Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Roger Gullholm liker å koble av fra jobb med frisk luft – det være seg i kajakk, på sykkel eller ski.

Ivrig friluftsmann bytter beite etter 23 år i samme jobb: Roger (54) blir senior IT-utvikler i LNS

– Det var litt nytt å være på denne siden av bordet, sier Roger Gullholm. Nå forlater han konsulentbransjen til fordel for Nord-Norges største anleggsentreprenør.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Tidligere år lyste LNS ut stilling som senior IT-utvikler, for å styrke seg på data og analyse.

Dette er en kompetanse som etterspørres sterkt over hele landet – og verden.

Men denne gang var det ikke nødvendig for selskapet å se veldig langt. Og etter en rekrutteringsprosess i samarbeid med Heia Nord-Norge ble en meget erfaren kandidat ansatt:

Roger Gullholm gir seg i Økonomibistand Nord for å bli med på laget til IT-avdelingen i LNS.

Erfaren konsulent bytter beite

– Gratulerer med ny jobb! Det er ikke noe man gjør hver dag?

– Nei, det er sant. Og det har vært en prosess for meg å vurdere hvorvidt man skulle skifte jobb.

– I 23 år har jeg jobbet i det samme selskapet, som har skiftet litt eiere underveis. Men jobben har stort sett vært den samme, sier Gullholm.

Han har jobbet som ERP-konsulent, med programvare fra Visma. Kort fortalt forskjellige systemer som styrker forretningsdriften i et selskap, for eksempel på økonomi, data og analyse.

– Og så begynte jeg ganske tidlig med rapportering, business intelligence og datavarehus, sier Gullholm.

En merker i samtalen at nettopp ordet datavarehus gjør at Roger girer opp noen hakk. Et ordentlig strukturert og målretttet sådan – kan bli et forbedringsverktøy for alle selskap.

I nåværende jobb har Gullholm vært innom mange selskap og forskjellige bransjer. De siste årene særlig rettet mot energi. Nettopp variasjonen tror han er en god ballast å ta med seg:

– Den viktigste ferdigheten er å kunne forstå en businesscase og behovet raskt. Det tror jeg blir veldig overførbart inn i LNS-jobben også, og har hatt en del kunder i entreprenørbransjen tidligere. Det har gitt god forståelse, samtidig som det blir en mulighet til å sette seg inn i nye problemstillinger. Og ikke minst være med på å utvikle selskapet over tid, sier Gullholm.

Så de riktige utfordringene

Som vesteråling er selvsagt LNS et selskap Roger Gullholm har kjent til, og tenkt på som et spennende selskap med mange spektakulære prosjekter verden over.

Men han hadde ikke reflektert mye over det som en potensiell arbeidsgiver.

Da stillingen ble lyst ut i vår, la han merke til den på Linkedin, og gjorde seg noen betraktninger:

– Da tenkte jeg at LNS var spennende, og at stillingsannonsen var veldig fin. Men at utlysningen ikke traff meg helt. Senere ble jeg invitert med på en samtale med Heia Nord-Norge og IT-sjef Kjell Olsen i LNS. Da skjønte jeg mer av hva stillingen gikk ut på, og det endret seg litt, forteller han.

For Rogers del var det viktig at stillingen ga ham noe å bryne på:

– Jeg ønsker utfordringer i arbeidshverdagen. Å gå inn i en jobb uten å møte det, det er jeg litt for ung til, sier 54-åringen.

Men å skifte jobb er som nevnt ikke noe han har gjort ofte. Akkurat det opplevdes litt uvant:

– Jeg har ikke vært på jobbmarkedet siden 90-tallet. Siden har jeg vært på mange ansettelser, men som arbeidsgiver. Så det var litt rart å havne på den siden av bordet, som kandidat, sier Gullholm.

Gjennom prosessen var det både intervjuer, personlighetsindikator og evnetester.

– Jeg forstår at det kan gi et nyttig bilde av en potensiell nyansatt, et enda bedre beslutningsgrunnlag. Og når man ser på svarene, er det lett å kjenne seg igjen i dem.

– Så det er ikke noe å grue seg til, for dem som tenker på det?

– Evnetester kan være litt krevende og stresse deg opp. Du må bare fokusere på selve oppgaven og tiden, er Rogers klare råd.

3 gode tips fra Roger

1. Hva er ditt beste IT-tips til selskaper i dag?

– I dag ser vi en teknologisk dreining mot å flytte applikasjoner og data opp i skyen. Min anbefaling er atselskapene har disse så tilgjengelig som mulig. Ofte ser vi at det er veldig begrenset tilgang på denne dataen. Det kan bli et problem, og kan hindre videre bruk av dataen, gjennom analyse og rapportering.

2. Hvilket karriereråd vil du gi?

– Det er viktig å reflektere rundt egen utvikling. Det er også viktig å sette seg mål. Målet i seg selv kan gi en kortvarig glede. Men alle delmålene man setter seg for å nå hovedmålene, er det som gir glede og motivasjon.

3. Kanskje du har et godt boktips?

– Her har det endret seg mye, og jeg hører nok mye mer podkast enn fysiske bøker nå. Men biografier liker jeg godt. Jeg har også lest Per Fuggeli sine bøker flere ganger, og aller best er «Nokpunktet». Her er det veldig mange gode formuleringer, refleksjoner og synspunkter.

Blir et bindeledd mellom IT og økonomi

LNS er Nord-Norges største anleggsentreprenør, med veier, tunneler og gruveprosjekter over hele landet. Og noen utenfor Norges grenser.

Store milliardprosjekter gir mange datapunkter fra mange systemer – som i neste omgang skal kobles sammen i et såkalt datavarehus, og leveres til forskjellige kilder.

Mens hovedkontoret ligger på Strandland, har LNS etablert et IT-miljø på Sortland. Det ser Roger Gullholm nå fram til å bli en del av.

– Det er utrolig viktig med et team rundt seg. Det blir enklere å utvikle nye løsninger og utnytte forskjellige kompetanseområder. Ikke minst er det også viktig sosialt, tenker han.

Han peker også på det som utlysningsteksten i sin tid pekte på: Å videreutvikle all denne dataene fra de mange prosjektene, blir viktig for selskapet fremover.

– Hva tenker du blir ditt bidrag inn i dette?

– Teamet er nok ganske teknisk basert, og det er ikke unaturlig at jeg blir et bindeledd mellom den tekniske delen og økonomi. Samtidig er det viktig å skaffe meg bransjeforståelse, som gjør at man henter ut de rette dataene og fremskaffer viktige nøkkeltall. Så får jeg håpe at bidraget mitt kan være med på å tilføre selskapet mer verdi, sier Gullholm.

Roger i full fart på motorcrossbanen.

Ivrig friluftsmann

54-åringen er vant til å jobbe, men legger samtidig vekt på fritiden. Og den har han nok å fylle med:

– Det er en viktig del av det å være viktig og skjerpet for jobben, sier Roger Gullholm.

– Med mange store problemstillinger i arbeidshverdagen, er det viktig å koble fra, og tømme hodet. Og jeg har alltid vært opptatt av litt spennende friluftsaktiviteter: Jeg har kjørt motorscross, går toppturer på vinteren, driver med padling, og sykler downhill på sommeren.

– Så det finnes fine plasser for downhill her i Vesterålen?

– Ja, definitivt! Du må bare bære sykkelen opp på toppen. Og med Enduro-sykkel blir ikke vekta så ille. På Hadselhøye er det flere muligheter, og vi skal ikke lengre enn til Harstad for å finne et eldorado med pump-track, sier Gullholm.


Trenger du hjelp til å finne flinke folk?

Ta gjerne kontakt med partner og faglig ansvarlig Kjartan Ridderseth:

Andre rekrutteringer:

Powered by Labrador CMS