Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Nettstudier ble veien til ny jobb: Monica (41) rekruttert til LNS som regnskapskonsulent

– Jeg har fått en fin arbeidsgiver som har gitt meg rom for at jeg skal få vokse og utvikle meg, sier Monica Akselsen. Hun er nå på plass på plass i regnskapsavdelingen til entreprenørkonsernet LNS.

Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Med stor vekst og mange regnskap å føre, fikk millardkonsernet LNS behov for å styrke regnskapsavdelingen med flere ansatte. Da stillingsutlysningen kom ut tidligere høst, ble Monica oppfordret av kjæresten til å søke.

– Han er fra Risøyhamn-området selv, og kjente godt til LNS fra før. Da jeg leste stillingsutlysningen tenkte jeg at jobben så veldig spennende ut, og kunne passe meg godt.

Monica Akselsen

  • 41 år, fra Sigerfjord i Vesterålen
  • Kjæreste, 4 barn
  • Midt i sitt andre studieår på NKI
  • Nyansatt i LNS som regnskapskonsulent
  • Kreativ og kunstnerisk sjel

Forrige mandag hadde hun sin første dag på jobb som ny regnskapskonsulent i LNS.

– Jeg har bare gått rundt og gledet meg til å komme ordentlig i gang, og allerede første arbeidsdag tenkte jeg «hvorfor har jeg ikke vært her før», smiler hun.

Nå ser Monica frem til å få enda mer kunnskap og erfaring i faget sitt.

– Det er jo ikke et helt ukjent territorium for meg. Jeg har tidligere jobbet som planlegger og koordinator innen eiendomsdrift, og er kjent med bygg- og anleggsfagene fra før. Men nå har jeg mer utdanning til grunn og føler meg stødigere.

Kombinerer jobb og studier

Monica har mange baller i luften, og var derfor litt bekymret for at det kunne være en hindring i søknadsprosessen. I tillegg til jobb og et travelt småbarnsliv, tar hun også regnskapskonsulent-studier på NKI, og er nå midt i sitt andre år.

– Men det fine med intervjuprosessen var at vi sammen fant løsninger som passet for begge parter. Jeg er takknemlig for at jeg har fått en fleksibel arbeidsgiver som har gir meg rom for å vokse og utvikle meg, og som gjør det mulig for meg å kombinere alt, sier hun.

Monica startet i 80 prosent stilling, men vil gå over i full stilling når alt ligger mer til rette for det. I tillegg er det muligheter for hjemmekontor ved behov.

– Det kan være utfordrende å sjonglere jobb, småbarnsliv og studier, men er man dreven og motivert nok til det finnes det gode løsninger.

Monica håper derfor hun kan være et bevis på at det er fullt mulig å følge drømmene sine, selv om forholdene kanskje ikke ligger helt til rette for det der og da.

– Det aldri er for sent å studere, og det er egentlig bare å hoppe i det. Jeg har fått drømmejobben før jeg er ferdig utdannet, så jeg føler meg veldig heldig.

Monica kan nyte denne utsikten fra LNS hovedkontor

Og ser hun frem til å bli bedre kjent med denne gjengen, og få enda mer kunnskap og erfaring

Spennende og lærerik oppstart

At Monica har havnet på rett sted er det ingen tvil om. Når hun får spørsmål om hvordan den første tiden i LNS har vært, lyser hun opp.

– Det har vært helt fantastisk og jeg føler jeg har sklidd rett inn her. Jeg jobber med fantastiske folk og stemningen har vært topp fra dag en, så jeg stortrives, smiler hun.

– Det er så lærerikt å få lov å jobbe med akkurat de samme jeg studerer akkurat nå. Særlig nå når vi er i en overgangsfase der alt skal over til et nytt, skybasert system. Det er gøy å få være med på utviklingen.

Og ekstra spennende synes hun det er å jobbe i en bransje som stadig utvikler og endrer seg.

– Man blir aldri ferdig utlært. Det er alltid endringer innen for eksempel lovverk og satser, og ikke minst nye systemer.

– Jeg føler på mange måter jeg har fått i pose og sekk, og det er jeg så takknemlig og glad for.

– Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb eller studerer?

– Som travel småbarnsmor har jeg ikke så mye tid til å dyrke hobbyer og interesser akkurat nå, ler hun.

– Men jeg er en veldig kunstnerisk og kreativ sjel, så det går mye i oppussing av møbler, håndarbeid og korsang. Jeg har veldig lyst til å ta opp sang igjen når barna har blitt litt større.

Powered by Labrador CMS