Rekruttert av Heia Nord-Norge

Henriette Endresen er snart på plass som rådgiver i Vesterålen regionråd.

Henriette (33) fant drømmejobben hjemme i Vesterålen: Skal bidra til at regionen tar en enda sterkere posisjon

Borte bra, hjemme best. Etter studier og jobb i utlandet valgte Henriette Endresen å komme hjem. Og nå løfter hun blikket fra én kommune til hele regionen, som rådgiver i Vesterålen regionråd.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Endresen har de siste årene vært ansatt som prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver i Øksnes kommune, hvor hun har bidratt til å gjøre kommunen enda mer synlig.

Men noen ganger dukker det opp en mulighet, og det gjorde det for 33-åringen:

Da Heia Nord-Norge i høst skulle finne Vesterålen regionråds nye rådgiver, ble det etter en grundig rekrutteringsrunde klart at Endresen var riktig kandidat.

Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge tok kontakt med Endresen, som også hadde sett på stillingen i forkant.

– Jeg trivdes så godt i Øksnes kommune og var ikke mentalt helt klar til å gi slipp på det, men da Heia Nord-Norge tok kontakt kunne jeg ikke si nei til en prat, sier hun.

En prat ble til flere intervjuer og til slutt kunne Endresen takke ja til stillingen som rådgiver. Onsdag 1. februar tiltrer hun den nye jobben.

– På bakgrunn av sin strategiske kompetanse og lange erfaring innen påvirkning og kommunikasjon var Endresen en spesielt interessant kandidat, sier rådgiver Kjartan Ridderseth i Heia Nord-Norge.

I Vesterålen er det et yrende næringsliv med store ambisjoner og et rikt kulturliv. I en verden i endring og med stadig nye utfordringer med miljø, krig og energi, trenger regionen å ta en posisjon der beslutningene om de store investeringenes tas.

Her vil kompetansen til Endresen komme godt med, i form av både nettverk og verktøy.

Godt kjent lokalt

Endresen er opprinnelig fra Øksnes og kjenner regionen svært godt. Hun har alltid kjent et behov for å få ting til – og var som ung overbevist om at hun måtte til utlandet for å gjøre det.

Hun endte opp i Italia og studier ved Accademia Italiana

Her studerte hun i halvannet år før hun jobbet videre med strategi og merkevarebygging av italienske designere.

Men for dama som alltid har en plan, skjedde det noe uplanlagt:

– Da jeg ble gravid begynte savnet etter familie og nettverk å melde seg. De som kjenner meg trodde nok jeg var den siste som kom til å flytte hjem og det var bittersøtt å forlate, men jeg lengtet hjem. Italia fikk bli favorittferien, så ble Vesterålen hverdagen, sier Endresen.

Fant nye utfordringer heime

Vel hjemme fikk Endresen jobb som butikksjef og hadde gode resultater gjennom hele ansettelsesperioden.

Men for den engasjerte øksnesværingen var det noe som manglet.

Med et sterkt ønske om å være en bidragsyter for endring, ble Endresen ble ansatt som prosjektleder i Deadline Media.

Her ble hun en del av et sterk fagmiljø og fikk utfordret seg med både eventer, kommunikasjon, påvirkning og markedsføring. .

Høyt trykk og en bratt læringskurve gav henne mye positiv erfaring for veien videre.

– Jeg fikk et bedre innblikk i hvordan man påvirker, og hvor viktig effektiv kommunikasjon er for å komme i havn. Det er kompetanse som har kommet meg nyttig, for eksempel i jobben som kommunikasjonsrådgiver i Øksnes kommune, sier Endresen.

Henriette er snart klar for å begynne i ny jobb.

Imponert av søkeprosessen

Endresen forklarer at hun lot seg imponere av prosessen til Heia Nord-Norge og Vesterålen regionråd.

Hun kjente seg godt ivaretatt fra start til slutt. Spesielt ville hun nevne den tette oppfølgingen av kandidatene, hvor det i mange prosesser kan være lett å glemme søkeren mellom møter og annet som opptar tiden til bedriften. Her var prosessen profesjonell i hvert eneste ledd.

Som kandidat var hun med på flere runder med intervjuer og caseløsning, hvor hun fikk vist frem sine gode egenskaper.

– Jeg fikk vist frem mine evner på best mulig måte og fikk fortalt dem hvem jeg er og hva jeg ønsker å stå for i en arbeidssituasjon. Hadde jeg ikke vært rett kandidat, så var det uansett en interessant prosess, forteller Endresen.

Spent på nye oppgaver

Etter noen fine år i Øksnes forteller Endresen at det er trist å forlate kollegene i kommunen. Men tilbudet fra Vesterålen regionråd var så godt at hun ikke kunne avslå.

– Mitt bidrag skal være å få våre saker til å skinne, slik at ingen kan la være å ta en titt på Vesterålen. Jeg brenner for å skape trygge rom som dyrker samarbeid, og praktiske løsninger som gir resultater når vi vet hva vi jobber for i felleskap, sier Endresen.

Kommende uke er hun klar i sin nye stilling som rådgiver og tar fatt på hverdagen, i tett samarbeid med sekretariatsleder Helle Næss.

Nå skal ambisjonene brukes til å påvirke vilkårene til lokalt næringsliv. Henriette skal jobbe for å sikre at Vesterålen har de tilbudene de trenger for å være en attraktiv og bærekraftig region å bo, jobbe, besøke – og ikke minst investere i.


Trenger du også hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Powered by Labrador CMS