Rekruttert av Heia Nord-Norge

Silje Rognlien Brekke er ny enhetsleder for plan og forvaltning i Sortland kommune.

Tilfeldigheter førte Silje til Sortland for tolv år siden: Nå blir hun leder for 17 ansatte på plan og forvaltning i kommunen

Den erfarne juristen ser fram til både personalansvar og faglige utfordringer på sentral avdeling for utviklingen av Sortland.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

I to og et halvt år har Silje Rognlien Brekke (40) jobbet som eiendomsforvalter i Sortland kommune.

Nå er hun klar for nye utfordringer – og har akkurat takket ja til jobben som enhetsleder for plan og forvaltning, i teknisk sektor.

Skulle bli her to år

Silje er opprinnelig fra Nittedal like utenfor Oslo og utdannet jurist. For 12 år siden hadde hun aldri vært nord for Trondheim. Da gjorde hun et klassisk karrierehopp og flyttet til Sortland for å jobbe som dommerfullmektig i Vesterålen tingrett.

– Dette er jo en veldig fin ting for en jurist å gjøre i starten av en karriere og noe jeg synes var veldig spennende å prøve. Planen var å være her i to år, men så traff jeg han som jeg er samboer med nå. Så da ble jeg værende, og her trives jeg kjempegodt, forteller Silje.

På disse årene har hun byttet jobb flere ganger. Da lederjobben på plan og forvaltning ble lyst ut, var det ikke noe Silje ved første øyekast tenkte at hun skulle kaste seg på.

Det har vært en modningsprosess der også folk rundt oppfordret henne til å søke. Hun gikk inn i tenkeboksen og var nysgjerrig på hva stillingen kunne innebære.

– Det er jo en enhet med mange spennende fagfelt, flinke folk og masse god fagkompetanse. Det er mange interessante problemstillinger hele tiden. Vesterålen er et område i stor vekst med mange spennende prosjekter på gang.

– Jeg liker også veldig godt utfordringen med å skulle forholde meg til mange forskjellige personlighetstyper og finne ut hvordan jeg skal lede disse på best mulig måte, sier Silje.

Trives i kommunal sektor

Foruten jobben i tingretten har Silje Rognlien Brekke jobbet i politiet, som advokat og som rådgiver. Nå er hun på sin andre runde i Sortland kommune. Og trives godt her:

– Det er godt med en trygg arbeidsplass i det offentlige. Sortland kommune er akkurat passe stor til at man har nok folk og kan fylle på fagkompetanse på alle områder. Men ikke så stort at man mister oversikten over hvem som jobber på de ulike avdelingene.

– Og så er det en kommune med veldig mange spennende problemstillinger, så det er nok det som gjør at jeg trives så godt her, forteller hun.

Balanse i saksbehandlingen

I Sortland kommune er det stor aktivitet både innenfor bolig, næring og kommunale prosjekter. Det er stor forventning fra både næringsliv og politikere til saksbehandling og tempo fra enheten Silje nå skal lede.

Balanse mellom disse forventningene på den ene siden, og faglighet på den andre, blir en viktig del av jobben.

– Oppgaven blir å skape riktig forventning for de som har det travelt, ut ifra de rammene som gjelder. Også handler det om at kommunen og administrasjonen prøver så godt vi kan med de midlene vi har.

– For det er ikke flere ansatte eller flere timer i døgnet enn det der er. Så det gleder jeg meg til å se nærmere på, forteller Silje.

Snart bytter Silje kontor og går fra eiendom til plan og forvaltning.

Trivsel på jobb er nøkkelen

Den ferske lederen er vant til å jobbe selvstendig. Den største forskjellen i jobbyttet blir å skulle ha direkte personalansvar og det som medfølger dette.

Hennes første prioritet er å sørge for at folk trives på jobb og har det hyggelig. De ansatte skal føle at de får faglige utfordringer og påfyll og anerkjennelse for jobben de gjør. Hvis dette blir opprettholdt tror Silje at dette er nøkkelen til at de har lyst å bli lenge i jobben og snakker varmt om arbeidsplassen.

Håpet er at det vil gi et godt omdømme utenfor rådhusets vegger – at Sortland kommune er et fint sted å jobbe.

Silje bor på Sortland og har familie her og har ikke tenkt seg noen andre steder, så det å ha en jobb hun trives i og kan ha over tid er et stort ønske for henne.

– Jeg håper oppriktig at dette er et sted jeg kan være lenge, sier hun.

Balansen mellom jobb og privatliv blir viktig, tenker den nye enhetslederen:

– Det skal være greit å ha familie og fritid, og kunne bruke tid på det. Samtidig som man gjerne søker nok utfordringer i jobben, er det viktig å ikke drukne, slik at man går fra jobb uten energi. Den balansen er viktig for meg å få til, fortsetter Silje.

Siljes 4 beste karriereråd

For mange unge i dag kan karrierevalg være både vanskelig og utfordrende med – alle muligheter som er tilgjengelig. Silje Rognlien Brekke har noen gode tips til andre som er under utdanning eller tidlig i sin karriere:

1. Ha et åpent blikk og ikke være forutinntatt. Snakk med andre som har prøvd forskjellige ting. Søk råd, vær nysgjerrig og grav litt.

2. Ikke lås deg fast til én plan, for livet blir som regel ikke slik man planlegger det. Enten det er jobb eller andre ting er det viktig å ta det litt som det kommer og ikke vær for låst.

3. Om man er ambisiøs og har noe du veldig gjerne ønsker å oppnå, kan det være lurt å legge opp løpet etter dette målet.

4. Men ønsker og behov er ulike, og kan forandre seg. Er du usikker, ikke vær redd for å bruke tid. Og husk at det er lov å prøve seg litt fram!

Har ikke hatt noen mål

Silje Rognlien Brekke gikk rett fra videregående inn på jussen og fullførte på normert tid. Derfra gikk det rett ut i jobb. Karrierevalgene siden har vært basert på livssituasjonen og hvor hun har vært, uten noen veldig klare mål.

– I ettertid ser jeg jo at kombinasjonen av erfaring og utdanning er viktig og at man er langt fra ekspert bare fordi man har en utdanning. Man kan godt ha et klart inntrykk av hvordan en jobb går ut på, men man vet jo egentlig ikke hvordan ting er før man har kastet seg ut av det og prøvd, sier Silje.

For 10 år siden så hun mer for seg en mer juridisk rendyrket stilling. Etterhvert som hun har hatt ulike jobber oppdaget Silje at det er spennende å jobbe i skjæringspunktet mellom ulike fagfelt. Hun har innsett at det ikke er så viktig å fordype seg i de vanskelige juridiske problemstillingene, men at det er vel så interessant å se hvordan ulike enheter og fagfelt fungerer sammen.

– Den overordna biten og det overblikket man får i en jobb som denne synes jeg har blitt mer interessant ettersom jeg har vært innom og prøvd meg i ulike jobber, legger juristen til.Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS