Befolkningsveksten i Tromsø ser ut til å stagnere i 2021.

Nå faller folketallet i Nord-Norge igjen. Tromsø stagnerer. Bodø, Hadsel og Harstad vokser mest

Den innenlandske tilflyttingen til landsdelen er høyere enn vanlig i 2021. Og Nordland har en liten økning så langt i år. For Troms og Finnmark ble det kraftig nedgang i andre kvartal. Bli med på et dypdykk i tallene her!

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

De første 18 årene av 2000-tallet ga Nord-Norge 20.000 flere innbyggere. De to påfølgende årene førte til 4000 færre innbyggere. 2021 startet med en liten oppgang i første kvartal, for både Nordland og Troms.

Torsdag kom SSB med tallene for andre kvartal, og utviklingen er blandet:

  • Både Nordland og Troms og Finnmark har nedgang i andre kvartal isolert sett.
  • For Nordlands del er nedgangen imidlertid så svak at første halvår fortsatt har en netto befolkningsvekst på 169 personer.
  • Troms og Finnmark fikk imidlertid en «kraftig korreksjon» i andre kvartal, med 600 færre innbyggere. Det gir en fasit for første halvår på minus 488. Det er særlig utflyttingen fra Troms(ø) som er større enn normalt.
  • Folketallet i Tromsø har nemlig bare økt med 11 innbyggere første halvår 2021. Og andre kvartal isolert sett ga faktisk 212 færre innbyggere i Nord-Norges største by.
  • Andre byer og kommuner som utmerker seg negativt etter første halvår 2021 er Sør-Varanger (-121) og Narvik (-78).
  • Dykker man ned i tallene, er det like fullt noen positive trender: Innenlandsk tilflytting til Nord-Norge var i første halvår på 8298. Det er 10 flere enn snittet foregående tre år.

Og for deg som ikke kan få nok tall, fyller vi på med flere tabeller nedover denne siden!

Noen av disse vil naturlig nok passe best på en stor skjerm.

Powered by Labrador CMS