Rekruttert av Heia Nord-Norge

Katrine Lundberg skal snart jobbe som rådgiver for eiendomsforvaltning i Sortland kommune.

En kjæreste fra Melbu lokket juristen til Vesterålen: Nå blir Katrine rådgiver i Sortland kommune

Bytter ut Nordlands største by med Vesterålen, og blir rådgiver eiendomsforvaltning i Sortland.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Tromsøkvinnen Katrine Lundberg (37) flytter fra Bodø til Vesterålen for å jobbe som rådgiver for eiendomsforvaltning i Sortland kommune. Hun kommer nå fra jobb som rådgiver for gravplassforvaltning.

I den nye jobben skal hun blant annet bistå teknisk drift i problemstillinger som er knyttet til kommunens bygningsmasse, og bistå kommunens eiendomsforvalter i forvaltningen av kommunale grunneiendommer.

– Det er vanskelig å konkret forutsi hvordan den nye arbeidshverdagen blir. Det blir selvfølgelig mye å sette seg inn i starten, som alltid i en ny jobb. 

– Men de fremmet det veldig greit for meg at jeg skal begynne med noen konkrete oppgaver i starten, også tar vi det derfra. Det var ikke sånn at jeg skulle bli overlatt til meg selv, og det er jo betryggende, forteller Katrine.

  • Heia Nord-Norge bistod Sortland kommune med markedsføring og kandidatsøk i denne og flere rekrutteringsprosesser våren 2023.

Fant kjæreste i Vesterålen

Hun ser frem til å starte i ny jobb og gleder seg til å være en del av et team og et miljø her i Vesterålen. Det er to gode grunner til at jenta fra Tromsø ønsket seg akkurat denne jobben i Sortland kommune:

– For det første er det en veldig interessant jobb og bidrar til samfunnet. Og for det andre har jeg en kjæreste på Melbu, så derfor ønsket jeg naturligvis en jobb i Vesterålen. 

– Det ble veldig naturlig for meg å søke meg dit, og jeg var veldig heldig når jeg fant en jobb jeg hadde lyst på, sier hun.

Hun kunne søke samme type stilling i både Bodø og Tromsø, men lokasjonen ble en viktig del av valget. Hun har vært litt på hjemmekontor i Vesterålen og forholdene ligger godt til rette for at hun skal trives.

- Jeg starter jo ikke på bar bakke, så det er jo litt tryggere å flytte til en ny plass når man kjenner noen fra før, enn når man for eksempel flytter som student og ikke kjenner noen, legger hun til.

Når hun flytter til en mindre plass enn både Bodø og Tromsø, er Katrine godt inneforstått med hva hun går til:

– Jeg synes det er veldig fint i Vesterålen og det føles litt friere å flytte til en plass hvor man slipper rushtrafikk og de tingene som følger med i større byer.

Etter sommerferien kommer Katrine til Vesterålen og ny jobb.

Læreren ga inspirasjon

Det var allerede på videregående at Katrine fikk opp øynene for å studere rettsvitenskap.

– Jeg hadde et fyrverkeri av en lærer i rettslære. Hun var en veldig inspirasjon av et menneske. 

– Hun gjorde at det å studere jus ikke virket så skummelt og viste meg at juristutdanning ikke bare leder til jobb som advokat, men at det finnes mange flere muligheter etter en slik utdannelse, forteller Katrine.

Etter videregående var hun likevel usikker på hva hun ville og tok noen år i tenkeboksen før hun bestemte seg for å hoppe på det:

– Man har det jo ikke travelt. Det er en veldig fin utdannelse som kan brukes til veldig mye. Har du jussen i bunn gir det deg mange muligheter. Det er mange jobber som åpner seg hvis du er interessert og kanskje tar noen fag i tillegg.

Hadde ingen karriereplan

For ni år siden flyttet Katrine til Bodø og var usikker på hva hun skulle bruke jussen til. Hun bestemte seg for å ta noen fag på universitetet i Bodø og fikk seg jobb i en bank. 

I 2018 gikk turen til Bodø kirkelige fellesråd, hvor hun har jobbet blant annet med forvaltning av gravplasser.

Det har vært en blanding av studie og jobberfaring som har fått Katrine der hun er i dag. Som jusstudent lærer man å lete bredt, og bruke rettskilder, for å finne svarene. I jobb går man mye spissere til verk for å løse konkrete problemstillinger.

– Du lærer deg å se hver enkelt sak og kan gå rett til kilden av problemet i forhold til på skolen der du må gjennom alle kildene. Det ene følger det andre. Man står mye tryggere i jobben med de verktøyene man lærte på skolen, sier juristen.

Det er ingen tvil om at det er arbeidserfaringen som har fått Katrine der hun er i dag:

– Jeg ville ikke stått trygt i det regelverket jeg står i hvis jeg ikke hadde jobbet med det. Man kan jo ikke alle norges lover og regelverk, men man kan jo det man jobber med. Forvaltning er jo det jeg kan nå i større eller mindre grad. Så mye av den erfaringen jeg har og den kompetansen jeg kommer med er kunnskap jeg har fått via arbeidserfaring.

En utdanning med mange muligheter

Når man tenker på juristutdanning tenker man ofte på advokater og dommere, men det finnes mange andre muligheter etter jussen. Katrine har aldri vært drevet av å bli advokat.

- Det er ikke for meg og min personlighet. Jeg trives bedre med å sitte på en mer tilbaketrukket jobb, hvis jeg kan si det på den måten, forteller Katrine.

Når det kommer til råd til andre som er under utdanning eller tidlig i sin karriere har Katrine noen gode tips:

– Det er lov å gjøre feil så lenge man lærer av dem. Det er som regel ikke krise og gjøre feil og det aller meste kan ryddes opp i. Det er fullt lov å be om råd og spørre hvis du er usikker. Spill på andre som kan det, det er gull å lære av de som kan mer enn deg i jobben din.

Det er heller ikke alltid ting går etter planen:

– Man må være villig til å skjønne at planen man har ikke alltid blir sånn som man tenkte. Man må bare ta ting litt på sparken. Det er litt klisje å si, men man lærer jo av det man har gjort, legger hun til.

Gleder seg til å bli kjent med folk

Etter ferien pakker Katrine flyttelasset for alvor, flytter til Vesterålen og begynner å jobbe i Sortland kommune. Hun ser fram til både ny jobb og nytt liv:

– Jeg forventer at dette blir bra og at jeg blir kjent med nye folk. Det blir fint å komme inn i et sosialt jobbmiljø, sier hun.

– Han som jeg er sammen med har jo også et nettverk her, så det gjør det mindre skummelt å skulle flytte til et nytt sted. Jeg vet hva jeg går til og tror dette blir veldig bra og spennende. Hadde jeg ikke trodd det, hadde jeg ikke søkt, avslutter juristen.

Powered by Labrador CMS