Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Niels Røine, snart Kirkenes Næringsforening.

Tidligere medietopp og idrettsprofil ser nordover: Niels Røine (61) blir daglig leder i Kirkenes Næringsforening

Tar med seg lang erfaring fra blant annet medier, IT og idrett til den viktige byen langt mot nordøst. – Øst-Finnmark er viktigere enn noen gang for Finnmark, Nord-Norge og NATO-landene, sier Niels Røine.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Kirkenes Næringsforening har ansatt Niels Røine (61) som daglig leder. Røine har bred toppledererfaring i inn og utland fra blant annet VG, Schibsted, Cisco og idretten.

I tillegg har han over tid besøkt og hatt et personlig forhold til Øst-Finnmark. Han har allerede nettverk og relasjoner i lokalsamfunnet, i en region han tidligere har besøkt mye.

Røine vil for mange være kjent fra jobber i mediebransjen, fotballen og Norges Idrettsforbund. Han kommer nå fra jobb som partner i konsulentselskapet Belsenso Executive i hovedstaden.

Fra Oslo til Kirkenes er det nesten 200 mil. Om jobbskiftet sier han:

– Jeg har gjort mye annerledes opp i gjennom årene, så slik sett passer dette godt. Og skulle jeg gjøre noe helt nytt, så er nå riktig tidspunkt, sier 61-åringen.

– Gleder meg skikkelig!

Samtidig er valget utradisjonelt, og litt usikker på steget var han. Men når han først har bestemt seg, er Røine mer enn klar:

– Denne jobben gleder jeg meg skikkelig til. Med tanke på hvilke endringer vi opplever lokalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt i disse dager, er jeg svært motivert å jobbe tett med medlemmene, kommuner, fylke, frivilligheten, forsvar og andre parter for å skape mer sammen, sier han.

– Dette med å stå sammen, skape innovasjon og endring, kan vi kanskje bli enda bedre på. Og jeg håper jeg kan bidra, fortsetter han.

Fornøyd styreleder

Næringsforeningen har rundt 100 medlemmer, og er en relativt ny forening – som en videreføring av tidligere næringshage og handelsstandforening.

Styreleder Thor Morten Bråteng er meget fornøyd med rekrutteringen:

– Vi er svært glade over å få Niels Røine om bord. Han har et veldig bevisst og spennende forhold til de muligheter og utfordringer vi har i vår region.

– Men sin brede erfaring og kunnskap om hvordan man kan lede prosesser og utvikling, vil dette være en riktig og viktig tilføyelse til all den kompetansen vi har her i regionen, sier Bråteng.

Næringsforeningen har hatt bistand fra Heia Nord-Norge og Kjelseth rekruttering & rådgivning til markedsføring og hele rekrutteringsprosessen.

Starter om en måneds tid

Niels Røine blir daglig leder i en næringsforening som lever tett på de store endringene i verden. Etter flere tiår med stadig tettere samarbeid med Russland, stoppet det brått opp i slutten av februar, etter krigen mot Ukraina.

Den nye hverdagen påvirker lokalt næringsliv på flere måter. Samtidig som sikkerhetssituasjonen påvirker både vanlige og det politiske liv.

– Øst-Finnmark er viktigere enn noen gang for Finnmark, Nord-Norge, Norge og Nato-landene. Det er i hvertfall mitt utgangspunkt for hva vi kan skape videre sammen, sier Niels Røine.

En viktig del av jobben vil handle om å se muligheter i samarbeid over andre grenser – for eksempel et tettere samarbeid med Finland.

Den oppgaven og jobben starter for Røines del allerede rundt 15. januar, opplyser han.


Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS