Rekruttert av Heia Nord-Norge

Kim Vevle trives i sin nye jobb som konsenregnskapssjef.

Kim Vevle (40) sier han aldri kunne flyttet fra Nord-Norge. Den neste utfordringen fant han hjemme i Vesterålen

I begynnelsen av januar begynte Sortlands-mannen Kim Vevle i jobben som konsernregnskapssjef i oppdrettsgiganten Nordlaks. Nå pendler han fram og tilbake til Stokmarknes hver dag.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Da oppdrettskonsernet Nordlaks startet jakten på sin neste regnskapssjef i fjor, tok de i bruk ekstern hjelp fra Heia Nord-Norge. 

Det resulterte i at 40-åringen Kim Vevle fra Sortland seilte opp som favoritt, etter at han ble invitert med inn i prosessen. Fra nyttår gikk Vevle inn i sin nye jobb, etter to år i en lignende jobb hos Kronsteingruppen

– Det var en veldig fin mulighet som dukket opp. Slike stillinger vokser ikke på trær her i området, så jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg, sier Vevle. 

Uaktuelt å flytte

I Kronsteingruppen har Vevle hatt kontorsted på Sortland, men nå må han belage seg på å pendle til Børøya på Stokmarknes daglig. 

Det har ikke den nyansatte konsernregnskapssjefen noe i mot. Men han kunne aldri tenkt seg å flytte bort fra verken Vesterålen eller Nord-Norge. 

– Vi er jo hjemflyttere, jeg og familien min. For to år siden flyttet vi hjem fra Bodø til Sortland, og det angrer vi ikke på. Det er her vi har folkene våre, og det er her vi trives, sier Vevle, og legger til: 

– Skulle jeg bodd utenfor Nord-Norge, så hadde det nok vært av klimamessige årsaker. Likevel er det ikke aktuelt å dra herfra, sier han. 

Tilbake til Vesterålen i 2021

Vevle sier at han hadde kjennskap til Nordlaks, slik de som aller fleste i Vesterålen, før den ledige jobben dukket opp. 

Det som trigger han ekstra mye med selskapet, er mulighetene som ligger i jobben, i form av store tunge investeringer og langsiktig planlegging.

– Det rigges for framtida både for vekst og bærekraft. Med andre ord er det mye som skjer, og det var et gunstig tidspunkt for meg å komme inn i Nordlaks. 

Vesterålingen har master i økonomi og ledelse fra Nord universitet i Bodø. Han har bodd i Bodø helt siden 2003, og fant ut at det var på tide å komme seg hjem nå som begge barna er i skolealder. 

40-åringen var en av flere gode kandidater til den attraktive jobben i Nordlaks, og nå satser Vevle på at han blir værende.

– Jeg har ikke for vane å skifte jobb altfor ofte. At jeg bare ble værende i Kronsteingruppen i kun to år er jo litt tilfeldig, sier han om jobben som brakte han tilbake til Vesterålen i 2021.

Nordlaks snakket også om mulighetene i vår podkast:

Nordlaks er Norges største privateide oppdrettsselskap

Selskapet har satset tungt på utvikling av nye konsepter og prosjekter de siste årene

Sterk utvikling

Finansdirektør Bernt Ola Nilsen i Nordlaks er Kim Vevles nærmeste leder. Han sier at han er svært fornøyd med rekrutteringen av sin nye konsernregnskapssjef, og sier at han passer inn i den utviklingen selskapet er inne i, og har jobbet med de siste årene. 

Fakta om Nordlaks

  • Nordlaks er et familieeid havbrukskonsern med hovedkontor på Stokmarknes i Vesterålen.
  • Lenge har vi satset på å gjøre det meste selv: fra stamfisk og settefisk, via brønnbåttransport, oppdrett i tradisjonelle, semilukkede og eksponerte systemer til slakting og videreforedling av butikklare produkter.
  • Vi tror at laks er en del av løsningen. I dag er vi om lag 700 ansatte i til sammen 12 kommuner i nordre Nordland og sør i Troms.
  • I Nordlaks ønsker vi å gå foran med ny innovasjon for bærekraftig vekst og verdiskaping i nordnorske lokalsamfunn.

– Siden oppstarten av Nordlaks har selskapet alltid vært fremoverlent på drift, teknologi og utvikling av prosjekter. De siste årene har det også vært fokusert på å hente inn gode folk som tør tenke nytt, og bruke systemer for teknologisk utvikling. 

– Når det gjelder Kim, så kjente jeg litt til han på forhånd, og visste hva han står for. Inntrykket nå etter en måned er at han er en solid forsterkning for oss, sier Nilsen. 

Han peker på at Vevle tar med seg solid erfaring fra tidligere jobber, og egenskaper som er med på å bedre strukturen i Nordlaks. 

– Han er også flink med folk, og det ser vi allerede at det har effekt. Vi ser at det har en god effekt i flere avdelinger å få inn gode folk. Alt fra regnskap, IT og kommunikasjon har fått seg et solid løft de siste årene, sier Nilsen. 

Les om flere rekrutteringer:

Powered by Labrador CMS