Rekruttert av Heia Nord-Norge

Jørgen Henriksen ansatt som prosjektleder i Hadsel kommune

Slik kapret Jørgen (25) prosjektlederjobb rett ut fra studiet. Nå ser han fram til å være med å utvikle næringslivet

Jørgen Henriksen fra Sortland landet jobben som prosjektleder i Hadsel kommune. Der skal han blant annet jobbe med ny miljøhavn. Men også vikariere som næringssjef snart.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Hadsel er en kommune som gjør mye rett. Det er en ung og sprek administrasjon med ordfører Aina Nilsen og næringssjef Daniel Sowe i front, forteller Jørgen.

De første ukene i jobb har Henriksen brukt til å komme på plass og bli kjent med ansiktene på rådhuset på Stokmarknes.

Det har vært mye å sette seg inn i, men arbeidsoppgavene er overkommelige.

Variert utdanning – variert arbeidshverdag

Henriksen har tatt en utdanning han mener er svært mangfoldig og gir han mange ben å stå på.

– Jeg har aldri likt å være veldig spesialisert i det jeg holder på med, sånn sett kan man egentlig kalle meg en generalist. Når jeg skulle velge utdanning var det viktig at det gav meg flere valgmuligheter, sier han.

Ledelse, innovasjon og marked ved UiT ble første stopp før han fullførte en mastergrad i entreprenørfag ved Shift, en avdeling av Universitetet i Agder. Med dette i sekken har han aldri vært bekymret for å få seg jobb:

– Jeg har alltid hatt lave skuldre og et åpent sinn når det kommer til jobb. Hvis vi ser på arbeidsmarkedet i dag så har jeg heller ikke hatt noe å bekymre meg for.

Kandidatbase ga full uttelling

At 25-åringen skulle bli prosjektleder i Hadsel var ikke noe han tenkte på da studietiden gikk mot slutten.

Et smart grep før studiene var over skulle vise seg å bli avgjørende.

– Siden jeg tidligere hadde registrert meg i kandidatbasen til Heia Nord-Norge var det mulig for Kjartan Ridderseth å ta kontakt med meg, sier han.

Henriksen har lenge fulgt med på utviklingen i Hadsel og har gjennom media fått øynene opp for Stokmarknes Miljøhavn, som er det prosjektet han vil jobbe mest med i den nye jobben.

Han forteller at førsteinntrykket av stillingen var at de krevde noen med litt mer fartstid og mer byggteknisk kompetanse.

– Når jeg fikk snakket med både Kjartan og Daniel forsto jeg at dette var full klaff.

Venter du på drømmejobben? Registrer deg i kandidatbasen!

Det er ikke uvanlig å finne Henriksen flere tusen meter opp i lufta

Liker utfordringer

Henriksen har fra han var liten vært aktiv innen idrett og er glad i å trå litt utenfor komfortsonen. Under studietiden i Tromsø var han aktiv i fallskjermklubben.

– Tanken om å starte en fallskjermklubb på Skagen har slått meg. Flyplassen ligger strategisk riktig til, så det er ikke umulig å få satt i gang noe der, sier han.

På fritiden har det vært mer enn ekstremsport. Han har også vært med i oppstarten av biotechbedriften Pleco Marine, som fremstiller omega-3-konsentrater fra mikroalger til bruk i fiskefôr.

– Jeg har selv ingen bakgrunn fra biologifeltet, men tenker det kan være smart å utfordre forskerne på kommersialisering av forskningen som blir gjort.

25-åringen blir konstituert næringssjef

De første ukene i jobben som prosjektleder har han brukt til å bli kjent med oppgavene og prosjektene, som den nevnte miljøhavna:

– Rammene rundt prosjektet er satt, men nå som jeg blir mer kjent med prosjektet ser jeg at det er mye jeg kan ta tak i, sier Henriksen.

– Stillingen min veldig fleksibel og jeg kan legge opp til hvordan arbeidshverdagen min skal være selv.

Næringssjef Daniel Sowe er fornøyd med ansettelsen av Henriksen.

Om noen måneder er det enda større utfordringer som venter på den unge prosjektlederen. Når næringssjef Daniel Sowe skal ut i pappapermisjon er det Henriksen som overtar roret.

– Det er noe jeg virkelig gleder meg til, forteller han. Det er nok ikke mange på min alder som får et slikt ærefullt oppdrag bare noen måneder inn i ansettelsen.

Som konstituert næringssjef blir Henriksen trolig en av landets yngste næringssjefer, kanskje i konkurranse med en like ung på Røst.

Jobb, leilighet og flytting var plutselig på plass. Så Henriksen føler han kan krysse av for mange voksenpoeng etter dette. Samboeren har fått jobb i flyktningetjenesten og ble med hjem i flyttelasset.

Nå er han klar for å gripe fatt på oppgavene som venter i Hadsel.


Trenger du hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Andre rekrutteringer:

Powered by Labrador CMS