#nordnorgedagen #arendalsuka

Samler krefter for nordnorsk dag på Arendalsuka: – Vil sette Nord-Norge på kartet

Heia Nord-Norge, Samfunnsløftet fra SpareBank 1 Nord-Norge og Corporate Communications setter kurs mot Arendal i august. Målet er å gjøre Nord-Norge langt mer synlig på landets viktigste politiske arena.

Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Torsdag 18. august blir det Nord-Norge-dagen på to fulle dekk under Arendalsuka. Det skal skje på den elektriske katamaranen MS Brim, midt i sentrum av sørlandsbyen.

Arrangementet varer fra sen lunsj til sent på kveld.

De siste årene har vært preget av store lanseringer, spennende teknologi og enorme industriprosjekter i Nord-Norge. Men dette er på langt nær kjent nok sør for Majavatn, mener Gard L. Michalsen, partner i Heia Nord-Norge og tidligere redaktør av E24:

– Historien om Nord-Norge handler ikke lenger om distrikter som trenger arbeidsplasser, statlig hjelp eller sympati. Det er en historie om en landsdel med de største og viktigste grønne industriprosjektene i hele Norge.

Samtidig er kjennskapen til disse historiene ikke så sterk som vi liker å tro. Utenfor nordnorske lokalsamfunn og medier lever fortsatt fortidens historie om Nord-Norge. Det gjelder dessverre i stor grad også det politiske livet. Og det vi gjøre noe med, sier han.

Fra venstre: Magnus Nystrand og Kaia Tetlie (Corporate Communications), Gard Michalsen (Heia Nord-Norge) og Jeanette Gundersen (SpareBank 1 Nord-Norge).

Slik ser programmet ut foreløpig

Alle arrangementer: Torsdag 18. august, på MS Brim til kai i Arendal sentrum

14.30-15.30:
Hva skjer i nord?
Arendalsuka.no
// Facebook

15.45-16.30:
Energieksplosjonen
Arendalsuka.no // Facebook

15.45-16.30
Syt og bæs – krangler vi oss til fant og skremmer folk bort?
Arendalsuka.no // Facebook

16.45-17.30
En plass å bo og liv mellom husan Arendalsuka.no // Facebook

Fra ord til handling

Bak Nord-Norge-dagen står også Samfunnsløftet fra SpareBank 1 Nord-Norge.

Jeanette Gundersen sier banken og kunnskapsmiljøet jobber hardt for å formidle alt som skjer i nord.

Nord-Norge har hatt en positiv utvikling de siste ti årene, men verken i nord eller sør har vi etablert kunnskap om den reelle utviklingen i landsdelen.

– Fra flere hold har vi fått høre at utviklingen i nord er underkommunisert. Nettopp derfor ønsker vi å bruke Arendalsuka som arena for å endre på dette, sier Gundersen.

Gundersen peker blant annet på en analyse som nylig ble omtalt i Dagens Næringsliv, hvor avisen omtaler det som skjer som en investeringsboom i nord. Fram mot 2029 planlegges det investeringsprosjekter på over 1000 milliarder kroner, ifølge rapporten fra Kunnskapsbanken.

Torsdag 18. august er det også partilederdebatt i Arendal.

Samlet på én scene

Arendalsuka er Norges eneste politiske festival i sitt slag, med opp mot 100.000 mennesker innom. Inkludert hele den politiske eliten.

Tidligere E24-redaktør Michalsen har gått noen kilometer i Pollen de siste årene, og merket seg særlig to ting når det gjelder nordnorske aktører i Arendal:

– For fem år siden var det knapt noen nordlendinger Arendalsuka. Vestlandet og Midt-Norge var mye mer synlig. Dette har heldigvis snudd de siste årene, og i fjor var det merkbart flere nordnorske arrangementer på programmet. Samtidig var disse gjerne fragmenterte, litt usynlige og bortgjemte i en liten pub eller kjeller.

– Det er krevende og dyrt å synes i Arendal. Nå gjør vi noe med det, og lanserer Nord-Norge-dagen som et spleiselag med en stor «ropert», sier Michalsen.

Følg programmet på arendalsuka.no! Vi oppdaterer også nordnorgedagen.no løpende

Flere partnere på lag

Et fellesskap av selskaper står bak arrangementet. Rådgivningsselskapet Corporate Communications er initiativtakere, sammen med Heia Nord-Norge og Samfunnsløftet fra SpareBank 1 Nord-Norge.

De to rådgiverne i CC som har tatt initiativet er nordlendingene Magnus Nystrand og Kaia Tetlie fra Bodø og Lofoten.

Rederiet Torghatten, Hurtigruten og hydrogenprodusenten GreenH er allerede med som partnere.

Petter Bjørkli.

Med på laget er også Energi i Nord, som samler mange av de viktige kreftene i den nordnorske energirevolusjonen.

– Energiomstilling er kritisk for verden. Det er samtidig en unik mulighet for verdiskaping i nord. Landsdelen sitter på både ressurser og kompetanse, men skal vi lykkes, må vi løfte i flokk, sier Petter Bjørkli.

Han er daglig leder for klyngen, som i Arendal blant annet vil fokusere på den enorme utviklingen vi kan stå foran i Finnmark.

Vil du være med?

Flere aktører står på trappene til å bli med på dagen, og det fortsatt plass til enda noen til, understreker arrangørene. Er du interessert i å bidra, delta eller bli synlig?

Ta gjerne kontakt med oss:

  • Kaia Tetlie, på 909 82 395
  • Magnus Nystrand, på ‬468 65 827‬
  • Gard Michalsen, på 917 32 534

Historier, samtaler og fest

Ambisjonen for Nord-Norge-dagen er klar:

Sammen skal arrangørene sette Nord-Norge tydeligere på kartet under Arendalsuka og løfte både de gode historiene og viktige problemstillingene fra nord.

Det skal skje med presentasjoner, gode samtaler og pitcher fra to scener på Brim. Initiativtakerne understreker at programmet er fortsatt under planlegging og tar gjerne i mot innspill.

Det hele avsluttes med en ekte nordnorsk sommerfest til sjøs, som oppvarming til den årlige partilederdebatten på kvelden.

Powered by Labrador CMS