Rekruttert av Heia Nord-Norge

Andrej Nikolaev elsker å være i naturen. Nå ser han fram til å kunne nyte Nord-Norge når han flytter til Sortland.

Sivilingeniør Andrej (40) ble lei av storbylivet og drar til Vesterålen: – Ser på det som et eventyr

Svenske Andrej Nikolaev har lett etter den perfekte jobben i flere år. Endelig har han fått muligheten til å flytte til et sted som passer ham perfekt, og nå blir Sortland hans nye hjemsted.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Andrej Nikolaev er født i Belarus, men kom til Sør-Sverige i en alder av 10 år. 

Etter endt grunnskole endte han opp med å studere til sivilingeniør ved universitetet i Luleå og senere i Lund.

Har ventet på muligheten

De siste årene har 40-åringen lett etter den perfekte muligheten hos en kommunal arbeidsgiver, hvor han får brukt utdannelsen sin som er rettet mot vei– og vannteknikk. 

I løpet av juli er Andrej på plass i Sortland kommune, og starter på sitt nye eventyr.

I vår dukket denne muligheten opp hos Sortland kommune, og Nikolaev seilte raskt opp som en av favorittene til på bli prosjektleder på vann– og avløp i vesterålsbyen. Det endte med at han ble ansatt i stillingen.

– Når denne muligheten dukket opp, kjente jeg med en gang at det passet meg veldig bra. Jeg ser på det som et eventyr.

Foretrekker kommunalt

Han har hatt to korte engasjement som ingeniør i Sør-Norge, men har aldri vært i Nord-Norge tidligere. Han ser fram til å etablere seg på Sortland, og har allerede ordnet seg et midlertidig krypinn.

– Målet er å skaffe meg noe mer permanent etterhvert. Nå vil jeg bare komme meg i gang på Sortland. Noe jeg ser veldig fram til, sier Nikolaev.

Han foretrekker å jobbe kommunalt, foran en privat bedrift. Arbeidsmetodene i en typisk norsk kommune mener han passer bedre for ham.

– Man får større eierskap i prosjektene når man jobber i en kommune. Man teller ikke timer på samme måte, og arbeidsklimaet er annerledes. Det passer meg veldig godt.

Den blå byen i nord blir Andrejs nye hjemsted

Sortland,Bridge,,Northern,Norway,,Vesteralen,Mountain,Chain,In,The,Background

Omgitt av fjell, fjorder og store muligheter både over og under vann

Fritidsopplevelser på steroider

Noe annet som passer Andrej veldig godt, er den nordnorske naturen, havet, klimaet, og måten å leve på. 

Da Andrej kom i kontakt med Heia Nord-Norge angående den ledige jobben i Sortland kommune, begynte han med en gang å gjøre seg kjent med Vesterålen. Han er en ivrig fridykker, og fant fort ut at kystlivet i nord er noe som passer ham godt.

– Tidligere har jeg fridykket i Oslofjorden. Havet i Nord-Norge er undervannsopplevelser på steroider i forhold til Oslofjorden. Jeg er utrolig spent på mulighetene som ligger foran meg, sier sivilingeniøren.

Han ser fram til både midnattssol og mørketid, fjellturer, og kanskje han får oppleve hvaler og spekkhoggere i Vesterålen.

– Jeg er en person som liker et stille og rolig liv. Akkurat nå bor jeg i Stockholm, men trives best på steder som Sortland, avslutter den trivelige svensken. 

Les om flere rekrutteringer:

Powered by Labrador CMS