Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Ny jobb for Lise Kolstad Martinsen.

Fra Sortland kommune til LNS: Lise Kolstad Martinsen blir innkjøpssjef i Nord-Norges største anleggsentreprenør

45-åringen er sikker på at hun har landet drømmejobben.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Jeg har hørt mye godt om både arbeidsplassen og arbeidsmiljøet, og tenker at her kommer jeg til å trives i lang tid fremover. Det er en arbeidsplass med faglige utfordringer og mange spennende aktiviteter, sier Lise Kolstad Martinsen.

Om noen uker trer hun i rollen som innkjøpssjef hos LNS, Nord-Norges største anleggsentreprenør. Da er det fullt fokus på å bli kjent med ledelsen, kollegaene og få det praktiske på plass – før den nordnorske sommeren skal nytes.

Hun tok utdanning som siviløkonom ved handelshøyskolen BI Sandvika og har i nærmere 20 år bodd på Østlandet, og noen år på Svalbard.

Hjem til Vesterålen var nok aldri tanken, men hun hadde ikke lagt det helt fra seg. Når barna begynte å komme til, og savnet etter det trygge og gode hjemme på Sortland ble for stort, tok hun og mannen Bjarne barna med seg hjem.

Kommer nærmere eget fag

I dag jobber Lise i Sortland kommune som økonomirådgiver, helse og omsorg. Her har hun trivdes godt, men gleder seg til å komme nærmere eget fag og det hun brenner mest for – innkjøp og innkjøpslogistikk.

Gjennom karrieren har Lise jobbet innenfor hele verdikjeden, men er nå tilbake der hun startet og føler at hun hører til.

Hjemme på Sortland har Lise og mannen tre gutter som lager liv og røre i hverdagen.

Hun kjenner at etter så mange år borte fra Vesterålen, setter hun mer pris på å ha naturen og fjellene rett bak huset, og at det er kjenninger å treffe på hvert et hjørne.

Store innkjøp, viktig rolle

Som innkjøpssjef i LNS skal Lise ha ansvar for at de gode prosessene blir fulgt når det skal gjøres innkjøp i alle ledd.

Det er utrolig viktig at innkjøpene gjøres riktig, hvert innkjøp påvirker bunnlinjen og lønnsomheten til bedriften, forklarer Lise og trekker paralleller til familieøkonomi og viktigheten av budsjettering der også.

Det vil i tillegg være naturlig at hun trer inn og støtter bedriften i prosjekter hvor det skal inngås større kontrakter og delta aktivt inn i administrasjonens oppgaver.

LNS rundet milliarden i omsetning i 2021 og har ambisjoner om å vokse ytterligere i år. De vet at en bærekraftig vekst er viktig for å kunne vokse på en sunn måte inn i fremtiden.

Administrerende direktør Jonas Tetlie har tidligere fortalt at bransjen er krevende å å drive lønnsomt i og at det er viktig å ha en sunn økonomi.

– LNS har tidligere fokusert på andre fagfelt, men jeg ble fortalt at nå er det innkjøp det skal fokuseres på en stund fremover, forteller Lise og er optimistisk før oppstart. Det blir både spennende, lærerikt og utfordrende, alt på en gang.

Gode prosesser

Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge tok kontakt med Lise da stillingen ble lyst ut og Lise fattet interesse umiddelbart.

–Jeg hadde sett stillingen tidligere og var interessert da, men hadde ikke umiddelbare tanker om å søke, sier hun.

– Kjartan var til god hjelp gjennom hele prosessen og gav meg gode råd. Kjemien mellom meg og LNS var utrolig god fra starten av, og det føltes som et riktig valg å takke ja til stillingen hos dem, forteller Lise engasjert.

Hun har et godt råd til unge som ønsker å flytte nordover, og til de som kanskje ikke vet at de ønsker det:

– Flytt nordover! Ikke vær redd for å ta kontakt med mennesker du ikke kjenner, vis deg frem og vis potensielle arbeidsgivere at du er her og at du er interessert. Vær engasjert og hold det du lover, da kommer du langt i arbeidslivet.

  • PS! Heia Nord-Norge har nylig rekruttert flere til LNS. Les mer om disse i tiden fremover.

Trenger du hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS