Rekruttert av Heia Nord-Norge

Veronika Johansen fra Tromsø blir kommunalsjef for nabokommunen Karlsøy fra 1. april.

Veronika sto klar til å reise til syden da hun fikk jobbtilbud fra Karlsøy: – Jeg var et eneste stort smil hele ferien

Veronika Johansen (42) fra Tromsø blir kommunalsjef for helse og omsorg i nabokommunen Karlsøy.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

I november startet Karlsøy kommune jakten på sin nye kommunalsjef for helse og omsorg.

Stillingen har i alle år hatt navnet etatsleder, og har vært besatt av Alf Lorentsen helt siden 1999.

Men fra 1. april er det Veronika Johansen som skal lede helse- og omsorgssektoren i øykommunen Karlsøy, Tromsøs nærmeste nabo. 

Johansen var blant hele 17 søkere til den attraktive stillingen. Da jobbtilbudet kom rundt juletider, var Veronika på flyplassen i Bodø, og på vei mot Gran Canaria på ferie.

– Jeg fikk jobbtilbudet da jeg skulle gå på flyet, og jeg var et eneste stort smil i etterkant, sier Johansen til Heia Nord-Norge.

Skal jobbe for å beholde ansatte

42-åringen er utdannet sykepleier i bunn, og har i senere tid tatt en master i erfaringsbasert ledelse, samt en rekke andre kurs og studier. Nå er hun klar for bruke kompetansen til å lede en allerede godt drevne tjenesteområder i Karlsøy.

– Enheten er allerede veldrevet, og jeg ser fram til å få en solid innsikt, og se helheten. Årsaken til at jeg søkte er at man får en mye større oversikt når kommunen er liten, kontra en stor kommune, sier den nye kommunalsjefen. 

Johansen har bodd mange år i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Bø i Vesterålen. Hun har tidligere jobbet som avdelingsleder i Tromsø kommune – altså en langt større organisasjon enn den nye arbeidsplassen. 

– Der var det ikke like lett å se helheten, men det forventer jeg å kunne i Karlsøy. Jeg tenker også at jeg vil komme tettere på politikken i min nye jobb, sier Johansen.

Den største utfordringen mener hun blir å håndtere bemanningssituasjonen, og skape en framtidig bærekraftig enhet. 

Det er ingen tvil om at også Karlsøy, som flere andre kommuner i Nord-Norge, har utfordringer til å finne nok arbeidskraft. Spesielt i helsesektoren. Johansen mener det er viktig å rekruttere inn ny arbeidskraft, men det er vel så viktig å ivareta de som allerede er ansatt i kommunen.

– Det er ingen tvil om at det mest bærekraftige over tid er å beholde ansatte, og unngå at folk flytter fra kommunen.

Nordlys, Aurora Borealis over Hansnes i Karlsøy kommune.

Øykommunen Karlsøy - perfekt for friluftsintersserte

En veldrevet kommune - rett utenfor storbyen Tromsø

Trygg og stabil prosess

Veronika Johansen er mye ute i naturen, og er derfor godt kjent med tur- og fjellområdene i Karlsøy.

Johansen går inn i sin nye jobb 1. april i år, og i mellomtiden er hun opptatt av å gjøre overgangen så god som mulig for sin nåværende arbeidsgiver, Prima Assistanse. Et selskap som leverer BPA-tjenester (Brukerstyrt personlig assistanse).Her er Johansen leder for Troms og Finnmark.

– Det er spesielt å skulle forlate en arbeidsgiver man er glad i. Nå har jeg jobbet i det private i fire år, og har blitt godt ivaretatt. Dette er en bedrift og en organisasjon som har hatt en rivende teknologisk utvikling. Nå er stillinga mi utlyst, og jeg vil bidra til at riktig person kommer på plass for å ta over stafettpinnen, sier hun.

Veronika Johansen ble rekruttert til jobben av Heia Nord-Norge, og hun sier at opplevelsen gjennom hele søkeperioden har vært veldig positiv. 

– Prosessen har vært utrolig trygg og stabil, i tillegg til at det har gått fort. Ofte opplever man at det kan ta tid før man får tilbakemelding, men her har det vært fin flyt og kontinuitet. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger og fin oppfølging underveis av teamet i Heia Nord-Norge.

Ingen vanskelig avgjørelse

Kommunedirektør Leif Hovden sier er også svært fornøyd med søke- og rekrutteringsprosessen, og ser fram til å få Johansen med i lederteamet i Karlsøy kommune.

– Det ble en vellykket prosess fra ende til annen. Vi er svært fornøyd med slik hele søkeprosessen var rigget, forarbeidet, profileringen og selvfølgelig personen som til slutt endte med å få jobben, sier Hovden.

Kommunedirektør Leif Hovden er fornøyd med rekrutteringa av sin nye kommunalsjef.

Han sier at Veronika Johansens søknad var helt i tråd med den profilen kommunen var ute etter, og han har stor tro på henne som tilrettelegger for å kunne videreutvikle den lokale helse- og omsorgssektoren.

– Vi er godt fornøyd med status innen helse- og omsorgstjenestene nå, og vi var derfor ute etter en person som kunne ta sektoren videre gjennom en modernisering, og for å imøtekomme dagens krav og utfordringer.

– Denne kommunalsjefen har vi nå funnet, og det var ikke vanskelig å enes om hennes kandidatur. Veronika vil nok også komplettere det strategiske lederteamet i kommunen på en god måte, sier Hovden.

Veronikas tre beste karrieretips:

  • Sett deg klare mål: Underveis i yrkeskarrieren har jeg kommet ut for ulike faglige utfordringer. Utfordringer jeg ønsket mer kunnskap om. Det har bidratt til at jeg har tatt en del ulike kurs, videreutdanninger, for å bygge på formalkompetansen underveis og avsluttet masteren min i erfaringsbasert ledelse i 2022.
  • Prøv gjerne ut forskjellige utdanninger: Jeg var veldig sikker på at jeg ønsket å utdanne meg til sykepleier, men før jeg startet på studiet, testet jeg litt ulike retninger for å være sikker. Utdannelsen min tok jeg i relativt voksen alder. 
  • Det er aldri skam å snu, eller endre kurs. Jeg satt meg tidlig et mål, og livserfaringen har bidratt til til gjøre meg trygg på at det er ikke skam å snu. Jeg har endret kurs flere ganger på veien, basert på erfaringene jeg har gjort meg.
  •  

Les om flere rekrutteringer:

Powered by Labrador CMS