Wivi Amundsen (25) er ny rådgiver for samfunn og næring i Mosjøen og Omegn Næringsselskap

Nå skal hun jobbe for at politikken som vedtas på Stortinget, skal kunne bidra til lokal vekst og utvikling: – En slik jobbmulighet vokser ikke på trær.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Av venner blir Wivi beskrevet som en røyskatt. En som er nysgjerrig på alt og uredd. Det er noen av egenskapene hun tar med seg inn i ny jobb.

17. april er hun på plass i Mosjøen og Omegn Næringsselskap, og skal bruke den første tiden på å gjøre seg godt kjent med næringslivet og innbyggere.

Hun skal i hovedsak jobbe med offentlige utredninger som legger grunnlaget for ny politikk, skrive høringssvar og komme med høringsinnspill.

Og for å kunne gjøre det vil hun finne ut hvor skoen trykker, høre hva folket mener, lytte og stille åpne spørsmål.

– For å ta de beste beslutningene og vurderingene, bør man ha evnen til å se ting fra flere perspektiver. Selv om man ikke nødvendigvis er enig i det som blir sagt eller gjort, forklarer Wivi.

Heia Nord-Norge bisto med markedsføring i rekrutteringsprosessen. Du kan lese den tidligere stillingsutlysningen her.

Wivi Amundsen er mer enn klar for nye utfordringer i Vefsn kommune.
Wivi Amundsen er mer enn klar for nye utfordringer i Vefsn kommune.

Overfører erfaring fra storbyen

Wivi kommer opprinnelig fra Hustadvika kommune i Møre og Romsdal, og har de siste sju årene bodd og studert i Trondheim.

Med seg i bagasjen nordover har hun en bachelorgrad i medievitenskap, en mastergrad i kunnskap, teknologi, og samfunn, samt en god dose erfaring fra både politikk og frivillig arbeid.

Mosjøen og Vefsn kommune opplever stor vekst, og jobber med prosjekter som i stor grad omhandler industrietableringer, det grønne skiftet og næringsutvikling.

Ikke et helt ukjent territorium for Wivi, som nettopp har skrevet en master om hvordan kraftkrevende energi og relevante energiaktører fortolker EUs energibyrå ACER.

Og mye av det hun har erfart og lært i Trondheim, mener hun fint kan overføres til en mindre by som Mosjøen.

– Skal man lykkes med økt kompetanse, vekst og utvikling tror jeg det blir viktig å samarbeide og knytte tettere bånd på tvers av fylkesgrensene.

3 fra Wivi

Hva var din første jobb?

Jeg var vasker på et treningssenter. Jeg er så husredd, så jeg hadde alltid med meg hunden min, som en slags støtte.

Hva har du lært fra jobb- eller studietid, som du tar med deg videre?

Å stille kritiske spørsmål er ikke en uting. Med min bakgrunn opplever jeg at andre oppfatter kritiske spørsmål som noe negativt. For min del er det en styrke, og bidrar til at jeg ser ting fra flere perspektiver.

Hva er ditt beste karrieretips?

Min foreleser lærte meg at man må tørre å søke på jobber man er underkvalifisert til, men også jobber man er overkvalifisert til. Man vet aldri hvilke kvaliteter arbeidsgiver faktisk ser etter, og man bør ikke la seg skremme av en mal satt i en stillingsannonse.

Samtidig bør arbeidsgivere også være sitt ansvar bevisst om å ikke ekskludere gode kandidater.


Starten på et nytt eventyr

Nysgjerrig og uredd røyskatt til tross, innrømmer Wivi at det også ligger en ærefrykt og spenning i oppgavene hun snart skal begi seg ut på.

Før hun søkte på stillingen som rådgiver for samfunn og næring visste hun lite om Mosjøen og Helgeland. Men i det ligger det også en styrke.

– Min største faginteresse er samfunnsutvikling, og jeg kan kanskje se Mosjøen og prosjektene med nye øyne.

Har man politisk erfaring er ikke dette en type stilling som vokser på trær, noe Wivi var fullt klar over. Det var derfor bare å hive seg ut i det og søke. Det verste hun kunne få var et avslag.

Men slik gikk det heldigvis ikke.

– Jeg får nå en mulighet til å være med å påvirke samfunnet, og det er ikke noe jeg tar for gitt. Dette er starten på et nytt eventyr, og jeg føler meg heldig og privilegert.

Powered by Labrador CMS