Kjartan Ridderseth, Gard Michalsen og Madeleine Moe i Heia Nord-Norge

6 små grep på Linkedin som kan være store steg på vei til drømmejobben

Visste du at mange arbeidsgivere og rekrutterere aktivt bruker LinkedIn i jakten på flinke folk? Det kan derfor lønne seg å børste støv av profilen din.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Å lande drømmejobben kan virke som en utfordrende oppgave, men med den rette strategien og bruk av sosiale nettverk, som LinkedIn, kan drømmen bli en realitet.

LinkedIn er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å bygge profesjonelle relasjoner, synliggjøre din kompetanse og tiltrekke deg spennende jobbmuligheter.

Her er noen enkle trinn til hvordan du kan bli mer synlig – og lede deg til jobben du ønsker deg mest!

1. Oppdater profilen din

Tenk på LinkedIn-profilen din som en offentlig CV – med oversikt over din arbeidserfaring, utdanning, dine ferdigheter og prestasjoner. Husk også å bruke et profesjonelt profilbilde og en overskrift som beskriver din nåværende posisjon eller karrieremål.

2. Bygg ditt nettverk

Inviter bransjekontakter, tidligere kolleger, venner og andre relevante personer til å bli en del av ditt profesjonelle nettverk på LinkedIn. Jo flere relevante kontakter du har, desto større er sjansen for at du vil komme over spennende muligheter gjennom nettverket ditt.

3. Delta aktivt

Delta gjerne aktivt i LinkedIn-samfunnet ved å poste innlegg, kommentere på andres innlegg, og dele relevant innhold. Dette viser din kompetanse og engasjement i ditt fagområde.

Jo mer synlig du er, desto større er også sjansen for at du dukker opp nyhetsoppdateringene til en potensiell arbeidsgiver.

4. Følg interessante arbeidsgivere

Identifiser selskaper du ønsker å jobbe for, og følg dem. Dette gir deg innsikt i selskapets kultur, verdier og oppdateringer om eventuelle ledige stillinger.

5. Bruk søkeverktøyene

LinkedIn tilbyr avanserte søkeverktøy som lar deg finne jobbmuligheter som passer til dine kvalifikasjoner og interesser. Du kan også filtrere jobbannonser etter sted, bransje, selskap og mye mer.

6. Open to work

Du kan informere rekrutterere, arbeidsgivere eller nettverk om at du er åpen for nye muligheter. Du legger enkelt inn hvilken bransje eller type stillinger du er interessert i.

For ekstra synlighet kan det også lønne seg å benytte “open to work”-rammen på ditt profilbilde.

Kanskje blir nettopp du kontaktet av potensielle og spennende arbeidsgivere.

Til slutt er nøkkelen til suksess på LinkedIn å være autentisk og engasjert. Så start i dag, bygg ditt profesjonelle nettverk og la LinkedIn hjelpe deg med å nå dine karrieremål. Lykke til!

På utkikk etter jobb i Nord-Norge? Registrer deg enkelt i vår kandidatbase her.

Powered by Labrador CMS