Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Fredrik Hansen forlater Jessheim og jobben i Oslo, og tar med seg familien til Bodø.

Fredrik (47) pakker sammen på Jessheim og flytter til Bodø med familien: – Det var nå eller aldri

Fredrik Hansen fra Jessheim har utviklet systemer for både Nato, SpareBank1 og Nav. Nå forlater han konsulentselskapet Bekk i Oslo for å flytte til Bodø og ny jobb i teknologiselskapet Framsikt.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Siden oppstarten i 2014 har teknologiselskapet Framsikt vokst til å bli over 100 ansatte fordelt over hele landet – med hovedkontoret i Bø i Vesterålen. 

Selskapet har spesialisert seg på skybasert virksomhetsstyring for kommuner, fylkeskommuner og andre offentlige organisasjoner.

Og som en høyteknologisk kompetansebedrift, jakter de alltid på flinke folk. 

Tilknytning til Nord-Norge

Nå har Framsikt hentet 47 år gamle Fredrik Hansen fra Bekk Consulting i Oslo, hvor han har jobbet siden 2007. I Bekk har han jobbet i prosjekter som involverer Vipps, Nav, Utdanningsdirektoratet og mange andre. 

Hansen tok i fjor kontakt med Heia Nord-Norge, og registrerte seg i selskapets kandidatbase.

Etter noen samtaler og forslag til aktuelle arbeidsgivere, ble han satt i kontakt med Framsikt.

Og slik ble det. 

Snart er det Bodø og Nord-Norge som gjelder for Fredrik. 

Huset på Jessheim ble solgt og pakket ned i vår, og nå skal han og familien etablere seg i Vestbyen i Bodø. Det har vært en liten prosess å få alt i havn. Nå ser både Fredrik og familien fram til å komme på plass i nordlandsbyen.

– Nå er barna i rette alder til å kunne flytte på seg, så det var nå eller aldri, sier Hansen.

Fredrik har selv familiære røtter i byen, mens samboeren Nora opprinnelig er fra Bodø. Dermed har familien allerede sterk tilknytning til landsdelen og regionen.

– Jeg har alltid vært stor fan av Nord-Norge, og vi har snakket en del om å flytte nordover en dag. Egentlig er det alltid jeg som har vært mest gira, og nå har man jo havnet halvveis i en midtlivskrise kan man vel si, sier Fredrik og humrer.

Bodø

Kulturhovedstad og fiskeriby...

Bodø Glimt

Fotballbyen der Glimt regjerer...

A long exposure photograph of Bodø city at night with dramatic clouds

Bodø har blitt Fredriks nye hjemby

Rask vekst

Fredrik har en datter som skal starte på Bodin videregående til høsten, og en datter som skal på ungdomstrinnet ved St. Eystein skole i Bodø.

– For min del så liker jeg å tenke at vi er en litt rotløs familie som ønsker å oppleve mest mulig. Derfor var dette valget ganske enkelt, og barna har vært gira hele veien.

Hansen startet jobben i Framsikt fra hjemmekontor på Jessheim, men i løpet av sommeren blir det Bodø og Vestbyen for hele familien.

Dette er Fredrik Hansen

Alder: 47

Sivilstand: Samboer og to barn

Bosted: Jessheim, men snart Bodø

Utdannelse: Bachelor i informasjonsteknologi fra Middlesbrough, Storbritannia og Høgskolen i Østfold, Halden.

Arbeidsgiver: Framsikt

Nå går han fra å jobbe i et større kontorlandskap, tett på kollegene sine, til å jobbe mer hybrid.

– Det kommer nok til å bli en del reising. Vi har jo kontor i Bø, Bodø, Lillehammer, Skøyen, Bergen, Tromsø, og ikke minst i India. Så jeg ser for meg at det blir litt farting fram og tilbake.

I Framsikt skal Fredrik jobbe med produktuvikling, og ta selskapet til et nytt nivå. Siden oppstarten har selskapet vokst kraftig.

– Framsikt har gått fra å være en liten software-bedrift til å bli til et stort selskap på kort tid. Min jobb nå blir å skape en mer moderne produktutviklingsrigg, og finne litt nye og bedre måter å jobbe på for alle.

Fakta om Framsikt

  • Framsikt tilbyr kommuner og fylkeskommuner en skybasert løsning for helhetlig virksomhetsstyring. Dette omfatter analyse, planlegging, mål- og resultatstyring, budsjettering, rapportering og politikermedvirkning, alt integrert i ett verktøy.
  • Selskapet ble stiftet i 2014 og har hovedkontor i Bø i Vesterålen. Siden oppstarten har Framsikt vokst til over 100 ansatte, og de har mer enn 200 kommuner og fylkeskommuner på kundelisten.
  • Framsikt er eid av Visma-konsernet. Noe som innebærer tett samarbeid med Vismas andre selskaper om best mulige løsninger for kundene.
  • I tillegg til hovedkontoret i Bø, har Framsikt avdelingskontorer på Skøyen og satelittkontorer i Lillehammer, Trondheim, Bergen, Tromsø og Bodø. De har også en utviklingsavdeling i Bangalore gjennom datterselskapet Framsikt Technologies.
  • Framsikts ambisjon er å utvikle løsninger som digitaliserer kommunenes arbeidsprosesser for planlegging og styring, med fokus på bedre tjenester for innbyggerne. Deres verdier inkluderer å være medskapende, ivrige, hjelpsomme, pålitelige og åpne.

Positivt overrasket over Bodø

Hansen har jobbet lenge i Bekk Consulting, men har også en interessant karriere bak seg i Nato

47-åringen, som er utdannet innen informasjonsteknologi, hadde egentlig planer om å komme seg unna førstegangstjenesten.

Men etterhvert ble han innhentet av Forsvaret, og endte opp som sjåfør for en admiral på Natos hovedkvarter i Brüssel. 

Etterhvert fikk han jobb som systemutvikler i den militære organisasjonen, og i Brüssel møtte han sin store kjærlighet Nora, som han fortsatt er samboer med i dag.

Nå ser han fram til å etablere seg i Bodø, og han har allerede sett at IT-miljøet i byen er større enn han hadde forventet.

– Jeg ble positivt overrasket over mulighetene som er i byen. Det er mange store IT-aktører i byen; PowerOffice, Dips, Kunnskapsparken, Helse Nord, NRKs utviklingsavdeling, samt at oppdrettsnæringa er en stor aktør innenfor IT.

Mer å lese fra Heia Nord-Norge

Powered by Labrador CMS