Kanskje er akkumulatortanken Bodøs største batteri.

Olafsrud forklarer at innsatsfaktoren i bioanlegget er returtrevirke, som er lokalt resirkulert trevirke fra Iris og Østbø i Bodø, eksempelvis rivningsvirke, kjøkkeninnredninger, paller m.m.

– Det blir et større og større fokus på smart ressursutnyttelse. Bodø Energi Varme jobber hele tiden for å kunne skape smarte løsninger for regionen og vi mener at fjernvarme er fint, for da kan du lagre varmen lengre og utnytte den bedre.

Naturen i Bodø og omegn gir uendelige muligheter for friluftsliv og opplevelser.
Naturen i Bodø og omegn gir uendelige muligheter for friluftsliv og opplevelser.

Nettverk er viktig

Av mennesker som inspirerer den nye direktører må hun trekke frem sin tidligere mentor og sjef, Monika:

– Hun er ei utrolig dyktig og flott dame som virkelig kan jobben sin. Ellers vil jeg si at alle i Bodø Energi bidrar til å gi meg gode dager på jobb og det er virkelig en inspirasjon i seg selv. De har tatt meg imot med åpne armer og jeg er utrolig glad for å kunne dele arbeidshverdagen med dem.

Utenfor jobb er det viktig å ha nettverk. Nettverker som Bodø2040 er viktige for å skape trivsel utenfor arbeidsplassen og ha sosiale møteplasser.

– Bodø2040 er et nettverksforening for unge mellom 20 og 40 år. Det er et supert initiativ som på relativt kort tid har vokst til over 1000 medlemmer. Bodø2040 arrangerer både faglige og sosiale treff og det er helt gratis! Det er ikke bare en spennende jobb som er viktig for trivsel, men også sosialt nettverk med gode venner.

– Og skulle du en dag ikke ha noe å gjøre kan jeg anbefale å lese boken «svøm med dem som drukner» av Lars Mytting. Den likte jeg godt.

Powered by Labrador CMS