Ordfører Mona Benjaminsen kunne i sommer ta i mot trainee Stine Rakkenes.

Stine (27) var lei av å bo i byen. I Karlsøy fant hun muligheten som bare måtte tas

I sommer startet Stine Lovise Sandør Rakkenes (27) fra Sandøyra i Balsfjord som Fremstr-trainee i Karlsøy kommune. Det skal gi bedre kommunikasjon med innbyggerne i øyriket på yttersida.

Opprinnelig publisert hos NFTR / Næringsforeningen i Tromsøregionen, og republisert på Heia Nord-Norge etter avtale.

I kommunehuset på Hansnes møter vi ordfører Mona Benjaminsen og kommunens nye kommunikasjonsrådgiver Stine Lovise Sandør Rakkenes.

Stine kommer fra nabokommunen Balsfjord og startet som Fremstr-trainee i Karlsøy kommune i juli.

Hun har akkurat rukket å bli kjent med ny rolle og ny arbeidsgiver, og de første ukene i Karlsøy har gitt mersmak.

- Jeg føler meg veldig godt mottatt på jobben og har allerede fått tips om de gode multemyrene. Det er spennende å flytte til Karlsøy, sier Sandør Rakkenes.

Spennende jobbmuligheter

Næringsforeningen i Tromsregionen lanserte i 2021 trainee-programmet Fremstr for å gi nyutdannede studenter spennende jobbmuligheter i Tromsøregionen.

Fremstr har et særlig fokus på arbeidet med bærekraft innenfor private og offentlige virksomheter.

Det var en mulighet Stine ikke kunne la gå fra seg.

– Fremstr lagde en veldig god kampanje da de lyste ut trainee-programmet. De inviterer oss som har lite arbeidserfaring til å søke på utrolig spennende jobber. Det var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.

– Jeg var lei av å bo i Tromsø. I Dåfjord har jeg naturen rundt meg på alle kanter, jeg kan gå på tur i fjellet og padle på havet.

– I tillegg er ordningene med lavere skatt og nedskriving av studielån i Nord-Troms og Finnmark veldig bra, sier Sandør Rakkenes.

  • ...saken fortsetter under bildene!

Jakter du også slike muligheter? Sjekk spennende jobber i Nord-Norge her!

I Karlsøy kan du oppleve naturen på fjellet...

...eller på havet, rundt kommunens mange øyer.

Digital markedsføring

Hun har tidligere studert drama og teater i Volda, før hun fortsatte med ledelse, innovasjon og marked ved UIT Norges arktiske universitet i Tromsø.

Her var hun blant annet på utveksling til München, hvor hun arbeidet med ulike digitale markedsføringskampanjer rettet mot det tyske markedet.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på de kommunikasjonsoppgavene Karlsøy kommune skal ivareta.

– Det er utrolig gøy å få en slik jobb. Jeg ser mange spennende utfordringer som jeg har lyst til å ta tak i, og jeg har fulgt litt med på det som skjer i Karlsøy.

– De har en stor fiskerinæring med flere fiskebruk. I tillegg er det mange reiselivsbedrifter her. Det er mye en kan gjøre for å markedsføre dette, sier Sandør Rakkenes.

Stine gleder seg til å kommunisere for kommunen.

Bedre informasjon til innbyggerne

For Karlsøy kommune var det naturlig å satse på kommunikasjon når de skulle delta i trainee-programmet til Næringsforeningen i Tromsøregionen.

Og ambisjonene er klare. Med Stine på plass håper ordfører Mona Benjaminsen å få ut mer og bedre informasjon til innbyggerne.

– Karlsøy kommune satser på god kommunikasjon med innbyggerne våre. Vi hadde en kommunikasjonsrådgiver tidligere og det viste at vi har behov for en slik stilling. I dag har vi ingen andre i denne rollen, men når vi ansetter ny kommunikasjonsrådgiver gjennom Fremstr kan vi støtte oss på det nettverket Næringsforeningen i Tromsøregionen byr på.

– Stine kan utvikle seg gjennom programmet, det samme kan vi og stillingen gjøre. Det er ingenting som er gitt for denne rollen. Du kan skape den selv, sier Benjaminsen og legger til.

- Kommunen må ta de riktige beslutningene og iverksette de riktige tiltakene, så kan Stine bidra til at vi kommuniserer dette godt til innbyggere og omgivelser. Vi vil vise at vi er en god kommune å bo i, og at kommunen er fremoverlent med gode tilbud på skole og barnehage. I dag kan det være vanskelig å vite hva vi arbeider med, fordi vi kommuniserer for lite, sier Benjaminsen.

Fylkesvei 863

I vinter fikk innbyggerne i Karlsøy gladnyheten om at Fylkesvei 863 til Hansnes skal utbedres. Nå er entreprenørene i gang med arbeidet, noe som vil påvirke trafikken gjennom høsten og vinteren.

– Vi kom akkurat fra et møte med Statens Vegvesen hvor vi diskuterte veiprosjektet. Det er viktig å få ut informasjon om det som skal skje med veien, og når det skal skje. Vi må sørge for at de som bruker veien vet hvor de finner informasjon om når den er stengt, sier Stine Sandøy Rakkenes.

Satser på bærekraft

Et viktig fokus for stillingen vil være arbeidet med det grønne skiftet i Karlsøy. Kommunen fikk i vinter utarbeidet en mulighetsstudie om de mulighetene dette gir for øyriket på yttersida.

Nå skal denne tas videre gjennom konkrete tiltak, men først må alle ha kunnskap om hva bærekraft betyr i praksis.

– Det kan være utfordrende å forstå begrepet bærekraft. Det handler ikke kun om miljø, men også økonomi og sosial bærekraft. Det er viktig å forstå dette for å forstå hensikten med å satse på bærekraft.

– Vi arbeider med et seminar i september hvor vi skal bygge kunnskap om havbruksnæringen i Karlsøy. Det skal bidra til at vi som folkevalgte har nok kunnskap om denne viktige næringen, sier Benjaminsen og legger til:

– Analysene fra Menon-rapporten må brytes ned til mindre og gjennomførbare prosjekter. Det vil vi bruke litt tid på fremover.

Krever mye og god informasjon

For å lykkes med omstillingen kreves det mye og god informasjon til innbyggere, næringsliv og andre interessenter i kommunen.

– Det er viktig at det ikke blir et gap mellom kommunen og innbyggerne i forhold til hva vi skal prioritere og arbeide med. Vi arbeider med elektrifisering av fiskerihavnene, men det er kanskje litt tidlig å gjennomføre dette. Vi kan ikke komme med løsninger på problemer ingen har. Det vi arbeider med i det grønne skiftet må løse reelle behov, sier Benjaminsen.

Nå gleder de begge seg til høsten og videre arbeid på rådhuset og resten av Karlsøy.

Og for ordfører Mona Benjaminsen gir rekrutteringen av Stine Lovise Sandør Rakkenes en ekstra liten bonus neste gang hun møter ordførerkollega Gunda Johansen i Balsfjord kommune.

–Ja, nå kan jeg fortelle til Gunda at jeg har lokket en balsfjerding til Karlsøy, avslutter Benjaminsen med et smil.

Powered by Labrador CMS