Rekruttert av Heia Nord-Norge

Da friluftsrådet søkte konsulent, fant Bjørg-Siri (36) ut at det var på tide å vende hjem: Nå skal hun vise frem alt Vesterålen har

Bjørg-Siri Albertsen håper at engasjementet hennes kan smitte over til resten av Vesterålens befolkning når som hun starter som konsulent i Vesterålen Friluftsråd.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Det er et fyrverkeri av ei dame som sprudler over av engasjement, som møter Heia Nord-Norge.

Albertsen tar oss noen måneder tilbake i tid til dagen hun så at Vesterålen friluftsråd søkte etter friluftskonsulent.

Bjørg-Siri Albertsen

Alder: 36

Utdanning: Lærer i Kroppsøvning og idretttsfag

Aktuell som: Konsulent i Vesterålen Friluftsråd og med Larveskolen på NRK Skole

– Mentalt var jeg ikke helt klar for å forlate Oslo, men noe røsket i sjela og jeg måtte bare søke, forteller Albertsen.

Hun har utdanning som faglærer i kroppsøvning og idrettsfag, og så med en gang for seg hvordan hun kunne bruke sin kunnskap og kompetanse i friluftsrådet.

Hun mener mange er flinke til å bruke naturen rundt seg, men ofte kan det hende vi gjør de samme tingene, går de samme fjellene og drar til de samme stedene.

– Utdanningen min og engasjementet mitt for friluft og folkehelse tror jeg vil komme til nytte, forteller den tidligere læreren.

Med denne stillingen håper Albertsen å være en ressurs som lærerne og skolene vil bruke. Læring ute kan jo gjøres i alle fag.

Hun mener lærerne er flinke til å bruke hverandre som inspirasjonskilde, og bygger man et nettverk sammen blir det mye kompetanse på et sted.

Albertsen skal ha ansvar for et prosjekt som heter Læring i friluft for alle. Hun starter jobben med å ha møter ved de aktuelle skolene.

– Jeg starter med seks skoler i første omgang, men håpet er å få med flere av grunnskolene i regionen på lang sikt, sier friluftskonsulenten.

Friluft til folket

Albertsen vil også vise innbyggerne i Vesterålen at naturen er mer lett tilgjengelig.

Selv forteller hun at noen av de fineste opplevelsene er de enkleste turene hvor ferdigmat nytes fra et åpent bagasjerom med eventyrlig utsikt over Lofotveggen og Møysalen.

Da senker skuldrene seg og hun kjenner en ro i kroppen som du ikke finner i travle storbyer.

I tillegg vil hun være med på å arrangere friluftsskoler for turglade barn og unge, samt samarbeide med folkehelsekoordinatorene i regionen. Hun ønsker seg å få til flere fritidstilbud til grupper i samfunnet som står litt utenfor det tradisjonelle fritidsaktiviteter.

Måtinden og yttersia av Andøya er et eksempel på landskapet i Vesterålen.

Friluftsliv kan tilpasses alle, uansett alder og fysisk funksjonsnivå. Det er mange helsefordeler med å være fysisk aktiv ute.

Hun håper også at hennes erfaringer med sosiale medier skal løfte synligheten til Vesterålen Friluftsråd.

– Jeg har vært litt stor i munnen og nevnt at jeg kanskje burde styre kontoene på sosiale medier, så det blir vel sånn. Men da håper jeg vi legger ut litt mer enn to ganger i året, ler Albertsen og sender et lite stikk til sin nye sjef.

Ikke bare friluftsliv

Har du hørt om larvepannacotta?

Det er kanskje ikke så rart om du ikke har det. Dor de fleste av oss tenker nok at larver på menyen ikke er noe for andre enn Timon & Pumba.

Her er noen av larvene Bjørg-Siri viser frem og lærer unge barn om gjennom Larveskolen

Får Bjørg-Siri det som hun ønsker, er larver kanskje en helt vanlig del av vår daglige buffet. Og her kommer vi til noe annet hun brenner for:

– Jeg er nok litt over gjennomsnittet opptatt av larver. Faktisk så mye at et av mine venninners barn tror jeg heter Larve, ler Albertsen.

Albertsen har gjennom sitt eget foretak drevet Larveskolen. Her viser hun frem alt det fantastiske larvene kan bidra med inn i vårt kosthold og hverdagsliv.

I fremtiden vil vi mest sannsynlig spise mer proteiner fra insekter på grunn av overbefolkning og knapphet på ressurser. Insektene er både næringsrike, bærekraftige og mer effektive å produsere.

I mars publiserte Albertsen en liten tv-serie på NRK. I samarbeid med NRK skole er Larveskolen, som serien heter, lagd for å vise alle barn og unge hvordan larvene kan hjelpe oss inn i fremtiden.


  • Heia Nord-Norge bisto Vesterålen Friluftsråd i siste del av rekrutteringsprosessen, noe som resulterte i en solid signering av Bjørg-Siri Albertsen.

Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS