Arbeidsledigheten i Norge er nå på under 2 prosent. I Nordland var den i september så lav som 1,2 prosent.
Dette merkes selvsagt.
Det går knapt en dag uten at en lokalavis melder om mangel på folk og få jobbsøkere. Nå innenfor de fleste bransjer. Særlig vanskelig virker det å være innen helse, omsorg, reiseliv, bygg og anlegg. For å nevne noen.
Den viktige arbeidsinnvandringen har også blitt lavere etter pandemien.
Så hva gjør du?
Skal vi fortelle flere om din ledige stilling? Send den til oss, så starter vi på jobben
Send en enkel e-post til heia@hnn.no, så publiserer vi utlysningen din raskt!
Heia Nord-Norge presenterer din jobb i et visueltoginnbydende format, i en kontekst som er dedikert for spennendejobbmuligheterinord. Gjennom målrettetannonsering på sosiale medier når vi også ut til passive kandidater.
Hvis bedriften eller organisasjonen din har en svak merkevare som få har hørt om, stiller du på mange måter bakerst i en jaktstart.
Og merkevare kommer ikke av seg selv. Hvis dere nesten aldri lyser ut stillinger, er synlig i mediene eller på sosiale medier, bygger dere ikke mye kjennskap.
De fleste har en historie å fortelle. Har dere fortalt den? Og viser dere fram bedriftens viktigste kapital – menneskene?
Sist, men ikke minst: Nettsiden deres må være oppdatert, synlig og ha relevant informasjon.
3) Kommuniser de gode grunnene
Hvorfor skal attraktive kandidater velge å jobbe hos dere?
Flinke folk kan velge og vrake blant mange jobber i dag. Prøv å sette deg inn i kandidatenes situasjon og tenk: Hvorfor skal de egentli velge dere?
Dette kaller vi «de gode grunnene».
Som arbeidsgiver må du tenke ut disse, og så kommunisere dem tydelig når dere søker folk. Og disse gode grunnene må være noe faktisk. Det holder ikke å skrive «lønn etter avtale» og «pensjon».
Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.
Albert Einstein skal ha sagt dette. Vi vet ikke om det stemmer. Men det forandrer ikke på at det er sant. I denne sammenheng handler det om å erkjenne at liten respons gjør at du faktisk må prøve noe annet.
Hvis du har publisert den samme stillingsutlysningen på de samme plattformene flere ganger – så er det ikke så rart at resultatet blir det samme gang etter gang.
Så hva gjør du? Det første bør være å gå kritisk gjennom utlysningsteksten. Sannsynligvis er den altfor lang. Prøv også å beskrive arbeidsoppgavene, mer enn å beskrive et supermenneske.
Det andre er naturlig nok å vurdere hvor du skal lyse ut stillingen. Er sjansen stor for at du treffer de rette fagfolkene i riktig alder fra andre steder i landet på Nav.no og lokalavisen din?
Kanskje ikke.
Var disse rådene nyttig?
Vi tar gjerne en uforpliktende prat for å bli kjent med deres virksomhet, utfordringer og kan komme med gode råd rundt merkevarebygging, synlighet og rekruttering.
En jobbportal og et rekrutteringsbyrå som heier på landsdelen, forteller om mulighetene – og finner flinke folk til din jobb. Vi kan levere strategi og innhold for din langsiktige merkevarebygging, historiefortelling rundt spennende muligheter – og et spekter av rekrutteringstjenester.