Rekruttert av Heia Nord-Norge

Yvonne Andersen Bangsund går inn i stillingen som direktør for Kontoret for voldsoffererstatning i Vardø.

Yvonne har jobbet mot et bestemt mål gjennom hele karrieren. Nå har hun endelig landet direktørjobb i hjembyen

Nylig fikk Yvonne Andersen Bangsund (42) tilbud om å bli leder for Kontoret for voldsoffererstatning i hjembyen Vardø. I søkeprosessen danket hun ut nesten 30 andre, sterke søkere.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

– Jeg ble veldig glad og fornøyd da jeg fikk tilbudet, sier Yvonne Andersen Bangsund.

Vardø-kvinnen takket nylig ja til direktørjobben ved det statlige Kontoret for voldsoffererstatning (KFV) som ligger i hjembyen. 

I omtrent to år har hun hatt stillingen som avdelingsleder for arbeid og ytelser i NAV, med kontor i Vardø. Nå har hun takket ja til en ny, attraktiv toppjobb i samme by.

Yvonne Andersen Bangsund

– Dette er en utrolig spennende stilling, som det ikke er veldig mange av her i Vardø, sier hun til Heia Nord-Norge. 

Rekrutteringsselskapet gjennomførte rekrutteringsprosessen i samarbeid med Sivilrettsforvaltningen, som er KFVs styringsetat. 

Yvonne Andersen Bangsund vant fram mot 26 andre, sterke kandidater. Noe som gjør at hun setter ekstra stor pris på å ha blitt stående igjen som den foretrukne kandidaten.

– At jeg fikk jobben, er helt fantastisk. For min egen del handler det om at jeg innehar en kompetanse som er ønsket og ettertraktet. 

– Det er dette jeg har jobbet fram mot gjennom min utdanning og i karrieren. Jeg har siktet meg inn mot en slik type stilling, sier hun.

– Å få en slik bekreftelse gir meg en god følelse, legger hun til.

Kartlegging av personlighetstrekk

Prosessen til Heia Nord-Norge opplevde hun som svært positiv. Hun la straks merke til at rekrutteringsbyrået gjennomfører prosessene på en noe annerledes måte enn hun er vant til tidligere.

– Bare det at prosessen var annerledes gjorde det hele spennende. I tillegg gikk det så raskt, selv om det var svært detaljert, sier hun.

Er du klar for ny jobb? Registrer deg i kandidatbasen vår nå!

Bangsund måtte, som alle de andre kandidatene som gikk videre fra førstegangsintervju, gjennom en personlighetstest for å se om hun passet. 

På spørsmål om dette var noe hun grudde seg veldig til, sier hun at det var spennende.

– Jeg har vært gjennom slikt tidligere, og det er alltid artig å se hvordan algoritmene slår ut. Jeg er bevisst på både plusser og minuser, væremåte og personlighet, så dette bekymret meg ikke.

Kunnskapsrik kandidat

Nå skal hun stå i jobben som avdelingsleder for NAV ut mars. Samtidig skal hun fullføre en masterutdannelse i erfaringsbasert ledelse ved Universitetet i Tromsø, Norges Arktiske Universitet. 

Etter planen skal masteroppgaven være levert i juni i år, men Yvonne vil ha alt levert før hun går inn i ny jobb.

– Nå har jeg bestemt meg for at masteren må være levert før jeg går inn i jobben som direktør for KFV, sier hun, og legger til at hun er opptatt av å fylle på med kunnskap gjennom utdannelse.

– Man blir aldri ferdig utlært.

Bangsund er utdannet lærer, men har også studert jus, medievitenskap, samt organisasjon og ledelse, i tillegg til masteren som snart er levert.

Nå ser hun fram til å kunne benytte seg av sin tilegnede kunnskap i sitt nye virke, men det er med blandede følelser hun nå skal forlate gode kolleger i NAV.

– Det er spesielt å skulle forlate en jobb man trives med, og dyktige medarbeidere. Jeg bytter ikke jobb med lett hjerte, men nå skal jeg gjøre mitt beste for å utvikle denne avdelinga videre den tida jeg har igjen. Det blir ikke noe hvilehjem selv om jeg skal slutte, sier Bangsund.

Yvonnes framtidige kolleger venter i spenning på sin nye direktør i Vardø

Kontoret ligger midt i sentrum av byen

Som ligger langt mot nord, og er Norges østligste by

Viktig samfunnsoppdrag

Siv Hallgren i Statens sivilrettsforvaltning.

Direktør Siv Hallgren i Sivilrettsforvaltningen, som er ansvarlig for KFV, sier at hun er fornøyd med rekrutteringsprosessen. 

Spesielt drar hun fram at det kom inn så mange sterke kandidater til direktørjobben i Vardø.

– Jeg synes vi fikk mange fine og gode kandidater til jobben. Likevel er jeg ikke overrasket over at det kom så mange sterke kandidater. Dette er en superinteressant jobb, som også har et viktig samfunnsoppdrag, sier Hallgren. 

Hun forteller at jobben til Yvonne Andersen Bangsund blir å utvikle KFV i tiden framover:

– Det er mye som skal gjøres, og det blir mange fine oppgaver i årene som kommer.

Møt flere rekrutterte kandidater:

Powered by Labrador CMS