Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Mikael Astrup er fornøyd med å ha sikret seg ny jobb som skipsmegler i Solhaug Marin.

30 søkere ville bli skipsmegler. Mikael (31) trakk det lengste strået: – Et personlig løft

I februar forlater Mikael Astrup selgerjobben i Kirkenes for å bli skipsmegler hos Solhaug Maritim. Dette gjør han helt uten erfaring i bransjen. Nå oppfordrer han andre til å hoppe ned av gjerdet og hive seg rundt. 

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Mikael Astrup jobber i dag med å selge snøsootere, ATV, vannscootere og mye mer i Kirkenes. Men fra 1. februar er 31-åringen i gang som skipsmegler hos Solhaug Maritim i samme by. 

Astrup har ingen utdannelse eller erfaring som tilsier at skipsmegler var det han burde satset på, men det brydde han seg lite om da han så at Stephan Solhaug søkte etter flere folk. 

– Jeg syntes jobben hørtes interessant ut og bestemte meg bare for å søke. I og med at jeg ikke har noe erfaring fra yrket, tenkte jeg at det måtte være bra å lære noe nytt. 

Astrup er vant til lange dager med ettermiddagsjobbing, telefoner til alle døgnets tider, og å være i kontakt med mange forskjellige mennesker. 

Dette er en erfaring han tror kommer godt med når han skal inn i sin nye jobb. 

– Det er ikke alle som mestrer selgeryrket, men jeg føler det har gått fint for meg så langt. Det er telefoner og andre henvendelser hele dagen, og jeg liker å jobbe utover ettermiddagen, sier Astrup. 

Må våge å søke

Nå har han en oppfording å komme med til alle de som sitter rundt om i landsdelen, eller ellers i Norge, og ønsker å prøve noe nytt. 

– Man må tørre å søke spennende jobber selv om man føler at man kanskje ikke er kvalifisert. Det er ikke opp til deg å avgjøre om du er rett person på rett plass. 

– Mottakeren av søknaden din skal avgjøre dette, og derfor må man tørre å hoppe i det, sier den kommende skipsmegleren. 

Solhaug Maritim ble etablert i 2022, og selger fiskefartøy, utstyr og tilbyr rådgivning. I september hadde selskapet, som i dag består av gründer Stephan Solhaug og Aleksander Danielsen Mietinen, solgt nær 40 fartøy. 

Dermed gikk de ut og søkte etter en ny kollega, og nå får de snart selskap av Mikael Astrup. 

Heia Nord-Norge bistod med markedsføring og kandidatadministrasjon – og stillingen fikk over 30 søkere. Valget falt altså på en lokal, erfaren selger: 

– Jeg kjente til Stephan litt fra før. Han har vært innom butikken hvor jeg jobber i dag. Aleksander kjenner jeg godt fra tidligere. De to var også en medvirkende årsak til at jeg tok spranget og søkte på jobben, sier Astrup. 

Det blir en ny hverdag for Mikael Astrup (midten) når han skal inn i ny jobb sammen med administrerende direktør Stephan Solhaug (t.v.) og skipsmegler Aleksander Danielsen Mietinen.

– Et personlig løft

Stephan Solhaug er selv oppvokst i en fiskerifamilie i Lofoten, og har lang erfaring innen yrket. Dette er sammenfallende med Mikael Astrups store interesse for fiskerifaget. 

Solhaug sier at Astrups person og væremåte pekte seg spesielt ut da avgjørelsen skulle fattes. 

 – Mikael har salgsgenet. For å si det sånn; det er lettere å lære seg bransjen enn å lære seg å selge. Det er sånn vi tenker her hos oss. Det nytter ikke å komme med høy utdannelse og være verdensmester hvis du ikke kan snakke med folk. 

– Hvorfor falt valget på akkurat ham? 

– For det første bor han i Kirkenes, og han trives her. Vi hadde også andre søkere som er kvalifiserte til jobben, men vi landet likevel på Mikael. 

– Jeg har trua på at han kommer til å utvikle seg veldig, og så er han en likanes fyr. 

For Mikael var det en personlig seier å vinne fram mot så mange andre, sterke og kvalifiserte kandidater til jobben som skipsmegler i Solhaug Maritim.

– Følelsen av at Stephan valgte meg foran så mange andre er veldig god. Det var en liten seier som gir meg et personlig løft, og det viser jo at det går an å få en jobb uten relevant utdanning eller erfaring. Men det er likevel ingen hvilepute for meg. Det er nå jobben starter. 

Powered by Labrador CMS