Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Magdalena Waszkiewicz fra Tromsø er ny VA-ingeniør i Karlsøy.

Til slutt lyktes kommunen og fikk tre ingeniører på en gang: – Jeg ble så utrolig glad, sier Magdalena

Magdalena Waszkiewicz kom til Norge første gang for ti år siden. I sommer fikk hun jobb som avdelingsingeniør i Karlsøy kommune: – Jeg ble så glad for å få denne muligheten, sier hun.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Både jeg og mannen min la merke til jobbutlysningen på Facebook. Det var noe jeg bare måtte søke på, sier Magdalena.

Hun har startet i jobben som avdelingsingeniør vei, vann og avløp, og skryter av trivelige kollegaer i kommunen. 

Magdalena har bodd i Tromsø i mange år, og pendler inn til Hansnes.

– Foreløpig går det fint. Det er fin vei, men jeg er spent på hvordan det blir i vinter, sier Magdalena, som opprinnelig kommer fra Polen.

Som VA-ingeniør innebærer jobben blant annet å organisere brøyting, reparasjon av veilys, eller det kan handle om vann, som å planlegge og kartlegge vannmålere i kommunen. Det er altså hun som sender riktige personer til riktig sted. 

Hovedutfordringen så langt handler om geografi.

– Jeg må fremdeles opp med kartet når telefonen ringer, ler hun.

Men oppgavene synes hun er givende:

− Bare det å planlegge veilys, egentlig er det en liten ting, men for noen betyr det veldig mye å kunne få lys på veien sin, sier hun.

Magdalena Waszkiewicz sammen med sine kolleger Stefan Jenssen og Odd-Bjarne Kristiansen. Alle tre er nyansatte ingeniører .

En av tre nye ansatte

Det var etter flere utlysningsrunder på egenhånd, at Karlsøy valgte å få hjelp av Heia Nord-Norge for å finne de riktige personene. 

Resultatet ble flere og gode søkere til de tre ledige stillingene.

Markus Ottesen, enhetsleder for kommunalteknisk drift, er veldig fornøyd med samarbeidet:

– Vår erfaring med Heia Nord-Norge som rekrutteringsbyrå har vært veldig god. Dialogen med dem var god og effektiv fra start til slutt. 

– Resultatet var at vi rekrutterte til alle tre stillingene, også ingeniør innen bygg og havn, samt prosjektledelse. Nå er de ansatte i arbeid og gjør en fantastisk jobb.

– Heia Nord-Norge har ikke bare hjulpet oss med å oppnå våre rekrutteringsmål, men har også bidratt til å snu den nedadgående trenden vi opplevde på flere fagområder i kommunen, sier han fornøyd.

Viktig norskkompetanse

– Jeg hadde en liten samtale med Heia Nord-Norge på video først, deretter hadde jeg et fysisk intervju med Karlsøy kommune. Det opplevdes veldig ryddig å ta en prat med Heia Nord-Norge først, sier Magdalena.

Hun var på ferie hjemme i Polen da telefonen fra Karlsøy kom med gode nyheter.

– Jeg husker nøyaktig når det var. Klokken 9 på morgenen. Jeg ble så utrolig glad for å få denne muligheten, sier hun.

Magdalena forteller at hun liker å reise, og slik kom hun nordover første gang: 

– Det var for å studere jeg kom til Tromsø og Norge i utgangspunktet. Jeg elsket å bo her, og bestemte meg for å bli værende, sier hun.

Det var da språket kom inn i bildet, og Magdalena angrer ikke et sekund på at hun brukte tid på å lære norsk ordentlig.

– Nå har jeg fullført trinn 3, som betyr universitetsnivå. I starten hadde jeg ingen norske venner, men nå er det hovedsakelig nordmenn i vennekretsen. Det var veldig viktig at jeg valgte å lære norsk, sier hun fornøyd.

Våge å ta sjanser

Når det gjelder jobb, er Magdalena klar på at man må tørre å ta sjanser, og bruke tid på å finne ut hva man liker. 

Hun har selv bred arbeidserfaring, og har vært innom blant annet hotellbransjen, personalledelse i bemanningsbyrå og personlig assistanse. Utdanningen som teknisk sikkerhetsingeniør kommer fra Polen.

– Man må gi det tid, og finne ut hva man liker. Nå gleder jeg meg til å jobbe i det offentlige. Det har jeg hatt lyst til å prøve, sier Magdalena Waszkiewicz.

Powered by Labrador CMS