#nyjobb

Bernt Ola Nilsen tar over som CFO i oppdrettsgiganten Nordlaks.

– Karrieren skjøt fart etter at jeg flyttet nordover, sier Bernt Ola (39). Nå blir banksjefen ny finansdirektør i Nordlaks

Etter 15 år i Sparebank 1 bytter Bernt Ola Nilsen beite. Og framsnakker karrieremulighetene her nord: – For meg har mulighetene stått i kø etter at jeg kom hjem. Her er det mye lettere å få ansvar, i stedet for å bli en liten brikke i et stort puslespill, sier hadselværingen.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Gratulerer med ny jobb som CFO i Nordlaks! Hvordan føles det?

– Det føles veldig bra, og så må jeg jo samtidig si at det selvfølgelig er med blandede følelser når jeg går fra en jobb jeg trives med og folk jeg er glade i. Men de utfordringene som ligger i Nordlaks og denne stillingen er så fristende at jeg valgte å takke ja til det. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med både selskapet og folk!

Ny jobb: Bernt Ola Nilsen (39)

Bosted: Børøya, Stokmarknes, Hadsel

Aktuell: Ny CFO / finansdirektør i Nordlaks

Tidligere jobber: Har jobbet 15 år i Sparebank 1 både sør og nord. I Sparebank1 Nord-Norge i Vesterålen siden 2012, de siste årene banksjef næring

Utdanning: Bachelor i personalledelse og kompetanseutvikling, mastergrad i bedriftsøkonomi

Hva består jobben din av – hvordan blir arbeidshverdagen og oppgavene der?

– Jeg får ansvar for personal, økonomi og finans. Det betyr at ansvarsområdet blir ganske bredt; jeg skal ha kontakter med banker med tanke på finansiering og den biten der. Samtidig blir det selvsagt mye internt, med personal, folk, og ansvaret for økonomien i konsernet. Så det blir nok å gjøre.

Og så blir dette ikke ren drift, jeg antar du lot deg friste av mange spennende planer for utvikling fremover?

– Definitivt, her skal det skje mye nytt fremover. Dette er en bransje i endring med en voldsom endringstakt, og et selskap som er vant til å ta del i endringene. Vi har en eier som har gjort grep når det er mulig og behov for det. Her er det mange nye prosjekter og ny teknologi, for å gjøre oppdrett mer bærekraftig.

– Nordlaks er på mange måter fortsatt en gründerbedrift, som investerer tungt i ny teknologi og effetivitet. Samtidig har konsernet passert 3 milliarder kroner i omsetning og sysselsetter 650 ansatte. Derfor er administrasjonen og konsernledelsen «staffet opp» for å bli litt tyngre og matche det selskapet faktisk er blitt.

De nye havfarmene, for eksempel. Vi snakker ganske store investeringer?

– Ja, Nordlaks investerer tungt. Alt av overskudd i konsernet reinvestereres egentlig i nye prosjekter. Det har hele tida vært tankegangen til han Inge Berg. Det er krevende å følge med på utviklingen i denne bransjen, men på denne måten har Nordlaks klart det.

Hvorfor hadde du lyst på denne jobben, og hvordan gikk du fram for å få den?

– Nei, hva skal man si, jeg søkte på vanlig måte. Så var det flere intervjuer, tester og jeg fikk et tilbud som jeg takket ja til.

– Når det kommer til hvorfor: Jeg kjenner historien til selskapet, kommer herfra og er på mange måter vokst opp med Inge og Nordlaks. For mange år siden var jeg sommervikar her. Siden har jeg fulgt selskapet fra sidelinjen til det de er blitt i dag. Det er imponerende. Samtidig ligger kanskje det mest spennende i alt som skal skje fremover. Så muligheten til å få være med på dette, som en del av ledergruppa, måtte jeg ta.

– Dette er også et selskap som betyr utrolig mye for mange – de ansatte, næringslivet i Vesterålen, lokalsamfunnet og kommunen. Ringvirkningene er enorme. For hver krone vi investerer, investeres det minst én krone i en underleverandør. Og for en som elsker næringsutvikling er slike motorer fantastisk.

Hvis du spoler tilbake ti år: Hva var karriereplanen din da?

– Da satt jeg i Tønsberg, jobbet i Sparebank 1 og hadde lyst til å flytte nordover. Sånn sett har det vært en fantastisk reise. Karrieren min har absolutt skutt fart etter at jeg flyttet nordover. Mulighetene har stått i kø, jeg har fått og tatt ansvar, og for egen del har disse ni årene vært en fantastisk utvikling.

– Akkurat dette tror jeg vi med fordel kan snakke mer om; å flytte nordover betyr ikke at du må velge bort karriere. Tvert i mot, i Nord-Norge kan du lettere få ansvar. Du blir ikke en bitteliten brikke i et stort puslespill. Her kan du bety mer.

Jakter du drømmejobben? Sjekk mulighetene på Heia Nord-Norge!

Hva har vært viktigst for deg – utdanning eller arbeidserfaring?

– Nei, hva svarer man på det? Jeg ville jo ikke vært utdanningen foruten. Arbeidserfaringen i banken har selvsagt vært utslagsgivende for min karriere. Men jeg hadde ikke kommet dit uten utdanning. Eller blitt CFO i Nordlaks hvis jeg ikke hadde relevant utdannelse.

Hvilke gode råd vil du gi til andre som er under utdanning eller tidlig i karrieren?

– Det må være å finne noe du trives med, som du liker å jobbe med og som motiverer deg. For min del likte jeg økonomi, innovasjon og næringsutvikling. Da spesialiserte meg i den retningen, og så blir veien til mens man går. Men livet er for kort til å holde på med ting du ikke liker, så du må trives med det du gjør.

– Og som nevnt, hvis vi snakker om å flytte nordover: Du vet ikke alle muligheter som finnes før du kommer. Først når du er på plass ser du alt det spennende som skjer, og ikke minst skal skje i framtida. Det tror jeg er et viktig råd til nordlendinger som bor sørafor.

Hva er dine ambisjoner videre – har du funnet drømmejobben nå?

– Jeg tror man skal være forsiktig med å si at man blir et sted resten av livet. Jeg fikk jo drømmejobben i Sparebank1 Nord-Norge som banksjef for bedriftsmarkedet i Lofoten og Vesterålen.

– Så var dette en av få jobber som kunne få meg til å bytte. Nå har jeg i alle fall fått en jobb som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på – og jeg tror ikke det fins mange mer spennende jobber i Vesterålen!

Powered by Labrador CMS