Markedsføring for Porsanger kommune

Lakselv er kommunesenteret i Porsanger, midt i Finnmark og innerst i fjorden.

Inviterer deg til å ta med jobben hit: Frister med lavere skatt, billigere bolig, ingen tidsklemme og milevis med lakseelver

Er du ansatt i staten, men har mulighet til å jobbe fra hvor som helst? Da står dørene åpne i Porsanger, hvor kommunen vil strekke seg langt for å få deg nordover.

Publisert Sist oppdatert

Over flere år har det vært snakket om mulighetene for å flytte statlige arbeidsplasser ut fra Oslo, til andre byer eller tettsteder rundt om i landet. 

Foreløpig har det tilsynelatende ikke vært lagt ned den store innsatsen for at dette skulle skje, men det ønsker Porsanger kommune å gjøre noe med.

Nå ønsker de å legge til rette for at ansatte i departementer, direktorater, og andre statlige institusjoner skal kunne oppfylle drømmen om å leve enten nær familien nordpå, tett på naturen, eller rett og slett få en romsligere økonomi ved å bosette seg i Finnmark. 

Store muligheter og stabilt klima

Ifølge ordfører Jo Inge Hesjevik (H) i Porsanger, gjør dagens teknologi det enkelt å ta med seg arbeidsplassen til hvor som helst i landet. 

Utover det skal kommunen legge til rette for at man får et arbeidssted man trives med.

– Hvorfor skal man betale mye, mye mer for å bo på Østlandet, når man kan bosette seg i Porsanger for vesentlig lavere kostnader. I tillegg til lavere bo- og levekostnader, har man også finnmarksfradrag på skatt, billigere strøm, og gratis barnehage, sier Hesjevik.

Det er også verdt å nevne at det er egen videregående skole i Lakselv. 

Ordføreren sier at Porsanger kommune vil være behjelpelig med å finne kontorlokaler hvor man kan dele arbeidsplass med andre, enten det er på rådhuset eller andre steder i kommunen.

Pyramids,Made,Of,Stones,On,The,Beach,Of,Porsanger,Fjord,

Lakselv ligger innerst i Porsangerfjorden

Driving,A,Car,On,Norht,Road.,Nature,Norway.,Polar,Circle

Her er du også rett ved Finnmarksvidda

Porsanger har mye kultur, idrett og frivillighet. Med Midnattsrocken hver sommer som et høydepunkt

– Porsanger har også mye annet å tilby for de som er friluftsinteresserte. Vi har 700 kilometer scooterløyper innenfor kommunen, rike muligheter for jakt og fiske, og ellers sanke av naturens muligheter. Fra Lakselv lufthavn går det direktefly til både Oslo og Tromsø.

Han drar også fram fordelene med klimaet i Porsanger, som han beskriver som stabilt både sommer og vinter. Innlandsklimaet sørger for at det er tørt og kaldt om vinteren, samt tørt og varmt om sommeren.

Hjelp fra kommunen

Så hvordan skal man gå fram dersom man ønsker å ta arbeidsplassen med seg til Porsanger?

Jo, også her vil kommunen stille seg til disposisjon ved at man kan innlede dialog med arbeidsgiver, åpner ordføreren også for dette, sammen med HR-sjef Silje Nicolaisen i Porsanger kommune. I tillegg vil kommunen være behjelpelig med å skaffe bosted til de som måtte ønske å flytte på seg.

– Det er bare å ta kontakt, så skal vi bistå både med tilfredsstillende kontorfasiliteter, dialog med arbeidsgiver, samt at vi kan hjelpe til med å finne bolig, sier de to.

Av fritidstilbud er det mye å velge i. Porsanger har alt fra klassiske fritidstilbud som fotball, svømming, langrenn, til snøscooterkjøring, motorcross, og e-sport-lag. Lakselv Lufthavn ligger rett ved kommunesenteret, og her har du muligheten til å komme deg ut i verden via direkterute til Oslo, eller Tromsø.

– For de som måtte være interesserte, er det bare å ta kontakt med meg, sier Silje Nicolaisen.

Ta kontakt med Siljee-post eller 413 84 506

Fire gode grunner til å flytte til Porsanger:

  • Natur og klima: Porsanger byr på enestående muligheter for å oppleve variert natur og villmark året rundt, fra snøkledde vinterlandskap til aktive sommersesonger. Regionen har et stabilt klima som byr på tørre og kalde vintre, og varme somre.
  • Romsligere økonomi: Porsanger kommune ligger i Finnmark fylke, som har spesielle særordninger når det kommer til skattefradrag, strømpriser, og barnehager. I tillegg er bo- og levekostnadene lavere enn i de store byene sørpå.
  • Direkteruter og internasjonale muligheter: Med nærhet til Lakselv lufthavn har du muligheter til å reise direkte til både Oslo og Tromsø. I tillegg er det kort vei til Finland fra Lakselv.
  • Livsstil og fritidsaktiviteter: I Porsanger kan du bosette deg enten i kommunesenteret Lakselv eller mer landlig. Uansett hvordan du velger å bo, har du alt du trenger innenfor rekkevidde. Det finnes et bredt spekter av fritidsaktiviteter for både barn og unge.
Powered by Labrador CMS